Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


AKTUALIZACE: Výsledky 2013-2014 a novinky pro další sezónu

Ke stažení je připravena tabulka s finálními výsledky uplynulé sezóny. Do galerie byly doplněny fotografie z posledních závodů a do článků reportáže z posledního Open GP i Open EP.

Pro příští ročník chystáme nějaké změny v našem poháru. Kategorie Hobby se nově pojede spolu s formulemi v jak v zimní, tak i letní sezóně. Protože každý nejezdí letní i zimní část poháru, počítáme v příští sezóně 2014-2015 s rozdělením celého poháru na zimní a letní část, každou s vlastním vyhlášením výsledků a vlastním bodováním. Myslím, že tuto změnu přivítá většina z účastníků našich závodů. Zimní sezóna se pojede opět v čelákovické sokolovně, termíny jednotlivých závodů již můžete nalézt na našich stránkách v odkazu kalendář. Se všemi se těšíme na viděnou ať již v nastávající zimní nebo letní sezóně.

POZVÁNKA: Členská schůze 30.10

Čtvrtek 30.10. je posledním v měsící a zveme tak všechny členy na schůzku v čelákovické restauraci Zátiší. Sejdeme se zde v 19:00.

BRIGÁDA: Zazimování dráhy v sobotu 25.10 od 9:00

Je před námi úkol připravit dráhu na zimu. Zveme proto všechny členy na letošní poslední venkovní brigádu, která se bude konat na dráze v sobotu 25.10. Sejdeme se na devátou hodinu.

AKTUALIZACE: Termínový kalendář na zimu 2014-2015

Na stránkách najdete aktualizovaný kalendář s celkem pěti termíny závodů zimního seriálu. Závody vypsané pro kategorie Mini Off Road 1:18 2WD/4WD, F1 1:10 a Hobby 1:10 se pojedou v čelákovické sokolovně. Všechny termíny jsou sobotní, první závod se pojede 22.11.

POZVÁNKA: Členská schůze 25.9.

Máme tu poslední čtvrtek v měsící a zveme tak členy klubu na členskou schůzi. Schůze se koná 25.9. od 19.00 v Čelákovicích v čínské restauraci Zátiší.

POZVÁNKA: Velké finále - závěrečný sedmý závodní weekend

Zveme Vás na velké finále soutěžní sezóny 2013-2014. O weekendu 20-21.9. se pojedou sedmé, závěrečné závody série Čelákovice Open. Kromě boje o vítězství v posledních závodech a o poslední body budou tentokrát vyhlášení i celkoví vítězové letních i celoročních kategorií. I předpověď počasí na konec příštího týdne dává mírný optimismus a těšíme se tak, že se s uplynulou sezónou rozloučíme důstojně, s dobrou náladou a v co nejvyšším počtu.

Členy klubu žádáme o dřívější příjezd, úklid dráhy proběhne v sobotu ráno od 7:30.

BRIGÁDA: Příprava dráhy ve čtvrtek 11.9. od 17:00

V sobotu 13.9. se na naší dráze pojede další závod seriálu XRAY Challenge. Žádáme členy o účast na úklidové brigádě, která se bude konat na dráze ve čtvrtek 11.9. od 17.00.

AKTUALIZACE: Výsledky 6. závodu, fotografie a reportáže

Ke stažení je připravena bodovací tabulka se zapracovanými výsledky šestého závodního weekendu. Zároveň jsou doplněny reportáže z obou dní (GPEP) a v galerii jsou k prohlédnutí fotografie (GPEP).

POZVÁNKA: Šestý závodní weekend 23-24.8 a SOBOTNÍ příprava dráhy

Zveme Vás na další závody série Čelákovice Open, které nás čekají opět tuto sobotu a neděli !!! Je to naše předposlední letošní klání na venkovní dráze a bodů k rozdělení do výsledného pořadí tak již moc nezbývá. Přihlašte se prosím standardním způsobem.

Pozor - příprava dráhy tentokrát proběhne v sobotu před závodem. Žádáme proto členy klubu o příjezd nejpozději do 7:30 !!

REPORTÁŽ: Pátý závod Open GP 2.8.2014

Tento víkend vládla dobrá nálada na dráze hned od rána. Příslib pěkného počasí a nás pár nadšenců do pětin jsme se opět sešli k dalšímu závodnímu víkendu. V poklidu a pohodě jsme si před obědem odjezdili rozjížďky, kde každý ladil svůj stroj.

Tentokrát byl spokojen i Tomáš Kupilík, kterému ..celý článek

REPORTÁŽ: Pátý závod Open EP 3.8.2014


Slunné ráno vítalo každého na dráze. Tentokráte, proti jiným nedělním závodům, utrpěla neúčastí jindy silná skupina elektrických desetin. Několik přihlášených nedorazilo a tak se do závodu registrovali jen tři jezdci. Pro ně velmi lehce získané body.

Přesto to byl závod, na který se dalo dívat. V kategorii formulí bylo osm jezdců, kteří jezdili v jedné skupině. Ještě před samotnými závody se mi podařilo ulomit ..celý článek

AKTUALIZACE: Aktualizace výsledků a fotogalerie

Můžete si stáhnout excel se zapracovanými výsledky Open GP a EP závodů 2 a 3.8. Zároveň jsou umístěny v galerii fotografie z obou dnů (GPEP).

REPORTÁŽ: Čtvrtý závodní víkend letní sezóny 2013-2014

Hned od časného rána začali jednotliví účastníci docházet na dráhu. Druhým příchozím po dlouhé době nebyl Míra Červ, ale Pavel Holub, který dorazil na dráhu i se svým rozespalým synem. Jeho ospalost se brzy vytratila s příchodem mladého Filipa Sládka. Depo se celkem brzy zaplnilo a jezdci hned po vybalení testovali své modely na dráze.

Dorazil i Zdenek Hanzlík, který kromě toho, že sám závodí, je z mého pohledu výborným mechanikem, který s modelem něco provede ..celý článek

REPORTÁŽ: Čtvrtý závodní víkend letní sezóny 2013-2014 (Slávkův velký den)

Vlídný den a celkem ne tak špatná předpověď počasí, to vše svědčilo o tom, že bude celkem zdařilý den. Na dráze se sešlo sedm závodníků kategorie Open GP pětin, a i když tak měli všichni jasnou účast ve finálové jízdě, všechny rozjížďky se jely naplno.



Tomáš Kupilík od samého rána spíše bojoval s motorem svého modelu, který si postavil hlavu a zlobil všechny. Dalším statečným bojovníkem byl Míra Stehlík, který nejvíce bojoval ..celý článek

AKTUALIZACE: Aktualizace výsledků

Ke stažení je připraven excel se zapracovanými výsledky závodů 12 a 13.7.

BRIGÁDA: Příprava dráhy ve čtvrtek 24.7. a ve čtvrtek 31.7 od 17:00

Příští neděli 27.7 se na naší dráze pojede další závod seriálu XRAY Challenge a hned následující weekend 2-3.8.2014 bude patřit našemu klubovému Čelákovice Open. Žádáme členy klubu o účast na uklidových brigádách, které se konají jako obykle ve čtvrtek před závody od 17:00.

AKTUALIZACE: Fotografie ze 3 a 4 závodu Open EP

V galerii si můžete prohlédnout fotografie ze závodů Open EP, konaných v termínech 29.6 a 13.7.2014.

REPORTÁŽ: Třetí závodní weekend letní sezóny 2013-2014

Sobotní ráno vypadalo zamračeně a předpověď počasí nebyla nejpříznivější. Nad dráhou se honily mraky a my jsme se z depa po nich stále obhlíželi. Když se přiblížila devátá hodina, čas, kdy je možné nastartovat naše modely, spustil se pořádný déšť. Nepršelo, spíš lilo a kapky deště dělaly bubliny na dráze. V hlavní zatáčce se v krátkosti vytvořila velká kaluž ...celý článek


Nedělní ráno oproti sobotnímu slibovalo lepší počasí, ačkoliv předpověď rosničkářů byla nepříznivá, či spíše hrozivá. I přes velice špatnou předpověď bylo depo záhy plné závodníků a to včetně motorkářů. Přesně na čas, ve tři čtvrtě na devět byla rozprava a od devíti jsme začali závodit ...celý článek


UPOZORNĚNÍ: Zrušeno omezení převodu pro kategorii Hobby

Po vyhodnocení možností a omezení podvozků, užívaných v kategorii Hobby, jsme zrušili pravidlo stanovující minimální převodový poměr. Ostatní pravidla zůstávají v platnosti.

POZVÁNKA: Čtvrtý závodní weekend 12-13.7 a čtvrteční příprava dráhy

Další závody série Čelákovice Open nás čekají opět tuto sobotu a neděli !!! Těšíme se na setkání při čtvrtém soutěžním weekendu na venkovní klubové dráze. Přihlašte se prosím standardním způsobem.

Členy klubu zároveň žádáme o účast na čtvrtečním úklidu dráhy. Sejdeme se v obvyklých 17.00.

AKTUALIZACE: Výsledky po třetím venkovním závodu

Ke stažení je připraven aktualizovaný XLS soubor obsahující aktualizované výsledky po závodech Open GP a EP, které proběhly 28-29.6.2014.

POZVÁNKA: Příprava dráhy ve čtvrtek 3.7. v 17:30

Příští sobotu 5.7. uvítáme na naší dráze další závod seriálu XRAY CHALLENGE. Źádáme členy klubu o účast na úklidové brigádě před závodem, a to ve čtvrtek 3.7. Tentokrát se sejdeme o půlhodinku později než obvykle - v 17:30.

POZVÁNKA: Třetí závodní weekend 28-29.6 a čtvrteční příprava dráhy

Máme tu další soutěžní weekend, již třetí v pořadí. V bodovací tabulce přibývají body a rýsují se první favorité letních sérií. Těšíme se na další setkání a souboje na dráze jak v rámci sobotních Open GP závodů, tak i nedělních Open EP. Nezapomeňte se přihlásit pomocí tlačítka "Přihlášení do závodu" v rychlých odkazech.

Členům připomínáme, že tento čtvrtek proběhne standardní úklidová brigáda - příprava dráhy na závody. Sejdeme se v 17:00 na dráze.

AKTUALIZACE: Výsledky po druhém venkovním závodu

Ke stažení je připraven aktualizovaný XLS soubor obsahující aktualizované výsledky po závodech Open GP 31.5 a Open EP 1.6.2014. 

(13.6. byla opravena chyba v bodování v kategorie F1, vzniklá záměnou jména)

POZVÁNKA: Příprava dráhy ve čtvrtek 12.6

V sobotu 15.6. se na naší dráze jede další závod seriálu XRAY CHALLENGE.  Źádáme členy klubu o účast na úklidové brigádě před závodem - ve čtvrtek 12.6 od 17:00.

REPORTÁŽ: Druhá závodní neděle letní sezóny 2013-2014 (Open EP)

Teplo mi nedalo moc spát, tak jsem se na dráze objevil už v půl sedmé a než dorazil jako druhý Pavel, už jsem měl připravenu skoro celou časomíru. Počet 45 přihlášených jezdců na nedělní Open, sliboval zajímavý den. A myslím, že také byl. Pravda, jezdců nebylo tolik, tři nedorazili a někteří se špatně přihlásili, tedy dvakrát po prvním špatném zařazení do kategorie, ale i tak desetiny jelo 16 jezdců, formule 17 a „hobíky“ pět. Motorkář byl nakonec přihlášen jen jeden a tak se motorky nejely. Za všechny kategorie se ještě zařadil Jirka Těhník a Pavel Holub s elektrickými pětinami a i to byla pěkná podívaná...celý článekfotografie


REPORTÁŽ: Druhé závody letní sezóny 2013-2014 (sobota Open GP)

Příznivé počasí nám přálo hned od rána. Ač ve čtvrtek pořádně lilo a dráha tak byla dokonale spláchnutá, přesto si Pavel hned po příchodu na dráhu vzal zametací stroj a šel si projít ranních 100 km kroužením po dráze. Levý roh, který je stále ve stínu, byl plný spadaných květů a na nich to dokáže pořádně klouzat. Po půlhodinové Pavlově rozcvičce a mém tahání kabelů a zapojováním časomíry, dorazil i Jirka spolu s Janou a tím pádem se rozzářil celý den. Jana se po zprovoznění našeho občerstvovacího koutku dala do přípravy snídaní, a možná i to přivábilo další jezdce na dráhu. Celkem se nás sešlo sedm, z pravidelných účastníků chyběl Tomáš Kupilík, který chořel. Pro závody již platily opět odhlučňovací podmínky ...celý článekfotografie


POZVÁNKA: Weekend s on-road pětinami ve Svitavách

Kamarádi z klubu MK Svitavy pořádají o víkendu 14. a 15. června závody pětin. Sobotní závody Porsche spadají do poháru Large Scale On-road RCAČR 2014. Nedělního poháru kl-modely.cz se mohou zúčastnit všichni jezdci - tedy i bez licence RCAČR. Jedinou podmínkou jsou pneu GRP na modelu. Podrobné informace naleznete zde.

POZVÁNKA: druhé letní závody 31.5. a 1.6.

Poslední květnovou sobotu (31.5) a současně první červnovou neděli (1.6) zveme všechny zájemce na druhé závody našeho Open poháru. V sobotu se jedou závody poháru Open GP 1:5, v neděli závody kategorií elekter, Open EP 1:10, Hobby 1:10, F1 a Moto 1:5 i Large Scale 1:5.

!!! POZOR: modely kategorie Open GP 1:5 musí být vybaveny podle loňských pravidel. Vytlumení karoserie, přídavný tlumič výfuku, zalepení žeber motoru. Nezapomeňte. Pokud by se našel nový zájemce, tlumič je k dispozici a také materiál na vylepení karoserie. Povinné úpravy jsou k nahlédnutí na našem webu.

Nezapomeňte, že ve čtvrtek před závody se koná také úklid dráhy a protože jde o poslední čtvrtek v měsíci, probereme také krátce klubové záležitosti. Na místě konání schůze se ještě domluvíme asi přímo na brigádě - zda půjdeme do číny nebo si dáme na dráze kebab.

Všem přejeme hezké dny a těšíme se s vámi na viděnou.

REPORTÁŽ: První závodní víkend letní sezóny 2013-2014 (neděle Open EP)

Nedělní ráno bylo chladnější než sobotní, ale na rozdíl od předchozího dne bylo na dráze sucho. Už před sedmou dorazil Míra Červ, v krátkém sledu následován dalšími účastníky elekter. Janu Těhníkovou jsme opět vítali s nadšením a naše radost z její přítomnosti se ještě více projevila, když obsadila „kantýnu“ a připravovala snídaně. Chladno pak již vadilo málokomu...celý článek

REPORTÁŽ: První závodní víkend letní sezóny 2013-2014 (sobota Open GP)

Na prvních letních závodech letošní sezóny vítalo první jezdce sobotní chladné a mokré jitro. Celá dráha byla mokrá, místy s loužemi. Drobně pršelo a každý nově příchozí se rád ukryl pod střechou depa, aby pak co nejdříve zavítal pod empir za Janou Těhníkovou na něco teplého pro zahřátí. Jana hned od rána vařila čaje a připravovala zájemcům snídani na vidličku, mimochodem velmi dobrou. Jediní návštěvníci dráhy, kteří neměli problém s počasím a vesele se probíhali po dráze, byli hlemýždi, kteří po dráze a dřevech mantinelů vláčeli na zádech své domečky... celý článek

AKTUALIZACE: Reportáže a fotografie

V sekci s články přibyla reportáž z posledního závodu zimní sezóny v tělocvičně a povídání o letošní přípravě dráhy, doplněné fotografiemi. K prvnímu soutěžnímu weekendu na venkovní dráze jsou zatím připraveny fotografie (GPEP), reportáž bude následovat.


UPOZORNĚNÍ: Příprava dráhy na závody Xray Challenge

Upozorňujeme členy, že úklid dráhy před sobotními závody XRAY Chalenge proběhne výjimečně až v pátek 9.5. od 17:00. Půjde o zametení dráhy a depa. Těším se s vámi na viděnou. 

AKTUALIZACE: Výsledky prvního venkovního závodu

Ke stažení je připraven aktualizovaný XLS soubor obsahující výsledky prvních venkovních závodů.

POZVÁNKA: JSOU TU PRVNÍ VENKOVNÍ ZÁVODY !!!

Již tuto sobotu a neděli se jedou první letošní závody na venkovní dráze. V sobotu zahajujeme letní seriál Open GP pro spalovací modely v měřítku 1:5. Neděle patří elektrickým modelům. Letní částí pokračují závody F1. Startují kategorie Open 1:10 a Moto 1:5 a letos zcela nové Hobby 1:10 a Large Scale 1:5. Závody jsou zavedeny v přihlašovacím systému.

Oprašte po zimě modely, dobijte baterie - těšíme se na setkání.

POZVÁNKA: Otevírání dráhy a volné ježdění !!!

V sobotu 26.4. bude otevřena dráha pro všechny modeláře, kteří se chtějí seznámit s dráhou a vyzkoušet své modely. Dráha tak bude od rána volně přístupná všem příchozím. Členové klubu budou připraveni poskytnou informace případným novým zájemcům o účast v závodech, pořádaných klubem. Pokud jste u nás ještě nebyli, klikněte na mapku v pravém sloupci. Jen doufejme, že se umoudří počasí......

POZVÁNKA: Členská schůze 24.4.

Opět tu máme poslední čtvrtek v měsíci a pozvánku na pravidelnou členskou schůzi. Schůze se koná 24.4. od 19.00 v čelákovické restauraci Zátiší.

POZVÁNKA: Další brigáda v sobotu 12.4. !!!

Další brigáda, nutná pro přípravu dráhy na letní sezónu, se koná v sobotu 12.4.2014 od 9:00. Dobrou náladu, chuť do práce a vysoké pracovní nasazení je to jediné, co ještě kromě pracovního oblečení, potřebujete s sebou. Budeme pokračovat v úklidu a začneme natírat.

UPOZORNĚNÍ: Nové kategorie pro letošní léto 

Pod záložkou Závody naleznete aktualizovaná pravidla pro letní sezónu, spolu s podmínkami a rozvrhy soutěžních dnů pro kategorie Čelákovice Open GP i Open EP.

S potěšením oznamujeme  rozšíření naší nabídky Čelákovice Open závodů zařazením nové kategorie Hobby 1:10 EP, která je cílena hlavně na vlastníky RTR sad. Omezením výkonu pohonné jednotky chceme zachovat konkurenceschopnost různých typů modelů a udržet náklady na pro jezdce přijatelné úrovni.

Další, pro tento ročník především experimentální kategorií, jsou velké cestovní a sportovní modely aut s elektrickým pohonem. Nová kategorie Large Scale 1:5 EP má prozatím minimální omezení a očekáváme, že především napomůže rozšíření této kategorie a dá možnost fandům velkých měřítek, preferujím elektrický pohon.

Aktualizovaný souhrnný seznam pravidel v DOC a PDF formátu se připravuje.


Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy