Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


AKTUALIZACE: Doplnění starších fotografií a článků

Byly doplněny sekce s články a fotografiemi k záverečným závodům loňské sezóny a následným brigádám.

AKTUALIZACE: Schůze vedení klubu 8.12.2016

Schůze vedení klubu zrušená v důsledku zavádění EET 1.12.2016 proběhne tento čtvrtek 8.12. Stejné místo, stejný čas - v restauraci Čínské zátiší od 19:00.


POZVÁNKA: Brigáda na venkovní dráze 5.11.2016

Členové klubu, zveme Vás na další brigádu na dráze, která proběhne 5.11. od 8:00. Budeme dělat přední nohy empiru. (mipfe)

DŮLEŽITÁ INFORMACE: Zimní sezóna 2016-2017

Kamarádi modeláři, příznivci našich halových závodů v sokolovně, všem se Vám omlouváme, ale z technických důvodů nepořádáme a tedy nevypisujeme zimní závody v sokolovně. Přijměte prosím naši omluvu a těšíme se na případné setkání na závodech pořádaných jinými kluby.

Děkujeme za pochopení, Váš RC klub Čelákovice.

POZVÁNKA: Brigáda na venkovní dráze 22.10.2016

Členové klubu, v sobotu 22. 10. 2016 se na dráze koná první podzimní brigáda na zazimování dráhy. Na brigádě se budou provádět opravy empiru. Budeme pracovat v prostoru za empirem, zvolte proto vhodnou obuv a oblečení do blátivého terénu. V plánu je vykopání základů pod nohy a betonáž patek pod sloupky empiru včetně osazení kotevních želez (pracen). Sraz je v 8:00 hodin na dráze. Dobrou náladu, teplé oblečení a chuť do společné práce s sebou. Hodí se i krumpáče a lopaty, případně rýče.

POZVÁNKA: Devátý závěrečný závodní weekend 8.10 a 9.10

Je před námi poslední soutěžní weekend letní sezóny. Tentokrát je ale výjimečný i  tím, že je spojen s vyhlášením celkových výsledků sezóny. Srdečně Vás tak všechny zveme k účasti na sobotních závody kategorie Open GP a nedělních v kategorii Open EP. Přijďte si naposledy poměřit síly na venkovní závodní dráze. 

Předpověď počasí budí mírný optimismus, ale teplé oblečení bude určitě namístě.

Upozornění pro členy klubu - přípravu dráhy tentokrát provedeme v sobotu před závody od 8:00.

VÝSLEDKY: Doplnění výsledků osmého závodu

Můžete si stáhnout doplněnou výsledkovou listinu, obsahující osmý závodní weekend a celkové bodování před posledními - devátými - venkovními závody.

POZVÁNKA: Schůze výboru klubu

Máme tu poslední čtvrtek v měsíci a zveme tak členy výboru klubu na tento čtvrtek 29.9. od 19:00 do restauraci Čínské zátiší. Na programu je projednání brigád a opravy empire.

VÝSLEDKY: Oprava výsledkové tabulky

Po zjištění chyby jsme opravili výsledky v publikovaném excelu. Tabulky výsledků a bodování by tak již měly být správné.

POZVÁNKA: Osmý závodní weekend 24.9 a 25.9

Osmý, již předposlední závod letní sezóny nás čeká již tento weekend. V sobotu 24.9. pojedeme závody spalovacích pětin (Open GP) a v neděli 25.9. jsou na pořadu kategorie elektrických aut (Open EP). Počasí už máme poněkud nevyzpytatelné, ale šance že "vyjde" tu podle předpovědi je. Těšíme se na setkání.

Příprava dráhy - běžný úklid a v tomto případě i oprava poškozeného trámku - proběhne na brigádě ve čtvrtek 22.9. od 17:30. Žádáme členy klubu o účast.

REPORTÁŽ: Šesté a sedmé závody Open GP a Open EP

Slávek Pfeffer připravil reportáže ze šestého a sedmého závodního weekendu. Celkové výsledky jsou k dispozici ke stažení v excelovém souboru.

POZVÁNKA: Sedmý závodní weekend 3.9 a 4.9

Sedmé závody naší letní série nás čekají již první weekend v září. Do konce letní sezóny a výsledného zúčtování již chybí pouze tři závody, takže se přijďte "poprat" o další body. Těšíme se na setkání a doufáme že nás podpoří i počasí.

Členy klubu upozorňujeme, že úklidová brigáda spojená s posekáním trávy se bude konat na dráze ve čtvrtek 1.9. od 17:00.

POZVÁNKA: Šestý závodní weekend 13.8 a 14.8

I když byl poslední pátý závod Open EP zrušen, čekají nás již o víkendu 13 a 14. srpna závody další, v pořadí šesté. Doufejme že nám bude tentokrát přát i počasí. Těšíme se na setkání, nezapomeňte se prosím registrovat předem, nejlépe ve třídenním předstihu.

Pro členy klubu - úklidová brigáda před závody proběhne ve čtvrtek 11.7 od 17:00.

REPORTÁŽ: Páté závody Open GP a zrušený Open EP

Sobotními závody Open GP jsme se přehoupli do druhé poloviny letní sezóny. Předpověď počasí naznačovala, že by se mohlo jednat o závody na mokru, ale nakonec počasí vydrželo a byl krásný den.

Po ránu se na dráze sešlo opět sedm jezdců, mezi kterými byl už od začátku i Míla Stehlík, který měl volnou sobotu. Po deváté hodině jsme začali jezdit. Nejprve jen v rámci tréninku bez měření, kdy jsme si snažili nastavit své modely. Míla Stehlík bojoval ...celý článek

FOTOGRAFIE: Velká sada fotografií od Martina Sládka ze 3.7.2016

Martin Sládek se v průběhu čtvrtého Open EP závodu věnoval fotografování a zaslal spoustu krásných fotografií. Pro potřeby prohlížení na webu jsou sice poněkud zmenšeny, ale určitě stojí za zhlédnutí.


INFORMACE: Brigáda na dráze ve čtvrtek 28.7.

Na čtvrtek 28.07.2016 svoláváme brigádu od 17:00 hodin. Budou se měnit trámky, něco málo natírat zeleně, uklízet a sekat tráva. Doporučuji s sebou staré oblečení kvůli barvě, pilu, vrtačku, klíče na matice a dobrou náladu. Po brigádě se asi stavíme na večeři v oblíbené restauraci Zátiší. (mipfe)

*****

MIMOŘÁDNÁ POZVÁNKA MEZINÁRODNÍ ASOCIACE MLADÝCH RC MODELÁŘŮ NA ZÁVOD

MISTROVSTVÍ SVĚTA DĚTÍ A MLÁDEŽE V ŘÍZENÍ RC AUTOMOBILŮ

http://www.iyrca.com , kde se dozvíte veškeré možné informace. Jen doplním ještě maličkost. Přihlášený účastník v kategorii A a D dostane k startovnému kompletní model v měřítku 1:10. Jde o velice dobře zpracovaný model, jehož loňský typ byl k vidění vloni na našich závodesch s účastí čínských modelářů na naší dráze. Provedením a možnostmi setupu odpovídá modelům XRAY 1/10 TOURING CAR. Dobré jízdní vlastnosti nám na závodech byly dost dobře prezentovány. Model obdržený po zaplacení startovného se stane majitelem modelu s kompletní elektronikou, regulátorem, rádiem a přijímačem. Podle původních informací by k modelu mohla být i nabíječka. Za cenu startovného tak modelář získá plnohodnotný soutěžní model, nikoliv hračku.

K závodu jsou zváni všichni milovníci tohoto koníčku, zvláště pak modeláři junioři.

*****

POZVÁNKA: Pátý závodní weekend 23.7 a 24.7

O víkendu 23. a 24. července se půlí náš seriál pohárů Open GP a Open EP. Všichni jste srdečně zváni na další z našich závodů. Současně vás prosím, aby jste na webových stránkách registrovali aspoň tři dny předem, nejde o mé ranní potěšení ze stahování přihlášek těsně před závody, ale jde hlavně o informaci o počtu přihlášených pro Hanku, která plánuje co pro nás ke krmi a které tímto děkuji za její pomoc.

REPORTÁŽ: Čtvrtý závod Open GP letní sezóny 2016

Náš pohár Open GP se ocitl před polovinou. Horko počínajícího léta přivedlo na dráhu opět sedm jezdců. Na obvyklé ranní rozpravě před závody jsme po krátké diskuzi upustili od omezení plynu. Stále dodržujeme polední klid a spouštění motorů až po 9-té hodině ranní a také si odpouštíme zbytečné protáčení motorů, abychom se opět neznelíbili ...celý článek

REPORTÁŽ: Čtvrtý závod Open EP letní sezóny 2016

První nedělní ráno začínajících prázdnin po předchozím závodním dni vyvolávalo již od rána nejistotu, jak to dopadne s počasím, respektive s deštěm, který již ráno visel ve vzduchu. Přesto se nenechalo odradit 13 jezdců kategorie Open EP 1:10, pět pilotů formule F1 a sedm jezdců v kategorii 1:10 Hobby ...celý článek

POZVÁNKA: Čtvrtý závodní weekend 2.7 a 3.7

O prvním prázdninovém víkendu 2. a 3. července se konají již čtvrté závody našeho poháru Open GP a Open EP. Všechny vás srdečně zveme a těšíme se s vámi na viděnou. Pevně doufám, že jsme Hanku neodradili a že se i tentokrát v neděli pokusí postarat o naše občerstvení. [mipfe]

REPORTÁŽ: Třetí závod Open GP letní sezóny 2016

Open GP – sedm jezdců se sešlo v sobotní ráno na naší dráze, aby si společně zajezdili na dalším závodě, pořádaném naším klubem. Dobrou náladu trochu kazila zamračená obloha, která tak úplně neodpovídala předpovědi rosničkářů, podle nichž je azurové nebe a teplo. Přes den několikrát trochu skáplo, ale vždy tak málo, že to ani nestálo za to. Jen se muselo jet opatrněji, protože dráha byla trošku kluzká. Stále je na dráze pyl, který dokáže znepříjemnit život jezdce. Náš ...celý článek

REPORTÁŽ: Třetí závod Open EP letní sezóny 2016

Open EP – nedělní zatažené ráno hrozilo, že se závod bude muset zrušit kvůli špatnému počasí. Tmavá obloha vypadala, jako že se každou chvíli vylije na dráhu, ale nakonec pro nás všechny, kteří jsme se sešli na dráze, tomu tak nebylo. Počet jezdců 11, 4 a 8 v kategoriích 1:10 Open EP, F1 a 1:10 Hobby EP dával předpoklad pro hezké závody. Hned po deváté hodině ranní se začalo jezdit. Pravidelný rytmus střídání jednotlivých skupin následoval po sobě a vše šlo jako na drátkách. V každé skupině se bylo na co dívat a některé ...celý článek

POZVÁNKA: Brigáda před závody a pravidelná schůze

Ve čtvrtek 30. června se od 17:00 bude na naší dráze konat brigáda, úklid před víkendovými závody. Protože půjde o poslední čtvrtek v měsíci, přesuneme se pak na naše obvyklé místo do čínské restaurace Zátiší na pravidelnou schůzi vedení klubu. [mipfe]

POZVÁNKA: Třetí soutěžní weekend 11.6 a 12.6.

O víkendu 11. a 12, června se konají další závody našeho poháru Open GP a Open EP. Všechny vás srdečně zveme a těšíme se s vámi na viděnou. V neděli se Hanka Stehnová pokusí postarat o naše hladové žaludky. Podle krátké porady by měla být k dispozici káva a čaj a v době polední zatím grilované klobásy. Hanka se musí otrkat, než se bude chtít pustit do něčeho většího, ale i tak ji již předem děkuji za nabídnutou pomoc, kterou oceníme snad všichni.

Protože nemusíme sekat trávu, budeme uklízet dráhu až v sobotu ráno před závody od 8:00, kdy se pustíme jako vždy do zametení dráhy.

Takže ještě jednou vás všechny srdečně zveme a o víkendu na shledanou

[mipfe]

INFORMACE: Průběžné výsledky letní sezóny, fotografie a články

Můžete si stáhnout excel s aktualizovanými výsledky. V reportážích přibyly články k poslednímu závodu zimní sezóny, k prvním dvěma závodům na venkovní dráze a v galerii fotografie.

POZVÁNKA: Druhý soutěžní weekend 28.5. a 29.5.

Druhé závody na venkovní dráze proběhnou již příští weekend v obvyklém pořadí, tedy v sobotu 28.5 závod Open GP a v neděli 29.5. závody Open EP. Excel pro letní část sezóny s výsledky z prvního závodu je v přípravě.

Těšíme se na setkání.

Upozornění pro členy klubu - ve čtvrtek 26.7. od 17:00 proběhne příprava dráhy před závody - sekání trávy a zametání.

POZVÁNKA: První soutěžní weekend na venkovní dráze !!!

Jsou před námi první závody letní série na otevřené klubové venkovní dráze v Čelákovicích. První závod Open GP (spalovací auta v měřítku 1:5) pojedeme tuto sobotu 7.5. V neděli 8.5. navážeme prvním závodem v Open EP kategoriích (F1, Hobby EP a Open EP - vše v měřítku 1:10).

Organizaci soutěžních dnů i pravidla zůstávají shodná s minulou sezónou. Přihlašovací systém (rychlé odkazy v pravém sloupci) je  připraven na Vaši registraci do závodů a obsahuje všechny plánované termíny závodů letní sezóny.

Těšíme se na setkání se stálými účastníky, ale zveme zároveň diváky i nové zájemce o sportovní klání s on-road modely na naší krásné venkovní dráze.

POZOR - upozorňujeme závodníky, že tentokrát nebude k dispozici občerstvení, na které jste byli v minulosti při závodech zvyklí. Nezapomeňte si proto vzít svačinu !

POZVÁNKA: Otevření dráhy a volné ježdění 23.4.2016

V sobotu 23.4. otevíráme dráhu a zahajujeme letní sezónu volným ježděním. Pokud máte vlastní model v měřítku od 1:18 do 1:5, můžete ho příjít na dráhu vyzkoušet. Po celý den budou na dráze přítomni členové klubu, kteří mohou poradit případným zájemcům o automodelářství a případně i o členství v klubu.

Těšíme se na účast jak členů klubu, tak i zájemců o svezení na naší dráze.

POZVÁNKA: BRIGÁDA - příprava dráhy tuto sobotu 2.4. od 9:00 !!!

Upozorňujeme členy, že již TUTO SOBOTU proběhne první ze série tří brigád zaměřených na přípravu dráhy na letní sezónu. Podle počasí budeme provádět obvyklé jarní práce, od vyčíštění a oprav areálu přes barvení dráhy až po dokončení úprav depa.

Termíny brigád:

  • Sobota 2.4. od 9:00,
  • Sobota 9.4. od 9:00,
  • Sobota 16.4 od 9:00.

Źádáme členy o maximální účast. Určitě všichni chceme mít dráhu co nejdříve a co nejlépe připravenu na naše letní aktivity.

INFORMACE: Celkové výsledky zimní sezóny a nový kalendář

Ke stažení je připraven excelový soubor, obsahující výsledky posledního závodu a samozřejmě i celkové výsledky zimní sezóny. Zároveň se můžete podívat do kalendáře na letní sezónu 2016. 

INFORMACE PRO ČLENY: Členská schůze ve čtvrtek 31.3.2016

Upozorňujeme členy klubu, že ve čtvrtek 31.3. se od 19:00 koná v čelákovické restauraci Zátiší členská schůze.

POZVÁNKA: Termín posledního závodu zimní série se blíží

Poslední zimní závod v sokolovně, spojený s vyhodnocením celé zimní série, proběhne v sobotu 19.3.2016. Přijďte se rozloučit se zimní sezónou a zatleskat těm nejlepším. Těšíme se na účast.

REPORTÁŽ: Čtvrtý závod zimní sezóny ze dne 6.2.2016

Únorovým závodům opět vévodila kategorie Mini Off Road, která se také v zimě v sokolovně jede nejdéle z našich pořádaných zimních závodů. Sedm jezdců se třemi juniory spolu ...celý článek

INFORMACE PRO ČLENY: Členská schůze a příspěvky na rok 2016

Upozorňujeme členy klubu, že ve čtvrtek 28.1. se koná první letošní členská schůze. Koná se na obvyklém místě a v obvyklém čase - čínská restaurace Zátiší od 19:00. Zároveň opět připomínáme termín úhrady členských příspěvků - konec února.

REPORTÁŽ: Třetí závody zimní sezóny ze dne 9.1.2016

Po nekonaných druhých závodech se na startu třetího podniku zimních závodů sešlo v čelákovické sokolovně deset jezdců kategorie Mini Off Road, a po čtyřech jezdcích v kategorii F1 a Hobby. Mezi dospělými se tentokrát našlo celkem 6 juniorů, což bylo velké zpestření.

Po časné ranní stavbě dráhy, registraci závodníků a rozpravě se začalo jezdit. Kategorie F1 a následně Hobby, pak mimo soutěž Martin Sládek s Mírou Červem, kteří si přišli jen zajezdit sami se sebou, a nakonec po nutném osazení překážek kategorie Mini Off Road....více 


FOTOGRAFIE: Závody 9.1.2016 a brigády na dráze

K poslednímu závodu si můžete prohlédnout pěkné fotografie od Martina Sládka. Zároveń jsou přidány fotografie ze tří brigád, zaměřených na úpravy dráhy před zimou. Úpravy řeší především problémy se svahem za depem.

POZVÁNKA: Druhý závod zimní série v roce 2016 nás čeká v sobotu 6.2. !

Na druhém letošním závodu bychom se měli sejít na začátku února. Slávek připravuje reportáž z minulého závodu a prý se můžeme těšit na pěkné fotografie. 

INFORMACE PRO ČLENY: Členské příspěvky na rok 2016

Upozorňujeme členy klubu, že do konce února musí být uhrazeny členské příspěvky na rok 2016. Platbu lze provést osobně v průběhu akcí, nebo bezhotovostně.

REPORTÁŽE: Závěr letní sezóny a první závod zimní série

V reportážích ze závodů přibyl článek s výsledky a fotografie z posledních závodů letní části, spojených s vyhlašováním celkových výsledků. Celkové výsledky letní části naleznete v sekci ke stažení.

Zároveň nám již proběhl první závod zimní sezóny, pořádaný v čelákovické sokolovně. I o jehu průběhu si můžete přečíst. Aktualizovaný excelu s výsledky můžete stáhnout tlačítkem v sekci rychlé odkazy.

FOTOGRAFIE: Ztracený a znovunalezený

Ztracený a znovunalezený fotoaparát vydal další fotografie k sedmému Open EP i Open GP.

FOTOGRAFIE A VÝSLEDKY: sedmá série závodů

Pěkné fotografie ze sedmého Open EP závodu, který se jel 20.9., poskytl Martin Sládek. Zároveň je připraven ke stažení excel s aktualizovanými výsledky.


REPORTÁŽ: 7. závod Open EP letní sezóny 2015

Sobotní hezké teplé počasí se v neděli již neopakovalo. Chlad v depu byl citelný a po celý den se příliš neoteplilo. Na odbyt šel teplý čaj od Jany a i jiná zahřívadla. Po nezbytné prezenci a rozpravě jsme se pustili do jednotlivých rozjížděk. Podle předpovědi měl okolo druhé hodiny přijít déšť a tak jsme jezdili bez větších prodlev. Formule, kategorie Open EP a nakonec kategorie Hobby EP, tak se střídaly jednotlivé rozjížďky. Před polednem, při třetím kole rozjížděk, se u první skupiny desetin EP v druhé polovině jízdy spustilo z nebe drobné mžení, které vydrželo do poloviny jízdy ...celý článek

REPORTÁŽ: 7. závod poháru Open GP letní sezóny 2015 

Ranní počasí slibovalo lepší den, než jaký předpovídali rosničkáři na všech webech a informačních fórech. Ačkoliv se smí jezdit až od devíti hodin, už krátce po osmé byli skoro všichni na dráze. Příjemná pohoda byla doprovázena rost7. závod poháru Open GP letní sezóny 2015oucí teplotou vzduchu a příjemnou kuchyní Jany. Oproti jiným víkendům se tentokrát první nastartovaný motor ozval v depu asi až okolo půl desáté. Po krátkém tréninku jsme se po desáté hodiny pustili do první rozjížďky. Krátce po startu, asi po odejetých deseti kolech, jsem byl nucen zastavit. Model se stával neovladatelný ...celý článek

REPORTÁŽE: Fotografie z šestého Open EP

Zatím jsou připraveny pouze fotografie z šestého Open EP závodu, který se jel 30.8. Vzhledem ke Slávkově nepřítomnosti se nám zdrželo publikování doplněné výsledkové listiny. Omluváme se, brzy napravíme.

REPORTÁŽE: Fotografie a reportáže ze 4 a 5 soutěžního weekendu

Jsou připraveny reportáž i fotografie z Open EP závodů, které proběhly za účasti čínských modelářů v neděli 9.8.



Dále najdete reportáž o průběhu dvouhodinovky, kterou jsme odjeli s pětinami 8.8.

Doplněny jsou i repotáže a fotografie z Open GP 25.7 a Open EP 26.7.

REPORTÁŽ: První závody letní části

Průběh prvních závodů letní části opět přiblížil Slávek Pfeffer. Reportáže k Open GP i Open EP naleznete  v sekci Články-Reportáže ze závodů. Na obou akcích vznikly i fotografie, které jsou zařazeny do Galerie.

Zároveň je připravena nová tabulka, obsahující výsledky závodů. Starou výsledkovou listinu si můžete stále stáhnout v sekci Ke stažení

REPORTÁŽ: Otevření dráhy

V sobotu po prvním máji jsme otevřeli dráhu pro sezónu 2015. V devět hodin ráno nás na dráhu přišlo asi šest a v průběhu dne se ještě pár lidí zastavilo. Převládali pětináře, ale na dráze si jízdu zkusilo i několik desetin a také formule. Dráha byla po kvalitním čtvrtečním zametání...celý článek

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy