Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Sobotní brigáda

Druhou dubnovou sobotu jsme měli již druhou brigádu na naší venkovní dráze. Na první brigádě jsme uklízeli po zimě a napravovali škody po nenechavci, který se dobýval do našeho kumbálu. Naštěstí neuspěl, ale zámek byl na výměnu.

Po kontrole barev v kumbálu jsme je během týdne dokoupili a tak jsme se mohli tuto sobotu pustit do opravy barev na dráze. Obnovit takřka jeden kilometr bílé čáry a barevné značení v zatáčkách je vždy práce na dost dlouho. Dá se udělat za den, ale vždy se hodí každá pomocná ruka. Pomocnou ruku nám dali i Libor Prchal se synem a Jakubem Novákem, kterého přivezli s sebou. Takže se nás po dráze nakonec plazilo osm. Práce tak celkem rychle ubývala, že jsme ji mohli ve tři hodiny prohlásit za hotovou. Oba junioři, kteří se natírání čar také zúčastnili, to brali zpočátku trochu závodně, kdo je rychlejší. Tedy aspoň to tak vypadalo. Natírali poprvé a tak mají ještě malé zkušenosti a neví, že zde nejde o rychlost, ale o preciznost, aby čára nebyla kostrbatá a okousaná.

Provedli jsme úpravu v hlavní (cílové) zatáčce, kde jsme odebrali betony a ještě oddálili bílou čáru od mantinelu. Zlepšila se tím viditelnost a tak jsme podobnou úpravu provedli i na úhlopříčném protáhovaku před empirem. Jirka Těhník osadil po ránu na dveře kumbálu u šaten dodatečnou závoru, abychom odradili nenechavce od vstupu.

Chci všem poděkovat za pomoc při přípravě dráhy na letošní letní sezónu. Letos to bylo ještě snadné, ale na podzim bude práce mnohem více, budou se muset provést úpravy v depu a také obnovit nátěry na dřevěných trámech podél trati, ale to bude až po sezóně.

Teď nás čeká ještě jedna brigáda před otevřením dráhy, kterou bude úklid ve čtvrtek před otevřením, tedy 30. dubna, od 17:00 hodin. Volné ježdění v sobotu 2.5. je určeno všem, každý kdo bude chtít, si může přijít zatrénovat nebo jen tak zajezdit. Natáhneme elektriku a vyzkoušíme i časomíru. Ta bude k dispozici pro každého a bude průběžně měřit čas pro zájemce.

Myslím, že se už všichni těšíme na letní sezónu a tak se s vámi těšíme na dráze na viděnou.

Fotografie z brigády naleznete zde.

Váš RC klub Čelákovice.

[mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy