Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Po skončení sezóny nás jako každý rok čekaly brigády na zazimování dráhy. Tentokrát jsme se pustili do empiru.

Po provedených opravách na depu jsme se začali obávat o uložení noh empiru v zemině. Už to bylo skoro jisté, že jejich stav se nebude lišit od stojek depa, tedy že nohy už před časem sublimovaly, ztratily se nebo jen shnily. Začali jsme vykopáním zadních noh a správná byla třetí možnost. Celý empir jsme podstojkovali, pomocí hydraulického zvedáku mírně nadzvedli a do zeminy jsme vybetonovali nové betonové základy pro nohy. Nohy jsme zkrátili nad zeminu a osadili do ocelových kotev zabetonovaných do základů. Jeden víkend nám zabraly nohy ve stráni za empirem. Do příští brigády Jirka Těhník vytvořil dřevěné bednění pro malé patky pod přední nohy a tak jsme hned další sobotu pokračovali v práci na předních nohách empiru. Beton jsme si v obou případech míchali sami, bylo ho málo a tak jsme si koupili hotový v pytlích. Je krásné a zábavné vidět, jak i míchání betonu může být i s mechanizací naprostá dřina, která zničí hotového chlapa na delší dobu.

Před zimou jsme stihli, co bylo v plánu, ale na jaře nás čeká ještě několik víkendů na dokončení údržbových prací na dráze.

Každá ruka se vždy hodí a tak na jarních brigádách každého přivítáme.

Pár fotografií z brigády je zde v galerii.

[mipfe]


Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy