Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Úvodní závod Open EP letní sezóny 2015 (neděle Open EP)

Sobotní slunný a teplý den vystřídala studená neděle. Naštěstí Jana, tentokráte s pomocnicí, dcerou Petrou, měli v kuchyni nejen teplý čaj, ale i rum na zahřátí. Dráha i přes sobotní závody byla trochu zasypána všude přítomným pylem, který se držel zvláště mimo stopu.

Po registraci a rozpravě jsme spustili první kolo rozjížděk, které v krátkém odstupu následovala další. Dvě skupiny desetin a po jedné v kategorii formule a hobby se pravidelně střídali na dráze. S různými úspěchy se nám každému dařilo podle našich schopností. K vidění byly krásné jízdy, když se závodilo o pozici na roštu. Klidnému průběhu přispívala kázeň všech jezdců a také smysl pro dobré závody. Z počátku volnější jízdy se zrychlovaly, jak se čistila stopa. Před polednem jsme absolvovali všechny jízdy rozjížděk a tak jsme přibližně v půl jedné začali s hromadnými starty finálových jízd.

Pořadí na startu bylo určeno podle výsledků z rozjížděk a po všechny tři finálové jízdy se nemění. V kategorii EP 1:10 jízdám vévodili Jirka Vyšín s Martinem Kořínkem a Honzou Kaninou, kterým sekundoval Martin Sládek. U kategori Hobby se nejvíce pronásledovali otec a syn Prchalovi, kteří stejné souboje sváděli i v kategorii F1. Jakub Roček, kterému se úžasným způsobem vedlo v rozjížďkách se při finálových jízdách pral sám se sebou a nedařilo se mu. 

Okamžiky volna mezi jednotlivými jízdami se všichni snažili trávit na dráze, kam svítilo slunce a kde také bylo citelně tepleji než v depu. Chlad nás pronásledoval všechny, stinné depo není v přechodném počasí jara a podzimu výhrou, protože se mění skoro v chladničku. Při závodech se bylo na co dívat a svědčilo o tom několik turistů nebo jen procházkářů, kteří se na nás přišli podívat. Na dráze byly k vidění zajímavé okamžiky, při kterých šlo o pozice a výsledek na cílové pásce. Po celodenním ježdění jsme předali poháry prvním třem v každé kategorii. Pro úplnost uvádím výsledky dne:


F1

1. Jan Prchal jun.; 2. Libor Prchal; 3. Miloslav Pfeffer

Junioři:

1. Prchal Jan jun. (1)

Hobby EP

1. Libor Prchal jun.; 2. Jan Prchal jun.; 3. Vorlíček Tomáš

Junioři:

1. Jan Prchal jun.

Open EP 1:10

1. Jiří Vyšín; 2. Martin Kořínek; 3. Jan Kanina


Věřím, že i přes trochu chladný den, se první závodní neděle vydařila. Děkuji Janě Těhníkové i její dceři, které se nám obě postaraly o dobrou stravu. Všem přeji krásný čas do příštích závodů, ať už ho strávíte v práci nebo jiným způsobem a těším se se všemi na viděnou na dalších závodech pořádaných naším klubem.

Fotografie ze závodu naleznete zde.

[mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy