Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


publikováno 27.4.2012, text Slávek Pfeffer, fotky Jirka Nováček

Volné ježdění 28.4.2012

Krásné, teplé jarní počasí a dráha připravená pro novou sezónu přilákaly na den volného ježdění skoro dvacítku jezdců. Už před devátou hodinou, tedy před zahájením volného ježdění, se na dráze sešlo asi osm jezdců, převážně s pětinami. Každý s autem připraveným na novou sezónu. 



Nejlépe se to pozná podle toho, jak se modely blyští novotou. Nové, vyměněné díly a často i nové karosere dávají tušit, kolik času svým miláčkům jednotliví modeláři věnovali přes zimu. Dorazili i noví majitelé pětin, mezi něž patří například Jiří Vyšín i rodina Valáškových. Každý si přijel vyzkoušet, jak se modely chovají na dráze, jak funguje jejich nastavení a případně doladit co se, v klidu dne volného ježdění, dá. Vydatným pomocníkem všem byl opět Pavel, který mnohým poradil a některým i pomohl přiložením rukou k dílu. Mezi ty, kterým na modelu zapracoval, patřím i já, za což mu ještě jednou děkuji.



Dráha po ránu chvíli klouzala, ale během dne se vyčistila stopa a modely začaly fungovat. Jak jsem již psal, dráhu využili ve volný den hlavně modeláři s modely pětin, v počtu je pak následovali modeláři s elektrami (ve výrazné menšině), a spalovací desetinu testující již zmiňovaný Jiří Vyšín.



Svou premiéru si prožilo i naše občerstvení pod skvělým vedením manželky Jirky Těhníka. Domácí koláč a štrúdl, káva čaj a v poledne podávaný kuřecí řízek s oblohou, to vše zpříjemnilo dojem z krásného dne. Posezení pod empirem s pohledem na dráhu nalákalo skoro všechny návštěvníky. Naše úsilí, vybudovat si vlastní nezávislé občerstvení tak oslavilo úspěch. S příjemným úsměvem paní Těhníkové se tak budeme setkávat i na dalších podnicích, pořádaných naším klubem.



Trocha shrnutí ještě na závěr. Dráha je připravená a modely na ní drží stopu (potvrzeno účastníky již v časných odpoledních hodinách). Samotné zázemí je připraveno na novou sezónu, a to jak depo, tak i fungující občerstvení. Počasí je také objednané, i když to je jediná věc, kterou neumíme ovlivnit. Vše ostatní se snažíme udělat a připravit tak, aby na námi pořádaných závodech vládla spokojenost. Příští víkend se s Vámi všemi těšíme na viděnou při zahajovacích závodech všech pohárových závodů, které pro Vás pořádá náš RC klub.











Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy