Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


VÝSLEDKY: Výsledky a reportáže z posledních závodů 2018

Celkové výsledky za letní sozónu 2018 jsou připraveny ke stažení v excel souboru. Doplněny jsou i články z posledních závodů a vyhlášení výsledků. Autorem reportáží je Slávek Pfeffer, který připravil krátkou reportáž jak ze sobotních GP, tak i nedělních EP závodů.

POZVÁNKA: Společný závod RC klubů Čelákovice a Svitavy dne 15.9.2018

Kamarádi modeláři, v sobotu 15. září 2018 pořádáme na naší dráze v Čelákovicích společný podnik RC klubu Čelákovice a modelářského klubu Svitavy. První společný závod již máme za sebou, odejel se na konci června ve Svitavách a tyto budoucí závody jsou pokračováním krátké společné série GP 2018 Large Scale 1:5. Úplnou pozvánku v PDF formátu si stáhněte na tomto odkazu.
Oba závody se započítávají do hodnocení poháru Open GP, pořádaného naším klubem (RC klub Čelákovice). Na konci závodu proběhne samozřejmě vyhlášení výsledků dne a bude následovat tombola pro účastníky obou závodů. První cenou v tombole bude karoserie na pětinu a pak bude ještě několik dalších cen v tombole.


Organizačně pro závodníky několik informací:

  • Přihlášení do závodů probíhá na našich webových stránkách na odkazu přihlášení do závodu, odkaz je uložen zde http://www.rcautacelakovice.eu/prihlasky/index.php?race=1535148000 
  • Přístup na dráhu je z ulice Ve Vrbí s příjezdem od náměstí v Čelákovicích. Protože počítáme s větším počtem jezdců, před branou areálu můžete zastavit, vyložit věci a pak s vozidlem vyjedete a zaparkujete v ulici Rybářská nebo blízkém parkovišti, které se nachází přímo proti výjezdu od areálu. Dole, prosím, auta neponechávejte.
  • Pro jezdce, kteří přijedou s karavanem, otevřeme v pátek po desáté hodině zadní bránu a karavany se musí vejít do plochy mezi naší drahou a sousedním fotbalovým hřištěm. V žádném případě nikdo nesmí zajet na plochu trávníku fotbalového hřiště. Bránu večer uzamkneme.
  • Parkování na příjezdové cestě mezi hřišti nemáme povoleno, nejde o majetek naší mateřské organizace Spartaku, proto musíte na vymezené ploše karavany parkovat úsporně.
  • Zatím počítáme se zajištěním občerstvení na dráze pod empirem, jak si možná někteří pamatují z minulosti.
  • Závod se pojede standardním směrem, tedy zadní rovinka zprava do leva.
  • Důležité upozornění – modely smějí startovat motory jen mezi 9:00 až 17:00 v pátek a v sobotu od 9:00 do 18:00. Toto je podmínka a její porušení bude znamenat diskvalifikaci konkrétního jezdce. Prosím, respektujte toto opatření, díky němuž naše dráha není dosud zrušena. Nalézáte se v blízkosti obytných budov.
  • Ještě jedna podstatná informace, naše dráha se necukruje a nebudeme to měnit. Dráhu pravidelně uklízíme a zametáme a úklid bude proveden i před našimi závody.
  • Zatím předpokládáme, že se závod bude konat za každého počasí a v případě deště může být vyhlášen mokrý závod. 

Těšíme se se všemi na viděnou na naší dráze a přejeme všem mnoho sportovních úspěchů.


V neděli 16.9. pak následuje již sedmý závod našeho tradiční seriálu Open EP !!!

VÝSLEDKY: Výsledky a reportáže z posledních závodů

Výsledky z posledních závodů jsou k dipozici v excel souboru. Zároveň se můžete podívat na reportáže s posledních dvou soutěžních weekendů, tj. z 11.8 a 25.8. Autorem reportáží je Slávek Pfeffer.

ZÁVODY: Pozvánka na závodní weekend 25-26.8.

V sobotu 25.8. proběhne sedmý závod kategorie Open GP 1/5 OnRoad a v neděli 26.8. šestý závod kategorií Open EP. Všechny srdečně zveme.

Excel soubor s průběžnými výsledky je k dispozici ke stažení.

POZVÁNKA: Brigáda - příprava dráhy ve čtvrtek 23.8 v 17:00

Ve čtvrtek 23.8. provedem přípravu na weekendové závody. Kromě běžného úklidu budeme montovat plachtu na empire.

ZÁVODY: Pozvánka na závody 11-12.8. a příprava dráhy

Srdečně zveme všechny zájemce na další soutěžní weekend. V sobotu 11.8. proběhne šestý závod kategorie Open GP 1/5 OnRoad a v neděli 12.8. pátý závod kategorií Open EP. Všechny srdečně zveme.

Upozornění pro členy klubu - dráhu budeme připravovat v sobotu ráno od 7:30. Děkujeme za pochopení.

ZÁVODY: Pozvánka na 5. závod kategorie 1/5 OnRoad ve Svitavách

Kamarádi modeláři, příští závody našeho poháru Open GP se jedou na závodní dráze modelářského klubu Svitavy. Tyto závody, konané 28. 7. 2018 ve Svitavách a závody 15.9. 2018 v Čelákovicích se jedou jako společný podnik pořádaný společně oběma kluby jako podnik GP 2018 Large Scale 1:5. 

Oba závody se započítávají do hodnocení našeho poháru Open GP, pořádaného naším klubem. Tím, že jsou tyto dva závody společné, budou ještě navíc samostatně hodnoceny a účastníci obou závodů budou samostatně po odejetí obou vyhlašováni. Účastníci těchto dvou závodů (jak ve Svitavách, tak v Čelákovicích) budou 15. 9. účastníky tomboly o věcné ceny věnované oběma kluby. Zvu tedy všechny účastníky našeho poháru Open GP na příští závody 28. 7. do Svitav, kde se s vámi těšíme na společném podniku na viděnou. Přihlásit se na závody můžete obvyklým způsobem na našich stránkách.

Stáhněte si speciální pozvánku v PDF formátu.

VÝSLEDKY: Výsledky a reportáže ze 3 a 4 závodu

Je připraven excelový soubor se stavem po 4. závodu. Slávek Pfeffer zanamenal průběh jak třetího tak i čtvrtého soutěžního weekendu a reportáže si můžete přečíst v sekci s články.

ZÁVODY: Třetí závody a příprava dráhy

Srdečně zveme všechny zájemce na další soutěžní weekend, který proběhne v sobotu a neděli 23 a 24.6. Máme důležité upozornění pro členy klubu - dráhu nebudeme připravovat jako obvykle ve čtvrtek, ale až v sobotu ráno od 7:30. Děkujeme za pochopení.

POZVÁNKA: Brigáda - příprava dráhy na závod XRAY Racing Series

Brigáda před závody Xray se bude konat v sobotu 16.6, tedy v den závodu od 7:00. Prosím členy klubu, kteří se účastní závodů Xray, aby přijeli na daný čas a pomohli s přípravou dráhy. Důvodem brigády ráno před závody je zatím stále padající pyl, který když ve čtvrtek uklidíme, tak to není v sobotu poznat.

POZVÁNKA: Pravidelná schůze vedení klubu

Schůze se nekoná jako obykle poslední čtvrtek v měsíci, ale tento čtvrtek. Sejdeme se tedy na obvyklém místě v Čelákovicích v restauraci Zátiší ve čtvrtek 7.6. v 19:00.

VÝSLEDKY: Výsledky letošních dvou závodů

Můžete si stáhnout excel s výsledky dosavadních dvou závodů. Zároveň si můžete přečít reportáže k první i

ZÁVODY: První zahajovací závody sezóny již 5. a 6. května

Pozvánka na první, zahajovací závody letošní sezóny. Dovolujeme si všechny příznivce modelářského koníčka pozvat na závody konané o víkendu 5. a 6. května. V sobotu se jede kategorie Open GP s modely on road v měřítku 1:5, nedělní závody jsou vypsané pro elektrické modely měřítek 1:10 v kategoriích Formule 1, Hobby a Open EP. Pro kategorii formule jsou již druhým rokem povoleny gumová kola, ostatní pravidla jednotlivých kategorií naleznete na našich webových stránkách.

Pro členy klubu platí brigáda před závody 3.5. od 17:00, kdy budeme zametat dráhu před závody. 

POZVÁNKA: Otevření dráhy a volné ježdění v sobotu 28.4.

Kamarádi modeláři, v sobotu zahajujeme sezónu a otevíráme dráhu pro volné ježdění, které si na dráze může zkusit každý se svým modelem. Dráha bude přístupná od 9:00 do cca 16:00. Přijďte si vyzkoušet své modely v rámci volného ježdění, které je bez úhrady pro každého. Rádi Vás uvítáme a případně Vám na místě zodpovíme otázky k možnosti ježdění či členství v našem klubu, poradíme Vám s jakými modely si u nás můžete zajezdit.

Pro členy klubu informace, ve čtvrtek 26.4. od 17:00 probíhá pravidelný úklid před pořádanou akcí.

POZVÁNKA: Brigáda - sobota 21.4

Další zřejmě poslední přípravná brigáda je naplánována na sobotu 21.4. Dokončíme osazení zbývajících mantinelů, umyjeme/opláchneme dráhu a napneme plachty na empire.

POZVÁNKA: Další brigády 14-15.4

O víkendu 14. a 15. dubna proběhne další brigáda na naší dráze. Podle dosavadních předpovědí by nám mělo přát počasí a tak budeme obnovovat nátěry na dráze, bílé pruhy, barevné šrafování oblouků a zelenou barvu na mantinelech. Válečky budou k dispozici, vhodné oblečení si vezměte s sebou. Pokud vše klapne a bude dostatečná pracovní síla, mohli bychom nátěr zvládnout za sobotu, dá se to, je to už vyzkoušené.

 Sraz jako vždy v 9:00 na dráze.

AKTUALIZACE: Úprava kalendáře závodů Čelákovice Open

Zjistili jsme, že se nám podařilo termín čtvrté serie závodů naplánovat na prodloužený víkend s Cyrilem a Metodějem a Janem Husem. Protože si asi mnohý z Vás vezme dovolenou na tento zkrácený pracovní týden, rozhodli jsme se termín čtvrtých závodů pohárů Open GP a Open EP posunout o jeden týden, na následující víkend, tedy ze 7. a 8. července na 14. a 15. července. Doufáme, že tuto změnu uvítáte.

POZVÁNKA: Brigády - první letošní termíny

První letošní brigády, zaměřené hlavně na opravy dráhy, plánujeme již na další weekend, to je na sobotu 24.3. a neděli 25.3. Začátek bude vždy v 9:00 a sejdeme se samozřejmě na dráze. Kromě úklidu, přípravy na obnovu nátěrů a výroby nových mantinelů nás čeká i náročnější oprava - zvednutí depa, které nám smetl z podezdívky prosincový vichr.

Žádáme všechny členy o účast.

AKTUALIZACE: Úprava kalendáře závodů na rok 2018

V červnových termínech závodů XRAY Racing Series došlo k posunu závodu z 9.6. na 16.6.

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: Členské příspěvky 

Uplynul únorový termín úhrady členských příspěvků. Źádáme proto všechny členy co ještě úhradu nestihli provést, aby tak učinili v nekratším možném termínu. Nezapomeňte, že od výběru příspěvků se odvíjí i naše možnosti a rozsah oprav dráhy po zimě.

AKTUALIZACE: Kalendář závodů na rok 2018

Termíny závodů na rok 2018 naleznete v aktualizovaném kalendáři. Sezónu plánujeme otevřít volným ježděním v sobotu 28. dubna.

*****************************************************

VÍTEJTE V NOVÉM ROČNÍKU ČELÁKOVICE OPEN 2018 

*****************************************************

CELKOVÉ VÝSLEDKY - LÉTO 2017

Celkové výsledky letní sezóny 2017 Open GP i Open EP spolu s dílčími tabulkami za jednotlivé kategorie naleznete v sekci výsledky. Blahopřejeme vítězům, čest poraženým.

REPORTÁŽE: Reportáže

Reportáže z osmého a devátého závodu doplněné výsledky připravil Slávek Pfeffer.

POZVÁNKA: Pravidelná schůze vedení klubu

Schůze se tentokrát nekoná jako obykle poslední čtvrtek v měsící, ale byla o týden posunuta, sejdeme se tedy tento týden 2.11. Místo je jako obvykle v Čelákovicích v restauraci Zátiší v 19:00.

POZVÁNKA: Brigáda - opravy a zazimování dráhy

Tuto sobotu 14.10. v 8:00 ráno se sejdeme na dráze, abychom odstranili poškozené části mantinelů a provedli přípravu dráhy na zimu. 

POZVÁNKA: Deváté závody Open EP a Open GP

Poslední a rozhodující deváté letošní klání na naší venkovní dráze se odehraje tento weekend. V sobotu 30.9. se budou rozdělovat poslední body a vyhlašovat celkové pořadí v kategorii  Open GP a v neděli 1.10. v kategoriích Open EP.

Těšíme se, že si naposledy užijeme závodů našeho letního seriálu a rozloučíme se tak i s venkovní on-road sezónou. Všichni jste srdečně zváni.

Členy klubu žádáme o dřívější příjezd, přípravu dráhy tentokrát provedeme v sobotu ráno před závody.

POZVÁNKA: Osmé závody Open EP a Open GP

O weekendu 16-17.9. pojedeme předposlední letošní venkovní závody. V sobotu 16.9. to bude v kategorii Open GP a v neděli 17.9 v kategoriích Open EP. Všechny srdečně zveme.

Členy klubu upozorňujeme na brigádu, která proběhne ve čtvrtek 14.9 od 17:00. Budeme připravovat dráhu na weekendové závody.

POZVÁNKA: Šesté závody Open EP a Open GP

Blíží se nám šestá série závodů Open GP a Open EP, které pojedeme ve dnech 12 a 13 srpna. Doufáme, že tentokrát nám weekend neproprší a zároveň poleví nepříjemná vedra. Aktualizovali jsme tak výsledky pouze sobotního GP závodu. Pár slov k oběma dnům opět napsal Slávek. 

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: Občerstvení na nedělních závodech 

Počítejte prosím s tím, že obvyklé občerstvení nebude dostupné. Hanka Stehnová bohužel v neděli nemůže a velice se omlouvá. Pamatujte na to vlastními zásobami. Děkujeme za pochopení.

POZVÁNKA: Páté závody Open EP a Open GP

Kromě přihlášení na v pořadí páté závody letní sezóny, které pojedeme v sobotu 22.7. (Open GP) a v neděli 23.7. (Open EP), si můžete prohlédnou aktuální výsledkovou listinu, reportáže a fotografie z minulého závodu.

Upozornění - brigáda na přípravu dráhy proběhne jako obvykle ve čtvrtek od 17:00.


DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: Občerstvení na nedělních závodech 

Kamarádi modeláři, Hanka Stehnová se všem omlouvá, ale tuto neděli nedorazí na dráhu. Pro nás všechny to znamená, že v neděli nebude postaráno o naše žaludky. Vezměte si proto s sebou každý své vlastní občerstvení.

Děkujeme za pochopení. [mipfe]

POZVÁNKA: Čtvrté závody Open EP a Open GP

Již čtvrtý soutěžní weekend nás čeká v sobotu 24.6 a v neděli 25.6. V sobotu se utkáme v kategorii Open GP a v neděli v kategoriích Open EP.

Informace pro členy klubu - ve čtvrtek 22.6. od 17:00 proběhne obvyklá brigáda - příprava dráhy na závody bude tentokrát doplněna o opravy drobnějších poškození.

REPORTÁŽ A FOTOGRAFIE: Druhé letní venkovní závody

Co se dělo, jaký byl průběh a celkové výsledky třetích závodů Open GP a Open EP najdete v sekci s reportážemi.



VÝSLEDKY A FOTOGRAFIE: Třetí letní venkovní závody

Byly doplněny výsledky a fotografie z obou závodů. Fotografií ze sobotního Open GP jsou tentokrát dvě sady (sada 1 a sada 2), doplněny jsou i fotografie z nedělního Open EP. Reportáž bude následovat.

POZVÁNKA: Třetí závody Open EP a Open GP

Všechny příznivce našeho klubového seriálu zveme na třetí soutěžní weekend, který proběhne ve dnech 10-11.6. Sobota bude opět patřit kategoriím Open GP a neděle Open EP.

Informace pro členy klubu - ve čtvrtek 8.6. od 17:00 proběhne obvyklá brigáda - příprava dráhy na závody.

REPORTÁŽ A FOTOGRAFIE: Druhé letní venkovní závody

Reportáže z pera Slávka Pfeffera naleznete zde včetně fotografií ze sobotního Open GP.

POZVÁNKA: Druhé závody Open EP a Open GP

Členové RC klubu Čelákovice si Vás dovolují pozvat na druhé závody letní sezóny 2017, které se konají o víkendu 20. a 21. května.

V sobotu se konají závody Open GP modelů se spalovacími motory v měřítku 1:5 GP a 1:10. V neděli pořádáme pohár Open EP, v jehož rámci se jedou závody elektrických modelů v měřítku 1:10 v kategoriích Open, Hobby a F1, vypsána je i kategorie 1:5 EP a 1:5 Moto.

Přihlásit se na závody můžete na odkazu vpravo. Těšíme se s Vámi na viděnou na naší dráze.

Informace pro členy klubu - ve čtvrtek 18.5. od 17:00 proběhne obvyklý úklid dráhy, spojený s přípravou na závody. [mipfe]



REPORTÁŽ A FOTOGRAFIE: První letošní venkovní závody

Reportáže z pera Slávka Pfeffera naleznete zde, včetně fotografií ze sobotního Open GP a nedělního Open EP závodu.

POZVÁNKA: První letošní závody Čelákovice Open

Již příští týden pojedeme první letošní závody našeho klubového seriálu Čelákovice Open. V sobotu 6.5. pojedeme závody Open GP pro spalovací auta v měřítku 1/5 a v neděli 7.5. naváží závody v kategoriích Open EP. Těšíme se na setkání a souboje na dráze.

POZVÁNKA: Sobotní otevření dráhy a volné ježdění

Připomínáme sobotní otevření dráhy, spojené jako každý rok i s volným ježděním. Kdokoli má model ve vhodném měřítku a chce si ho vyzkoušet na dráze je vítán. Předpověď počasí na sobotu je mírně optimistická, i když bude chladno, možná dopoledne vysvitne i sluníčko.

Ještě jednou všechny zveme na zahájení letní sezóny.

POZVÁNKA: Brigáda 27.4.2017 v 17:00 - příprava na otevření dráhy

Blíží se sobotní otevření dráhy a je potřeba dokončit přípravy. Členy klubu žádáme o účast na čtvrteční brigádě. Sejdeme se v 17:00. Kromě úklidu depa a dráhy budeme sekat trávu, pokud bude vhodné počasí,tak ještě opravíme zelené nátěry obrubníků. [mipfe]

POZVÁNKA: Otevření dráhy 29.4.2017

Kamarádi modeláři, členové RC klubu Čelákovice si Vás dovolují pozvat na letošní otevření dráhy, které se uskuteční 29. dubna od 9:00 na naší klubové dráze. Současně si Vás dovolujeme pozvat na závody konané naším klubem v letošní letní sezóně 2017. Po třech letech, kdy jsme v kategorii 1:5 GP uplatňovali protihluková opatření, opět rozjíždíme sezónu bez hlukových opatření. 

Naše závody pořádáme jako víkendové. V sobotu se jezdí modely se spalovacími motory v měřítku 1:5 GP a staronově vypisujeme opět kategorii 1:10 GP. Modelářům s modely 1:10 GP umožníme ježdění i v případě, že nebude dostatečný počet jezdců v kategorii spalovacích desetin, takže si své modely mohou testovat nebo se jen projet na dráze. Nedělní závody jsou vypsány pro elektrické modely 1:10 v kategorii Open, Hobby a F1, vypsána je i kategorie 1:5 EP a 1:5 Moto. Novinkou v kategorii F1 je možnost jet na klasických gumových i mechových kolech. Přihlásit se na závody můžete již nyní na odkazu zde.

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy