Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


POZVÁNKA: První závod zimní série v roce 2016 již tuto sobotu 9.1. !

Těšíme se na první letošní setkání příznivců modelů RC aut. Tuto sobotu 9.1. se koná další závod naší zimní soutěžní série a budeme soupeřit v tradičních zimních "elektrických" kategoriích Mini Off-Road 1:18 2WD, Hobby 1:10 a F1 1:10. Pokud jste našli nějaký zajímavý RC dárek pod stromečkem, přijďte se pochlubit!

Na stavbu dráhy se sejdeme opět ráno od 6:30.


*****

Výbor klubu děkuje všem členům, příznivcům a hlavně účastníkům našich klubových akcí za celoroční podporu a přízeň v roce 2015.

 Přejeme bohatou nadílku, příjemné prožití vánočních svátků a vše nejlepší v Novém roce 2016

Těšíme se na setkání na první akci v sobotu 9.1.

******


!!! NALÉHAVÉ OZNÁMENÍ: Zrušení závodu v sobotu 5.12. !!!

Vzhledem k skutečně velmi nízkému počtu přihlášených rušíme zítřejší závod !!! Omlouváme se všem příznivcům, ale pro takto nízký počet účastníků již ztrácí pořádání závodu smysl. Děkujeme za pochopení.

POZVÁNKA: Druhé závody zimní série v sobotu 5.12.

V sobotu 5.12. pokračuje naše zimní série druhým závodem. Srdečně zveme všechny účastníky. Rok utekl jako voda a těšíme se na vlastně již poslední setkání v tomto roce.

Stejně jako minule se na stavbu dráhy sejdeme v sokolovně v sobotu ráno od 6:30.


POZVÁNKA: Schůze výboru klubu

Schůze se tentokrát bude konat sice na tradičním místě v čínské restauraci Zátiší v Čelákovicích, ale netradičně první čtvrtek v měsíci, tedy 3.12. od 19:00.

POZVÁNKA: !!! První závody zimní série již příští sobotu 21.11. !!!

Máme zde oznámení pro všechny příznivce modelů RC aut a naší zimní soutěžní série. Již příští sobotu 21.11. se koná první závod. Pojedeme opět "elektrické" kategorie Mini Off-Road 1:18 2WD, Hobby 1:10 a F1 1:10. Organizace bude obdobná jako v minulých letech. Závody se tak budou konat v čelákovické sokolovně a účastníci se musí registrovat nejpozději do 8:30. Nezapomeňte přezůvky, dobrou náladu a vzít s sebou vše další, co souvisí s modelařinou (např. prodlužovací kabel pro nabíječku).

Termíny všech závodů naleznete v kalendáři, pro přihlášení jsou již připraveny položky v přihlašovacím systému.

Pro členy (a případné dobrovolníky) - na stavbu dráhy se sejdeme v sokolovně v sobotu ráno od 6:30.

POZVÁNKA: Brigáda 31. října od 9:00

V sobotu jsou v plánu betonáže bednění (tvárnic). Pokud máte, vezměte na brigádu kolečka, fanky a lopaty.

POZOR: Nedělní část brigády zrušena !!!

Vzhledem k tomu, že se nám podařilo plánované přípravné práce dokončit již dnes, budeme pokračovat až příští sobotu 24.10, opět od 9:00.

POZVÁNKA: Velká podzimní brigáda 17 a 18. října

Tuto sobotu a neděli (17 a 18. října) se bude vždy od 9:00 na dráze konat brigáda. Vhodné je vzít si na dráhu teplé oblečení, lopatu, akušroubovák, případně krumpáč. Budeme dělat přípravu na betonáž soklu mezi depem a svahem za ním. Je třeba odkopat sesutou hlínu a také probrat olšinky za depem (pila vhodná). Účast členů by měla být samozřejmostí, přijďte pomoci, dráha a depo se nám pak odvděčí.

Děkuji předem všem co přijdou a pomohou. Za RC klub Slávek Pfeffer.

POZVÁNKA: Osmé závěrečné závody letního seriálu Open GP a Open EP

V sobotu 10.10. se sejdeme na závěrečném závodu letní série Open GP a v neděli 11.10. nás čeká to samé v kategoriích Open EP. Kromě vítězů individuálních závodů tak tentokrát vyhodnotíme a vyhlásíme  i celkové vítěze v jednotlivých kategoriích. Nenechte si ujít tuto závěrečnou akci a rozloučení s letní sezónou. Těšíme se na setkání.

Členy klubu upozorňujeme na úklidovou brigádu, která proběhne jako obvykle ve čtvrtek před závody, tj. 8.10. od 17:30.

POZVÁNKA: Sedmé závody letního seriálu Open GP a Open EP

Na konci tohoto týdne nás čekají předposlední závody letní části seriálu, které jedeme na venkovní dráze. Máme tak jednu z posledních možností nasbírat body do celkového hodnocení, v sobotu 19.9 do výsledků závodu Open GP a v neděli 20.9. do Open EP.

Předpověd říká, že nás čeká babí léto a věříme, že se tak na závodech sejdeme v pohodě a za pěkného počasí.

POZVÁNKA: Šesté závody letního seriálu Open GP a Open EP

Tento víkend 29. a 30. srpna se na naší dráze jedou již šesté závody našeho poháru Čelákovice Open GP (v sobotu) a Čelákovice Open EP (v neděli). 

Upozornění pro jezdce kategorie F1:

Tento víkend pokusně umožníme jezdcům kategorie F1 používat mechová i klasická kola na modelech. Chceme vyzkoušet, jaký vliv má obutí na naší dráze na tuto kategorii. K závodu tak budou připuštěny modely jak s mechovými koly, tak s klasickými gumami.

Těšíme se na všechny tento víkend. (mipfe)

UPOZORNĚNÍ: První část aktualizací

Kompletní přeinstalace počítače, na kterém přes tři roky vznikají tyto stránky, přechod na novější software a potřeba zpracovat téměř 700 fotografií z posledních dvou weekendů způsobila zdržení v přípravě výsledků. Nicméně vše je na dobrá cestě a první část - výsledkový excel a fotografie z poslední akce jsou již připraveny ke shlédnutí. Zbývající fotografie a reportáže budou přidány ještě před weekendem.

Fotografie, na kterých se podíleli hlavně Těhníkovi s Martinem Sládkem,  jsou připraveny zde - Open GP 8.8 a Open EP 9.8.

POZVÁNKA: Páté závody letního seriálu Open GP a Open EP

Pozor - v rámci Open GP nás tentokrát čeká dvouhodinový závod! Jak bylo avizováno, tak tuto sobotu 8.8. pojedeme speciální dvouhodinový závod pětin. Nezapomeňte, že se do hodnocení seriálu bude přidělovat dvojnásobný počet bodů! V neděli 9.8. navážeme standardními závody kategorií Open EP. Těšíme se na shledání na závodech.

Příprava dráhy proběhne ve čtvrtek 6.8. od 17:30.

POZVÁNKA: Čtvrtý závod letního seriálu Open GP a Open EP

V sobotu 25.7. pojedeme závod spalovacích aut v měřítku 1:5 Open GP. V neděli 26.7. budou následovat závody v kategoriích elektrických aut a motocyklů Open EP. 

Všechny srdečně zveme na již čtvrtý závod letní části seriálu Čelákovice Open. 

UPOZORNĚNÍ: Příprava dráhy ve čtvrtek 23.7. od 17:30

Upozorňujeme členy klubu, že na úklid a přípravu dráhy před sobotními závody se sejdeme ve čtvrtek 23.7. od 17:30. 

REPORTÁŽ: Třetí závod Open EP letní sezóny 2015 (neděle 12.7.2015)

Nedělní ráno a již tradiční Open EP. Před rozpravou se do závodu registrovalo 11 jezdců z kategorie desetin, 5 formulí a čtyři jezdci kategorie Hobby. V klidu a pohodě se po rozpravě okolo čtvrt na deset rozjely jednotlivé rozjížďky. Nejzajímavější a nejnapínavější to bylo v kategorii desetin, kde se bojovalo celých šest rozjížděk o pozice a do poslední ...celý článek


REPORTÁŽ: Třetí závod poháru Open GP letní sezóny 2015 (sobota 11.7.2015)

V sobotu ráno se na dráze sešlo celkem osm jezdců. V klidu a pohodě jsme po dobré snídani a následné rozpravě začali nejprve trénovat (po odbytí deváté hodiny ranní) a následně asi kolem desáté jsme započali s rozjížďkami. Protože je celkem klid, a závod prokládáme i debatami, do poledne jsme odjeli dvě rozjížďky v půl druhé jsme zvládli poslední rozjížďku a nakonec ...celý článek

POZVÁNKA: Třetí závody letního seriálu Open GP a Open EP

Všechny srdečně zveme na třetí závod letní části seriálu Čelákovice Open. V sobotu 11.7 pojedeme závod spalovacích aut v měřítku 1:5 Open GP a v neděli 12.7. následují závody v kategoriích elektrických aut a motocyklů Open EP. 

Upozornění pro členy klubu - příprava dráhy proběhne ve čtvrtek 9.7. od 17:00.


REPORTÁŽ: Druhý závod Open EP letní sezóny 2015 (neděle Open EP)

Ranní obloha, trochu rozpačitá ve svém zabarvení, neslibovala zrovna nejlepší počasí. Ve vzduchu bylo cítit vodu a tak jsme začali se závody hned po rozpravě. Systém hodnocení jsme vrátili k původnímu, hodnotí se čtyři nejlepší jízdy z celého dne a tak se všechny jízdy jely jako rozjížďky se startem na jméno. Závodní den se tak ...celý článek

REPORTÁŽ: Druhý závod poháru Open GP letní sezóny 2015 (sobota Open GP)

Horké sobotní ráno přivítalo na dráze 8 jezdců kategorie Open GP 1:5. Z pravidelných účastníků chyběl jen Tomáš Kupilík, který ulehl s nemocí. V klidu a pohodě jsme si začali připravovat své modely na druhý závod sezóny. Přípravu jsme povětšinou zvládli všichni už doma a tak se jen dotáhlo, na co se zapomnělo a pak jsme už jen v družném rozhovoru čekali na devátou hodinu, až budeme moci jezdit. Protože se nás závodů účastní méně jezdců, zkusili jsme ...celý článek

POZVÁNKA: Druhé závody letního seriálu Open GP a Open EP

Máme tu druhý soutěžní weekend letní části seriálu Čelákovice Open. V sobotu 6.6. pojedem druhý závod spalovacích aut v měřítku 1:5 Open GP a v neděli 7.6. následujíe druhá série závodů v kategoriích elektrických aut a motocyklů Open EP. Těšíme se na setkání na dráze.


Upozornění pro členy klubu - příprava dráhy proběhne ve čtvrtek 4.6. od 17:00.

POZVÁNKA: Úvodní závody letního seriálu Open GP a Open EP

V sobotu 16.5. se sejdeme na prvním závodu série spalovacích aut v měřítku 1:5 Open GP. V neděli 17.5. budou následovat kategorie Open EP, zahrnující elektrická auta a motocykly. Přihlašovací systém je připraven a můžete se tak přihlašovat obvyklým způsobem pomocí tlačítka Přihlášení do závodu.

Dlouhodobá předpověď počasí zatím není úplně optimistická, ale doufáme, že se nám sluníčko ukáže a podpoří tak naše první venkovní závody. Určitě se na ně i na společné setkání všichni těšíme.

Pozor - příprava dráhy tentokrát proběhne v sobotu ráno před závodem. Žádáme členy klubu o dřívější příjezd, sejdeme se v 7:45.

POZVÁNKA: Brigáda na venkovní dráze ve čtvrtek 30.4 od 17:00 !

Upozorňujeme členy klubu na závěrečný úklid dráhy před sobotou, kdy otevřením dráhy zároveň zahájíme letní sezónu volným ježděním. Jelikož se jedná o poslední čtvrtek v měsící, spojíme s úklid s pravidelnou členskou schůzí. Sejdeme se tedy ve čtvrtek 30.4 v 17:00, hlavní náplní bude zametení dráhy.

UPOZORNĚNÍ: Open GP 1:5 závod č. 6

Kamarádi modeláři - účastníci závodů pětin poháru Open GP 1:5. Pro zpestření našich závodů jsme se rozhodli 6. závod poháru Open GP 1:5 uspořádat jako dvouhodinovku pětin. Závod pořádaný 29.8.2015 bude hodnocen jednak samostatně, ale bude také započítán do celkového poháru Open GP 1:5.


Stavebně technická pravidla platí jako pro závod Open GP 1:5, ale s následujícím omezením. Jedno auto (model), jeden jezdec. Jezdec je sám sobě mechanikem, ale i nahazovačem, závod je pořádán bez nahazovačů. Celý dvouhodinový závod musí být odejet na jedné sadě pneumatik. Tankování je možné jen v depu a to jen při vypnutém motoru. Běžící motor při tankování znamená okamžitou diskvalifikaci.


Do celkového hodnocení poháru Open GP 1:5 bude tento závod započítán dvojnásobným počtem bodů.  Věříme, že tento závod přispěje k zajímavosti našeho poháru a že se Vám náš nápad také líbí.

Váš RC klub Čelákovice.

POZVÁNKA: Otevření dráhy – den otevřených dveří 2.5.2015

Kolegové modeláři, dovolujeme si Vás pozvat na otevření dráhy spojené se dnem otevřených dveří na naší dráze. V sobotu 2. května si můžete v čase od 9:00 do cca 15:00 přijít na naši dráhu zajezdit se svými modely. K dispozici bude měření, které bude v pravidelných intervalech měřit časy modelů jezdících na dráze. Časy pak budou vytištěny a k dispozici k nahlédnutí. Naprosto volné bude ježdění modelů na elektropohon, pokud na dráze budou i jezdci s modely „spalováky“, bude jejich ježdění částečně omezeno.

Pokud jste začátečník a chcete si jen vyzkoušet svůj model, se kterým jezdíte na parkovišti nebo jen „kolem domu“, můžete si také přijít vyzkoušet, jaké to je projet se na opravdové modelářské dráze. Pokud budete mít dotazy k našemu koníčku, určitě se Vám dostane odpovědi jak k ježdění i modelaření od přítomných modelářů.

Těšíme se s Vámi všemi na viděnou na dráze v sobotu 2. května. Váš RC klub Čelákovice.

REPORTÁŽ: Brigáda 11.4.2015

Průběh brigády přiblížil v reportáži Slávek Pfeffer. Kromě článku si můžete prohlédnout i doprovodné fotografie, zachycující naši invenci při vylepšování vzhledu dráhy.

POZVÁNKA: Druhá brigáda na venkovní dráze v sobotu 11.4.2015 !

V sobotu 11.4. se v 9:00 sejdeme na druhé brigádě. Pokud bude přát počasí (nebude pršet), budeme opravovat barevné nátěry dráhy.

UPOZORNĚNÍ: Nový kalendář letní série, kategorie a pravidka

K nahlédnutí je nový kalendář (ještě dozná mírných grafických úprav). Je patrné, že ve vypsaných kategoriích nedochází k žádným zásadním změnám. V diskusi jsou pouze úpravy, které by přinesly rozšíření některých kategorií. Pokud budou úpravy schváleny, upozorníme na ně v dostatečném předstihu.

UPOZORNĚNÍ: Členská schůze se přesouvá ze čtvrtka na sobotu

Všechny členy klubu upozorňujeme, že i když máme tento týden poslední čtvrtek v měsíci, pravidelná schůze tentokrát proběhne až v sobotu v rámci brigády na dráze.

Ke stažení je excel s finálními výsledky zimní části. Do konce týdne bude aktualizován kalendář termíny na letní sezónu.

POZVÁNKA: První brigáda na venkovní dráze již v sobotu 28.3.2015 !

Máme za sebou poslední závod zimní série v čelákovické sokolovně (článek a fotografie se připravují) a stojí před námi příprava na sezónu letní. Zveme tak všechny členy klubu na první brigádu na venkovní dráze, která proběhne v sobotu 28.3. od 9:00.

Vedle obvyklého úklidu po zimě nás čekají bourací práce. Hodit se budou rukavice, teplejší oblečení, svačina a něco teplého k pití. 


Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy