Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Třetí závody zimní sezóny

Čtyři dny po Třech králích jsme se s naším zimním seriálem RC závodů ocitli v jejich polovině. V novém roce se na kobercové dráze v sokolovně sešlo celkem 23 jezdců ve třech kategoriích. V kategorii mini off roadů 2WD jezdí stabilně tři junioři, kteří omlazují startovní pole, v ostatních dvou kategoriích bylo po jednom juniorovi, protože si tentokrát nemoc vybrala za svou oběť mladého Lukáše Holuba, který se závodů také jinak pravidelně účastní.

Stavba dráhy tentokráte proběhla velmi rychle, snad v rekordním čase, protože jsme ji celou stačili postavit za přibližně tři čtvrtě hodiny. Ač na koberci byla dost zřetelná stopa, nepodařilo se nám ji úplně držet a tak byla nová dráha bez zpomalovacích šikan a tedy dost rychlá i s místy pro pohodlné předjíždění.

Po pravidelné rozpravě a rozdělení do skupin jsme mohli začít se závody. Jezdci kategorie formulí byla rozdělena na dvě skupiny, u ostatních kategorií se jelo vždy naráz s celou skupinou. Už od začátku sezóny držíme stejné pořadí, napřed formule, pak kategorie Hobby a po krátké pauze na postavení překážek na dráze se startuje kategorie Mini Off Road 2WD. Přestavba dráhy je otázkou pěti minut, při kterých se stačí i opravit odtržené mantinely po karambolech vozidel. Tři kola rozjížděk byla rychle za námi a před obědem jsme stihly ještě první finálovou rozjížďku formulí. V době oběda, tradičně jídlo z čínské restaurace v Čelákovicích a také několik kebabů ze stánku na rohu u nádraží, si někteří jezdci trénovali na dráze a zkoušeli nastavení modelů. V podstatě oddychový čas, který trvá přibližně 40 minut. Po této přestávce se pokračovalo dále dalšími jízdami.

Tentokráte se termín našeho závodu potkal s vycházkou turistického oddílu, která začíná a končí v sokolovně. Díky tomu jsme měli i nahodilé diváky, kteří se přišli podívat na nás do depa, nebo nás sledovali z ochozu tělocvičny. U mladších diváků (děti turistů) se s největším nadšením setkávali různé karamboly na dráze, zvláště pak ty, které se dějí na překážkách trati mini off roadů. Neděláme si iluze, že bychom tímto získali další modeláře na závody, ale je to milé, když je občas slyšet i některé debaty přihlížejících. Jsou to lidé, kteří nemají s naším sportem většinou nic do činění a tak pokud se někteří osmělí a dají se s námi do debaty, rád se každý z nás pochlubí svým modelem nebo pěknou konstrukcí auta někoho jiného.

Celý soutěžní den jsme zvládli v poklidu, a protože až na jednu výjimku nebyl požadován odklad startu pro technickou potíž, vlastní závodní ježdění jsme ukončili před půl čtvrtou. Pak už jen následuje spočítání výsledků a nalepení štítků na poháry, během kterého nám mnozí pomohou s úklidem trati – všem tímto děkuji za pomoc, a závěrečné vyhlášení vítězů a pořadí ostatních.

Výsledkovou listinu najdete na našich stránkách na obvyklém místě, fotografie pak v části galerie. Pro přehled ještě uvedu výsledky v jednotlivých kategoriích.


F1

1. Libor Prchal; 2. Jakub Roček; 3. Jan Kraft;


Jediný junior Jakub Novák obsadil celkově 9 místo


Hobby EP

1. Libor Prchal; 2. Jan Prchal jun.; 3. Richard Klik


Mini Off Road 1:18

1. Petr Vyhnálek; 2. Vladimír Roček; 3. Filip Krutil


Junioři:

1. Viktor Vyhnálek jun. (4); 2. Dominik Krutil jun. (6); 3. Ríša Vyhnálek jun. (7)


Ještě jednou přeji všem vše nejlepší v novém roce, mnoho sportovních úspěchů, štěstí a zdraví. S našimi příznivci se těším na setkání na dalších závodech, které proběhnou 7. února opět v čelákovické sokolovně.


[mipfe]


Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy