Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Závěr zimní sezony

V den kvalifikace na první závod šampionátu Formule 1 v australském Melbourne, která připadla na sobotu 16. března, jsme se rozloučili se zimní sezonou posledními „halovými“ závody našich RC modelů v kategoriích F 1 a mini offroad.

Zatímco v Austrálii kvalifikaci spláchla voda, u nás navzdory blížícímu se jaru stále ještě panovaly mrazy. Málokdo si dokázal představit, že příště už naše formule budou závodit na venkovní dráze. Se zimní částí závodů se přijelo rozloučit dostatečné množství závodníků, aby startovní pole obou kategorií mohlo být rozděleno na dvě skupiny. Dráha byla, jak je v tělocvičně tradiční, relativně těsná a technická.

Pro 12 bugginářů to byl už poslední závod šampionátu, urputně se tedy bojovalo o celkové umístění. Rozhodovalo se i v tento rok nabité kategorii juniorů. Třetí místo mezi juniory v tomto závodě obsadil Viktor Vyhnálek, jako druhý se umístil David Laci a první Jakub Cabrnoch, který stejně jako v únorových závodech dosáhl zároveň na třetí místo v celkovém pořadí. Před ním dojel Slávek Pfeffer a na první místo se vrátil Jirka Těhník. Ten je i celkovým vítězem zimního šampionátu buggin 2WD, druhý skončil Slávek Pfeffer a třetí Josef Dušánek, a to i přesto, že se mu poslední závod nevyvedl. Celkové pořadí juniorů je následující: první David Laci, druhý Viktor Vyhnálek a třetí Václav Dvořák.


Šampionát Formule 1 ještě není ani v polovině, do konce zbývá šest venkovních závodů. Vítěznou formu si stále drží Jakub Roček, který pěknou jízdou vyhrál už třetí závod po sobě. Druhý dojel dokonce už počtvrté v řadě Slávek Pfeffer a svoji premiéru na stupních vítězů si v čelákovickém šampionátu odbyl Ondra Šolc. Juniory opět zastupovali David Laci a Vašík Špitálský.


Závody F 1 budou pokračovat 19. května, stejně jako minulý rok se k nim na venkovní dráze přidají elektrické desetiny v kategorii Open EP a motorky. Kromě ladění modelů na asfaltovou dráhu se v mezidobí budou konat také brigády, jejichž termíny se budou objevovat na klubovém webu a každá pomocná ruka bude vítána. Otevření dráhy a volné ježdění je naplánováno na sobotu 4. května.

mad

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy