Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Reportáž ze závodu 16.3.2013

Reportáž z posledního závodu zimní série od Davida Mádra si můžete přečíst v sekci s články.

Výsledky posledního závodu zimní série

Aktualizovaný soubor s výsledky závodu ze 16.3, obsahující závěrečné pořadí Mini Off-Road série, je připravený ke stažení. Reportáž se připravuje.

Důležité upozornění pro pětináře

Snažíme se snížit hlukovou zátěž okolí a proto budou pro účast v našem pětinovém seriálu povinné speciální úpravy, výrazně snižující hlučnost benzínových motorů. Jak již bylo avizováno, budou všichni zájemci s úpravami prakticky seznámeni a budou si je moci přímo provést v rámci otevření dráhy. Upozorňujeme, že jejich provedení bude podmínkou i pro volné ježdění !

Jednou ze zásadních úprav je zatlumení žeber chlazení. Tuto úpravu si musí každý provést v předstihu (vyžaduje vytvrzení silikonu). Popis úpravy s fotografiemi jsme proto umístili do sekce s články, ostatní úpravy postupně doplníme.

Úpravy na karoserii spočívají ve vlepení tlumícího materiálu. Proto je nutné před volným ježděním karoserii zevnitř dobře omýt (odmastit), tak aby nebyl problém použít oboustrannou lepící pásku.

Pozor - čtvrteční schůze přesunuta na dráhu !!

Ve čtvrtek 25.4.2013 se nesejdeme podle původního plánu v oblíbené čínské restauraci, ale od 17:00 na dráze. Schůzovat budeme současně s aktivní prací na obnově nátěrů. Vezměte si proto patřičně oblečení. Doufejme, že počasí nám tentokrát bude přát.

Počasí nepřeje, nedělní část brigády se nekoná

V sobotní části brigády jsme opět věnovali údržbě a opravám. Vytrvalý drobný déšť bohužel nedovolil a určitě ani zítra nedovolí provádět nátěrové práce, proto nedělní část rušíme.

Další brigáda se blíží

Doufáme, že pěkné počasí vydrží i na následující weekend 20-21.4 a nenaplní se deštivé předpovědi. Vedle drobných oprav nás totiž čeká hlavně obnova nátěrů dráhy. Sejdeme se opět v 9:00 na dráze.

Pozor - nedělní část brigády je zrušena

Vzhledem ke slušné účasti jsme základní úklid areálu zvládli již v sobotu a jelikož počasí dalším pracem nepřeje, nedělní část se ruší.

Brigáda - příprava areálu dráhy


Vážení kolegové modeláři, začíná letní sezóna a to znamená, že nás čekají brigády před prvními závody. První brigádnický víkend se koná v sobotu 6. a v neděli 7. dubna. Na první brigádě se budeme věnovat hlavně úklidu po ukončené zimě. Druhý brigádnický víkend proběhne v sobotu 20. a v neděli 21. dubna. Budeme opravovat škody na dráze, malovat pruhy a obrubníky a pravděpodobně opravovat přívod elektriky, který nám opět přičinliví spoluobčané zničili. Sraz na brigádu bude na dráze vždy v 9:00. Košťata a jiné pomůcky a pomocníky k práci, kdo máte, vezměte s sebou, stejně jako chuť k práci a dobrou náladu. (mipfe)

Členská schůze ve čtvrtek 28.3.2012

Ve čtvrtek 28.3. se jako obvykle sejdeme v 19:00 v čínské restauraci Zátiší na pravidelné klubové schůzi. (mipfe)

Poslední závod Mini Off-Road a F1 série zimní sezóny


V sobotu 16. března se koná v pořadí již pátý závod zimní sezóny 2012-2013. V kategorii Mini Off-Road 2WD/4WD se jedná o závěrečný závod. S ohledem na počet odjetých závodů budeme vyhlašovat celkové vítěze pouze v kategorii 2WD. Série F1 bude pokračovat letní částí na venkovní dráze.

Všechny vás na tento závod, kterým se loučíme se zimní částí a tělocvičnou, srdečně zveme. Pro přihlášení využijte standardní přihlašovací formulář.

Upozornění pro členy - na stavbu dráhy se sejdeme v pátek 15.3 ve 21:30 !

Reportáž ze závodů 9.2.2013

Dění a výsledky zachytil jako obvykle v reportáži David Mádr a text doprovázejí fotografie od Vládi Čížka. 

Členská schůze ve čtvrtek 28.2.

Ve čtvrtek 28.2. se v 19:00 sejdeme na pravidelné klubové schůzi v čínské restauraci Zátiší. Vedle příjemného posezení při večeři budeme řešit přípravu na letní sezónu. (mipfe)

Výsledky čtvrtého závodu zimní sezóny 2012-2013

Ke stažení jsou připraveny výsledky ze čtvrtého závodu sezóny, který se jel v sobotu 9.2.2013.

Druhý letošní závod Mini Off-Road a F1 série

V sobotu 9. února se koná v pořadí již čtvrtý závod zimní sezóny 2012-2013 (druhý letošní) v kategorii Mini Off-Road 2WD/4WD a F1. K přihlášení použijte standardní přihlašovací formulář. Srdečně všechny zveme a těšíme se na druhé letošní klání.

Upozornění pro členy - na stavbu dráhy se sejdeme v pátek 8.2 ve 21:30 !

Reportáž ze závodů 12.1.2013

Na prvním letošním závodu zimní sezóny jsme přivítali několik nových účastníků. Dění a výsledky zachytil v reportáži David Mádr, fotografie tentokrát dodal Dan Šubrt. 

Členské příspěvky a klubová schůze

Kolegové modeláři, začíná nový rok a s jeho začátkem přichází i placení členských příspěvků. Prosím všechny členy o zaplacení příspěvků do 14. února s tím, že do 30. ledna mi pošlete zprávu, zda zůstáváte i nadále členy klubu. Současně potřebujeme na RCAČR zaslat k potvrzení licence všech, kteří chtějí být nadále i jeho členy. Průkazky předejte Pavlovi Holubovi v Čelákovicích, nebo mně v Praze, případně doručte průkazku na schůzi členského výboru, která se koná 31.01.2013 na obvyklém místě v restauraci Zátiší, kam srdečně zvu členský výbor. (mipfe)

Aktualizace výsledků

Ke stažení je připraven aktualizovaný soubor s výsledky z posledního závodu, který se jel 12.1.2013.


*****

Výbor klubu děkuje všem členům, příznivcům a samozřejmě i účastníkům našich klubových akcí za celoroční podporu a přízeň.

 Přejeme příjemné prožití vánočních svátků, vše nejlepší v novém roce a těšíme se na setkání na dalších akcích.


*****

Poslední letošní schůze členského výboru klubu

Netradičně již předposlední čtvrtek v měsíci (20.12) proběhne od 19:00 v restauraci Zátiší poslední letošní schůze výboru.

Výsledky druhého závodu sezóny 2012-2013

Ke stažení jsou připraveny výsledky druhého závodu sezóny.

Reportáž z prvního závodu sezóny 2012-2013

Můžete si přečíst reportáž z prvního závodu Mini Off-Road a F1 série od Davida Mádra, doplněnou fotografiemi.

Pozvánka na druhý závod Mini Off-Road a F1 série

V sobotu 8. prosince se koná druhý závod zimní sezóny v kategorii Mini Off-Road 2WD/4WD a F1 série ročníku 2012-2013.

Upozornění pro členy - na stavbu dráhy se sejdeme v pátek 7.12 ve 21:30 !

Pozvánka na klubovou schůzi

Čtvrtek 29.11. je posledním v měsíci a tak se bude konat pravidelná schůze členů klubu v čínské restauraci Zátiší od 19:00 hodin. Srdečně Vás všechny zvu. (mipfe)

Výsledky prvního závodu sezóny 2012-2013

Výsledky prvního závodu Mini Off-Road a F1 série jsou k dispozici na ke stažení v XLS formátu. Soubor můžete stáhnout pomocí tlačítka v pravém sloupci, nebo ze stránky se soubory Ke stažení. Zde i nadále najdete soubor s výsledky právě ukončené sezóny 2011-2012. (mipfe)

Pozvánka na sobotní závody Mini Off-Road a F1 série

V sobotu 24. listopadu se konají první závody zimní sezóny v kategorii Mini Off-Road 2WD a 4WD spolu se zahajovacími závody F1 série ročníku 2012-2013. Soutěžní a technická pravidla se nemění. Registrace k závodu, který se koná v Čelákovické sokolovně, začíná v 7:30 a končí v 8:30. Oprašte své modely, sbalte si přezůvky, nářadíčko a dobrou náladu a těšíme se s vámi v sobotu na viděnou.

Stejně jako v předchozích letech i letos platí, že se v pátek večer scházíme na stavbu dráhy okolo 9:00 večer v sokolovně a i letos bude možné v sokolovně přespat. Takže na viděnou a hodně úspěchů do nové sezóny vám přeje RC klub.

K přihlašování do závodů zimní sezóny můžete použít standardní přihlašovací systém. Tlačítko je dostupné v rychlých odkazech v pravém sloupci.

Zimní sezóna

Letošní zimní sezóna začíná v sobotu 24. listopadu. Oproti dřívějším sezónám slučujeme do jednoho dne závody Mini Off-Road spolu se závody F1 série. Na stejné dráze se stejně jako v minulých sezónách pojedou Mini Off-Road a F1. Přemýšleli jsme, jak se s novým formátem společných závodů vypořádáme a snad jsme to i vymysleli. Po velkém naléhání Honzy Krafta zůstane zachován i velký skok. Samozřejmě nepředpokládáme, že by formule jezdily přes překážky jako offroady. Uvidíme, jak vše bude fungovat. Už se ale v tuto chvíli těšíme na setkání s Vámi, příznivci naší oblíbené zimní kategorie Mini Off-Road, i na začátek nové sezóny F1 série, které prvním závodem 24.11. odstartují nový ročník 2012-2013. Všem držíme palce do nové začínající sezóny.  (mipfe)

Podzimní brigáda

Po příchodu na dráhu na nás čekalo nepříjemné překvapení. Dráhu navštívil vandal a stejně jako před dvěma lety poničil elektrickou instalaci, kterou jsme pro vás předminulou sezónu udělali. Vzhledem k tomu, že v okolí jsme byli jediní, na koho byla zaměřena pozornost nenechavce, nemohu se zbavit dojmu, že jde o úmysl poškodit cíleně jen náš RC klub. Vzhledem k vzniklé škodě jde už o trestný čin a tak zvažujeme další kroky. Po technické stránce začneme se skrytou fotopastí a pak pokročíme ke kamerovému systému. Je škoda, že namísto vylepšování dráhy a zázemí budeme muset investovat do oprav a do lepší ochrany klubového majetku. Na jarních brigádách tak budeme řešit nejen škody vzniklé z běžného provozu, ale musíme se vypořádat i se škodou, kterou klubu na dráze způsobil vandal (nebo vandalové).

Samotná sobotní brigáda byla krátká. Odstranili jsme zbylé vedení, sundali plakáty z oplocení a uklidili věci z kumbálu. Z dráhy nás pak nakonec vyhnala zima a sněžení, které se v sobotu strhlo nad celou republikou. Další setkání s modeláři bude probíhat v Čelákovické sokolovně při závodech kategorií Mini Off-Road a F1 série. (mipfe) 

Termíny pro závody zimní série 2012-2013

Zarezervujte si následující sobotní termíny, závody zimní sezóny se blíží !

>>>  24.11.2012, 8.12.2012, 12.1.2012, 9.2.2013 a 16.3.2013 <<<


Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy