Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Třetí závody sezóny 2013-2014

První sobota po Třech Králích se nesla v duchu pořádání našich závodů Mini Off Road a F1 v čelákovické sokolovně. Tentokrát jsme si chtěli dát v pátek večer volno a tak se dráha stavěla až v sobotu, časně ráno. Sešli jsme se už v půl sedmé a kupodivu nám stavba šla rychle od ruky. Pomocných rukou bylo dost a tak jsme měli okolo tři čtvrtě na osm hotovo a dalo se začít jezdit, tedy trénovat. Další závodníci, kteří přišli ještě během stavby, pomohli také s dokončením díla. Závodní den se nám oproti jiným víkendům nezpozdil, a tak šlo zase vše jak na drátkách.

Kategorie formulí byla tentokrát obsazena slabě, jen pěti jezdci, zato v kategorii mini off roadů bylo ve startovním poli celkem 15 jezdců a z toho bylo opět pět juniorů. Rozdělení do skupin tak bylo celkem jednoduché, 5, 7 a 6 jezdců podle kategorií.

Ve formuli mne tentokrát velmi mile překvapil, a myslím, že nejen mne, Vašík Špitálský, který předváděl krásnou klidnou jízdu s málo karamboly a přepychovým vyhýbáním rychlejším jezdcům. Opravdu bylo příjemné s ním jezdit. Vypadalo to, že mu i model formule jede bez problémů a nebojuje s jeho řízením, myslím, že si na těchto závodech zajezdil i on sám nejlépe za poslední dobu. Vašík celkem dobře držel stopu, na zadní rovince, tentokrát přes celou délku tělocvičny, jel přímo bez zbytečného kličkování a vyrovnávání modelu. Jak jsem již napsal, jezdil dobře. Smůlu si vybral Jakub Roček, kterého zradilo zřejmě servo řízení a model se nedal pořádně ovládat. Zkoušel to, trápil se, aby nakonec vzdal další ježdění. Držel pak palce svému otci, který se statečně pral v kategorii off roadů, kde nakonec obsadil čtvrté místo. Nejlépe se dařilo Honzovi Hubrovi, kterému model seděl na koberci jako přišitý a velice dobře mu model zrychloval po technických pasážích. Osobně jsem se celou dobu navzájem honil s Vláďou Čížkem, který mne nakonec při stejném počtu kol (138) předejel o pouhých 13 vteřin a vyjel si tak celkově druhé místo.

Mezi juniory v kategorii off roadů se také silně závodilo a každému šlo o umístnění. Na konci dne svůj výsledek velmi těžce oplakal malý Jakub Olšaník, který stanul na bramborové pozici a nedostal tak pohár. Doufám, že na nás kvůli tomu nezanevře a příjde zase. V této kategorii si vybral svou smůlu již zmiňovaný Vašík Špitálský, kterému odešel model a tak odejel jen necelé dvě rozjížďky a skončil tím až na posledním místě. V kategorii mini offroadů jsou nejhorší překážkou pole pokliček, které dokáží rozhodit snad každý model, a najít na ně recept, jak je spolehlivě překonat je snad nemožné. Mezi jejich veliké odpůrce patří i Zdenek Hanzlík, který se opět vrátil na dráhu a který pro pokličky nemá slušného výrazu. Přes to všechno a i přesto, že musel odejít dříve a poslední rozjížďku již nejel pro jiné povinnosti, dojel si pro celkové třetí místo. Možná mohl být i vítězem, takto o první místo bojovali Petr Vyhnálek a Slávek Pfeffer. Prvenství si nakonec vyjel Slávek, ale jen s opravdu velmi těsným náskokem pouhých 118 tisícin sekundy po odejetí 79 kol, což je možné délka modelu.

Doufám že se všem celý den vydařil a všichni odjížděli spokojeni (mimo plačícího Jakuba Olšaníka). Dobré atmosféře tentokrát přispěla i spousta diváků z řad klubu turistů, kteří v sokolovně zahajovali a končili svůj plánovaný den turistiky. V jednu chvíli jich z balkonu sokolovny sledovalo dění až dvacet.

Celkové výsledky našeho poháru si můžete prohlédnout na našich stránkách, výsledky ze dne pro krátkou informaci uvádím zde:

F1

1. Hubr Jan

2. Čížek Vladimír

3. Pfeffer Miloslav


Jediný junior, Václav Špitálský dojel čtvrtý.

MOR 2WD

1. Pfeffer Miloslav

2. Vyhnálek Petr

3. Hanzlík Zdenek


V juniorech bylo pořadí následující:

1. Václav Dvořák (celkově 6)

2. Dominik Krutil (celkově 9)

3. Lukáš Holub (celkově 10)


Všem jezdcům a příznivcům modelaření přeji klidný měsíc do dalších závodů a těším se s Vámi na shledanou při dalších závodech našeho poháru.

Všechny fotografie naleznete v galerii.

[mipfe]




Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy