Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Zahájení zimní sezóny

V sobotu, skoro přesně jeden měsíc před Vánocemi, jsme v Čelákovické sokolovně zahájili zimní pohár prvním závodem v kategoriích Mini OffRoad, Formule a nově Hobby. Počínaje touto sezónou jsme pohár rozdělili na zimní a letní část, které jsou každé zvlášť hodnoceny.

Časné ráno začalo tradiční stavbou dráhy. Roztažení koberců, lepení jednotlivých pruhů k sobě a následně vytyčení dráhy a připevnění mantinelů na koberec. Po malých nepříjemnostech, které jsme opravdu nečekali, se dráha nakonec dostala do finální podoby. Tou dobou se do tělocvičny dostavili již první jezdci (soutěžící) a tak jakmile se dráha uvolnila, začalo se s tréninkem. I přes ranní stavbu dráhy jsme dodrželi předpokládaný harmonogram a před devátou proběhla rozprava a krátce po deváté se začalo jezdit. Účast celkem 26 jezdců ve třech kategoriích považuji za docela příjemný začátek sezóny. Velkým a milým překvapením je celkem pět juniorů, velice mladých, kteří statečně soutěží v kategoriích se staršími jezdci. Po roční odmlce se na dráhu vrátil i David Mádr v kategorii F1, jehož příspěvek na web si také můžete přečíst na našich stránkách. Mezi další navrátivší se do sokolovny patřil i Richard Klik a Tomáš Kupilík, kteří oba jezdili kategorii Hobby.

Tři kola rozjížděk ustavily rozdělení na startovním roštu pro finálové jízdy. Oproti předchozím ročníkům jsme se vrátili ke klasickému hodnocení jízd - tři rozjížďky, rozřazení na finále, finálové jízdy a výsledné pořadí podle dvou nejlepších finálových jízd.

Všem jezdcům se ve všech jízdách dařilo a tak i přes některé karamboly nikdo během dne ze závodu neodstoupil, všichni dojeli do cíle a byli hodnoceni.

A jak to nakonec vše dopadlo, se můžete podívat na výsledkovou listinu na našich webových stránkách. Pro přehled aspoň výsledky prvních třech v jednotlivých kategoriích:

(fotografie i se stupni vítězů naleznete zde)


F1

1. Libor Prchal; 2. Jakub Roček; 3. Petr Pšondr


Hobby EP

1. Jiří Těhník; 2. Jan Prchal jun.; 3. Martin Olšaník

Junioři:

1. Jan Prchal jun. (2); 2. Lukáš Holub jun. (6)


Mini Off Road 1:18

1. Petr Vyhnálek; 2. Miloslav Pfeffer; 3. Vladimír Roček

Junioři:

1. Viktor Vyhnálek jun. (4); 2. Jakub Olšaník jun. (6); 3. Ríša Vyhnálek jun. (7)


Další závod zimní sezóny se koná druhou adventní sobotu opět v sokolovně. Protože doufám, že se všem na závodech líbilo, budeme se na Vás všechny opět těšit. Určitě to bude sobota nepostižená Vánočním shonem a nervozitou.


Na viděnou s Vámi všemi na příštích závodech.

[mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy