Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Čtvrtý závodní víkend letní sezóny 2013-2014 (neděle Open EP)

Hned od časného rána začali jednotliví účastníci docházet na dráhu. Druhým příchozím po dlouhé době nebyl Míra Červ, ale Pavel Holub, který dorazil na dráhu i se svým rozespalým synem. Jeho ospalost se brzy vytratila s příchodem mladého Filipa Sládka. Depo se celkem brzy zaplnilo a jezdci hned po vybalení testovali své modely na dráze.

Dorazil i Zdenek Hanzlík, který kromě toho, že sám závodí, je z mého pohledu výborným mechanikem, který s modelem něco provede a ten pak jezdí dosti dobře. Jen se svým vlastním modelem není Zdenek většinou spokojen a stále testuje, zda by to nešlo lépe. Po odmlce dorazili mezi formuláře zase Libor Prchal a Tomáš Sedláček, a tak bylo skoro již ráno rozhodnuto o vítězi. Liborovi to opravdu jezdí skvěle a Tomášovi také. Skvěle poladil svůj model i Petr Šatoplech. 

Po krátké rozpravě se začalo závodit a tak již pět minut po deváté byla rozjeta první rozjížďka. Skupiny desetinářů, hobbíků, formulí a tentokrát i dvou modelů elektrických pětin se střídali na dráze a v každé jízdě byly k vidění krásné souboje o umístění a je jedno, zda šlo o první místo, nebo 13 místo. Každý jezdil, jak nejlépe uměl a myslím, že mi dají všichni za pravdu, že se na dráze nevyskytl téměř žádný karambol mezi modely. Podle mého soudu i toto vypovídá o sportovním chování všech účastníků našich závodů i o jejich šikovnosti v řízení modelů. Opravdu mám dojem, že se úroveň jezdců určitým způsobem srovnává a že je krásné se na některé souboje podívat. V depu ani na dráze není zbytečných sporů, hádek ani karambolů. 

V desetinách sváděli tuhý boj o umístění Míra Červ, DJW a Martin Kořínek. Tady krátká vsuvka, poprvé jsem byl svědkem kolize Martina, když po startu jedné z rozjížděk najel na pokličku velké zatáčky a jeho model byl katapultován do štěrku mimo dráhu. Po nasazení zpět při celkem velké ztrátě doháněl, co se dalo a byla to krásná jízda. Musím poukázat také na sportovní přístup ostatních, které dojel a ti mu umožnili předjetí. Opravdu se domnívám, že klid a dobrá nálada všech vytváří i poklidnou a příjemnou náladu na závodech. Svůj boj o umístění předváděli opět Linda Šatoplechová s Jakubem Budinským. Ve formulích jsem se naopak se svou formulí snažil o souboj s Petrem Šatoplechem, který jsem ale prohrál. Jen v páté rozjížďce, po servisním zásahu na mém modelu, který provedl Zdenek Hanzlík, jsem měl šanci, ale protože začalo krápat, rozjížďku jsem raději se svým modelem předčasně ukončil, než bych ho vezl domů v rozsypu. Ke konci rozjížďky se sice počasí na malý okamžik uklidnilo, ale šlo o klid před bouří a to doslova. V průběhu páté jízdy kategorie Hobby se spustil déšť, který se změnil v krátké chvíli na pořádnou průtrž a tak byly závody již po druhé za sebou ukončeny po páté jízdě. Tentokrát byl déšť tak prudký, že se v depové uličce udělalo malé jezírko, na kterém by šly pouštět i modely lodí.

Prudký déšť nás donutil i k tomu, že jsme vyhlášení vítězů provedli pod empirem v zázemí našeho občerstvení. závodní den tak skončil o trochu dříve (o jednu jízdu, jelo se nakonec jen 5 jízd) s následujícími výsledky:

F1

1. Libor Prchal; 2. Tomáš Sedláček; 3. Miroslav Hadrava

Hobby EP

1. Linda Šatoplechová; 2. Jakub Budinský; 3. Sládek Filip

Junioři:

1. Filip Sládek; 2. Jakub Novák; 3. Lukáš Holub

Open EP 1:10

1. Martin Kořínek; 2. Miroslav Červ; 3. DJW


Věřím, že i přes deštivý závěr celého dne se všichni rozjížděli do svých domovů spokojeni. Děkuji všem, kteří pomáhají při organizaci závadů a přispívají tak ke klidnému a pohodovému průběhu. Jako vždy musím poděkovat i Janě Těhníkové, která své volné víkendy tráví s partou někdy šílených modelářů a stará se o naše žaludky. Nakonec chci poděkovat i všem účastníkům, bez nichž by pohoda a krásná atmosféra na závodech nebyla. Pokud jedete na dovolenou, přeji vám její krásné prožití a těším se opět se všemi na viděnou na dalších závodech pořádaných naším klubem.

Více fotografií naleznete v galerii.

[mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy