Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Brigády před zahájením letní sezóny

V dubnu jsme dvě soboty věnovali přípravě dráhy. Na první brigádě jsme se těžce potýkali se spoustou listí, které na dráze zůstalo po zimě bez sněhu. Několik plných pytlů a velká hromada, která vznikla za tújemi, byla celkem maličkost.

Daleko horší a také neskutečně smrdící bylo vyklizení nepořádku (lépe řečeno bordelu) z místnosti časomíry, kterou po celou zimu okupoval bezdomovec. V celé ploše bylo nastláno asi 50 cm všeho možného a zápach byl horší, než ze silážní jámy. Bylo to tak hrozné, že jsme vše brali velkou lopatou uhelkou a cpali přímo do odpadových pytlů. Pět plných dvousetlitrových pytlů, tolik toho bezdomovec natahal do časomíry, a to nepočítám matraci a spací pytel, které skončili na jiné skládce.

Před druhou sobotou navštívil dráhu ještě Jirka Těhník, kterému tímto chci poděkovat a který opravil poničené mantinely a obrubníky. Na druhé sobotní brigádě bylo dost pracovníků a tak jsme stihli udělat takřka vše zbývající. Namalovali jsme nové čáry a obrubníky, obnovili nátěry na dřevěných mantinelech. Empire dostal novou střechu a rostliny kolem dráhy spoustu roundapu.

Poslední brigádu již před závody nakonec absolvoval jen Pavel s Jirkou, když zametli dráhu a posekali trávník. Díky nim se pak první den volného ježdění i první venkovní závody konaly na dráze s krásným okolím. Děkuji jim i ostatním brigádníkům za spoustu odvedené práce na dráze a za přípravu dráhy na novou letní sezónu.

Ještě drobné upozornění a omluva držitelům karet na vstup na dráhu. Tím, že do areálu vstupují stále bezdomovci a zneužívají zásuvku pod pergolou nohejbalistú, začali nohejbalisté venkovní zásuvku vypínat. My jsme to nevěděli a zjistili jsme to až když přestaly pracovat vstupní karty. Ani UPSka, kterou máme, neutáhla shozené jističe od nohejbalistů. Protože rozvody v domečku jsou staré a bohužel ne naše, tak se na nejbližší brigádě chystáme udělat nový přívod elektriky pro vstupní karty. Touto cestou je ještě jednou omlouváme za dočasnou nefunkčnost vstupních karet, která bohužel není způsobena naší vinou. Děkuji za pochopení.

Fotografie z brigády 12.4.2014 najdete v galerii.
[mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy