Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


První prázdninové závody ve znamení rekordní účasti

Prázdniny často bývají poznamenány nižší účastí, protože se lidé rozjedou na dovolenou do světa nebo tráví léto „na maltě“ na chatě či chalupě. Při prvním prázdninovém závodě kategorií Formule1, Open EP a Moto na naší čelákovické dráze to ale neplatilo, právě naopak.

Startovní listiny jednotlivých kategorií se rozšířily především o závodníky z RC teamu České Budějovice, kteří si museli přivstat, protože je čekala dost dlouhá cesta. Snad ale i jim, stejně jako nám všem ostatním, slunečný den plný závodění stál za to.

Vzhledem k velkému počtu „přespolních“, kteří se čelákovických závodů účastnili poprvé, byla tentokrát ranní rozprava delší a podrobnější, aby se všichni seznámili se systémem, který používáme. Připomeňme, že dopolední rozjížďky se startují „na jméno“. Na finálové jízdy, do kterých se už startuje hromadným startem z roštu, se pole startujících přeskupuje podle dopoledních výsledků a o celkovém pořadí pak rozhodují čtyři nejlepší jízdy z celého dne. 

Ani nejrychlejší kategorie závodního dne, Open EP, která jako tradičně každou sérii jízd otevírala, netrpěla nedostatkem závodníků. Celé pole bylo tedy rozděleno na dvě skupiny. Závodilo se v příjemné sportovní atmosféře bez velkých karambolů. První místo získal čistou jízdou zkušený Martin Kořínek, druhý byl Rado Ďurana a třetí Míra Červ.  

Polední pauzu zpestřila testovací jízda pětiny s elektro pohonem. Tyto modely jezdí vybavené spalovacím motorem svůj šampionát vždycky v sobotu před závody Open EP. Od rána byla k dispozici také naše „kantýna“ a paní Těhníková se měla tentokrát opravdu co ohánět. Na dračku šly nejen tousty, párky a míchaná vajíčka, ale i skvělá kuřecí roláda a domácí zákusky. Ve slunečném počasí přišly k chuti i chlazené nápoje (i když na tribuně, která je výš a celý den v chládku, chvílemi pěkně profukovalo).  

Někteří účastníci, kteří byli na našich závodech noví, se podivovali nad technikou jízdy kategorie Moto a museli se i naučit modely motorek nasazovat na trať – oproti dvoustopým modelům to vyžaduje jiné grify. Po dráze se prohánělo hned 8 motorek, z toho dvě se spalovacím motorem, takže nechyběla ani vůně benzínu. Nejrychlejší byl po sečtení výsledků celého dne Tomáš Svoboda, druhý byl Michal Stehno a třetí Pavel Hanzel.  

Kategorie Formule 1 zaznamenala velice příjemnou účast 17 závodníků, a to i přesto, že dva přihlášení byli nuceni svou účast na poslední chvíli zrušit. Jezdilo se ve třech skupinách a i přesto, že někteří jeli závod formulí poprvé, byly výkony celkově vyrovnané. Tomu odpovídalo i konečné pořadí, kdy mezi jezdci se stejným nájezdem často rozhodovaly vteřinové rozdíly. Jediným juniorem ve startovním poli byl tentokrát David Laci, který si vedl velmi dobře stejně jako jediná dívka „za volantem“ formule Linda Šatoplechová. První místo obsadil Libor Prchal, který pokořil hranici 18 kol za jízdu, za ním dojel Tomáš Sedláček a třetí místo tentokrát po tuhých soubojích „zbylo“ na Slávka Pfeffera.

Pestrá účast a vyrovnané souboje jsou tou nejlepší pozvánkou na další závody. Příští se budu konat za měsíc – v neděli 18. srpna.

Na shledanou na dráze! 

(mad)

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy