Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Závody 12. ledna

Rok se s rokem sešel a v tom novém s třináctkou na konci jsme se poprvé sešli na závodech formulí a offroadových buggin v čelákovické tělocvičně v sobotu 12. ledna. Těší nás, že jsme mezi sebou mohli přivítat nové tváře a závodníky v juniorské kategorii.


Mrazivé počasí provázelo účastníky cestou na závody, v tělocvičně ale už panovala příjemná nálada a větší ruch než obvykle. Závodníků v kategorii minioffroadů 2WD bylo tolik, že bylo třeba rozdělit startovní pole do dvou skupin. Buggináři od rána pilně trénovali na dráze s pokličkami a skoky, zatímco na trénink formulí přišel čas až po rozpravě. Ta byla vzhledem k počtu nových účastníků podrobnější než jindy.


Malé bugginky jsou ideální pro ty, kteří se závoděním začínají. Jsou cenově dostupné, příjemně ovladatelné a nezanedbatelnou výhodou je i jejich vysoká odolnost. V poli jsou nejčastěji zastoupeny modely Thunder Tiger ZT2 a ZK2. Věkově i výkonnostně byli po celý závodní den poměrně vyrovnaní junioři, z nichž na nejlepší umístění nakonec dosáhl David Šubrt. Za ním skončili Viktor Vyhnálek a Václav Dvořák.


Vyrovnané boje sváděli také závodníci seniorské věkové kategorie. Jirka Těhník a Slávek Pfeffer už potřetí v řadě brali první a druhé místo. Třetí Filip Krutil mohl mít z premiérového umístění na bedně tím větší radost, že ho dosáhl v zatím nejpočetněji obsazeném závodě sezony.


Formulí se tentokrát sjelo méně, takže se „vešly“ do jedné skupiny. Navíc se Tomáš Kupilík a Míra Valášek potýkali s technickými problémy, které jim nakonec nedovolily závod ani dokončit. O co méně bylo na dráze účastníků, o to těsnější a vyrovnanější byly jejich vzájemné souboje. V některých jízdách byly rozdíly v cíli po osmi minutách ostrého závodění menší než jedna vteřina.


I tentokrát zpříjemňovala atmosféru na závodech možnost občerstvení u správce – nejen teplých a studených nápojů, ale i teplých jídel. Všichni ocenili, že se nabídka stále rozšiřuje, a na oběd si většina účastníků pochutnala na čevapčiči s bramborem.

Zdeněk Hanzlík prozradil, že staví nový originální podvozek, a opět se ujal funkce komentátora a technického komisaře. U časomíry vypomáhal i Míra Valášek, kterému stávkující elektronika neumožnila plnohodnotnou účast v závodech. Pohár pro vítěze v kategorii formulí nakonec připadl Jakubovi Ročkovi, z druhého místa se radoval Slávek Pfeffer a třetí dojel David Mádr.

Nezapomeňte si zapsat do kalendáře, že příští závody se v Čelákovicích pojedou 9. února.

mad

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy