Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Závěrečné závody zimní sezóny

Příchod jara, tedy první jarní den, byl spojen se závěrečnými závody naší zimní sezóny. Počasí venku jaro slibovalo a v tělocvičně bylo teplo i bez topení zářiči. Již tradičně jsme se sešli brzy ráno na stavbě dráhy. Protože klademe koberce již potřetí ve stejném pořadí, je dráha díky mazání pneumatik lehce čitelná. Nevymýšleli jsme nějaké novoty a dráhu jsme postavili podle předchozích závodů. Za zimní sezónu jsme už získali jistý cvik a tak dráha byla postavena s příchodem prvních jezdců. Hned po dostavění se někteří pustili do tréninku, aby si najeli dráhu a vyzkoušeli si své modely. Po krátkém volném tréninku, při němž se jezdci registrovali do závodu, došlo na rozpravu. Skupina jezdců kategorie Hobby i Formule 1 jsme i při menším počtu jezdců rozdělili do dvou skupin, abychom si všichni více zajezdili a byl i čas na nabíjení. Kategorie Mini Off Roadů jela pohromadě a tak měli nasazovači plné ruce práce. Zvláště za pokličkami, které se stále jeví jako značná překážka na dráze a které dokáží změnit pořadí v krátké chvíli. Kdo přejede pokličky, třeba i pomaleji, je nakonec rychlejší než ten, koho je třeba nahazovat.

Rozjížďky berou všichni vážně, aby se v rozdělení do finálových dostali na co nejlepší pozice. Pro pořadí ve finále jsou rozhodující dvě lepší rozjížďky. Většina jezdců je již na podobné technické úrovni a proto nikdo nepodceňuje žádnou z jízd, o pořadí na roštu mohou rozhodovat vteřiny. V poklidu a dobré náladě jsme do oběda zvládli rozjížďky. Tradičně jsme si dali k obědu donesené jídlo z čínské restaurace a kebab. Rozřazení do finálových jízd jsem provedl během polední pauzy a tak jsme místo odpoledního zažívání nebo dáchnutí rozjeli finálové jízdy. Kromě prvního místa ve formulích, kde jsme si mohli hned tipnout vítěze, nebylo o zbývajících pozicích ve všech kategoriích do poslední chvíle rozhodnuto. Výsledek dne se mohl navíc projevit i do celkových výsledků zimní sezóny. Vše proběhlo jako po drátkách a tak jsme závody zdárně dokončili.

Po odjetí poslední finálové jízdy jsem tentokrát potřeboval více času na sestavení výsledků dne a celkových výsledků. Konec naší zimní sezóny je již několik sezón spojen s tombolou. Každý majitel poháru získal nárok na lísteček do tomboly. Protože jich bylo dost, šlo se i několik kol. V tombole byly drobnosti typu čepice, odlamovací nože, šroubováky, trika ale i modelářská pájka a pinzety. Myslím, že nakonec byli všichni spokojeni a to nejen s tombolou, ale i s výsledky.

Výsledkovou listinu najdete na našich stránkách na obvyklém místě, fotografie, včetně obsazení stupňů vítězů, v části galerie. Pro přehled ještě uvedu výsledky v jednotlivých kategoriích.


Výsledky dne:

F1

1. Libor Prchal; 2. Jan Kraft; 3. Jakub Novák jun.; 

jediný junior Jakub Novák obsadil celkově 3 místo


Hobby EP

1. Jan Prchal jun.; 2. Hadrava Miroslav; 3. Jan Prchal jun.

Junioři:

1. Jan Prchal jun. (3); 2.Lukáš Holub jun. (8)


Mini Off Road 1:18

1. Miloslav Pfeffer; 2. Viktor Vyhnálek jun.; 3. Petr Vyhnálek

Junioři:

1. Viktor Vyhnálek jun. (2); 2. Dominik Krutil jun. (6); 3. Ríša Vyhnálek jun. (7)


Výsledky zimní sezóny:

F1

1. Libor Prchal; 2. Jan Kraft; 3. Jakub Roček; -jediný junior Jakub Novák obsadil celkově 9. místo


Hobby EP

1. Jan Prchal jun.; 2. Jiří Těhník; 3. Richard Klik

Junioři:

1. Jan Prchal jun. (1); 2. Lukáš Holub jun. (6); 3. Marek Würstl jun. (12)


Mini Off Road 1:18

1. Miloslav Pfeffer; 2. Petr Vyhnálek; 3. Viktor Vyhnálek jun.

Junioři:

1. Viktor Vyhnálek jun. (3); 2. Dominik Krutil jun. (6); 3. Ríša Vyhnálek jun. (7)


Ještě pro celkovou rekapitulaci bych rád uvedl, že se v kategorii F1 objevilo na seznamu jezdců celkem 18 modelářů, v kategorii Hobby 15 modelářů a v kategorii Mini Off Road 10 modelářů. Ne všichni se zúčastnili všech závodů, návštěva každého nás ale vždy potěšila. Čím více jezdců se závodů zúčastní, tím je pak zábava ze závodů lepší.

Zimní sezóna skončila. Všem děkuji za pomoc při vytvoření dobré nálady při závodech. Také děkuji všem, kteří pomáhali ráno se stavbou dráhy i těm, kteří ji pak ve chvilce rozebrali a pomohli zase s úklidem. Po měsíčním odpočinku začneme na venkovní dráze již jubilejní 10 letní sezónu. Do nové sezóny přeji všem mnoho úspěchů a klubu úspěšnou jubilejní sezónu. Těšíme se s vámi na viděnou na venkovní dráze při našich letních pohárech Čelákovice Open.

[mipfe]


Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy