Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Zahájení sezóny 2013-2014

Čtvrtou sobotu v listopadu jsme v Čelákovické sokolovně zahájili závody zimní sezóny v kategorii Mini Off Roadů v měřítku 1:18 (MOR) a s nimi také pohárovou sezónu ročníku 2013-2014 v kategorii F1. Stejně jako minulý rok i letošní zahajovací závody neměly největší účast, ale 10 jezdců v kategorii MOR a 6 pilotů vozů formule 1 si můžeme pochválit. Stejně, jako již loňský ročník, jedeme i letos na koberci společně kategorii teréních modelů buginek v měřítku 1:18 a vyloženě dráhových desetin formulí. Díky vydatné pomoci některých jezdců a hlavně Jirky Těhníka z pořádajícího RC klubu Čelákovice se změna dráhy z terénní na čistě kobercovou stalo vždy otázkou pár chvil, když se překážky na dráhu stihly vždy dát během krátkého času mezi jednotlivými jízdami. Celkem šest skoků a několik ploch osetých pokličkami tvoří dráhu zajímavou pro malé buginy. Osobně za nejvíce záludné považuji právě poličky, které nejčastěji dostanou modely většiny jezdců na střechu. Tvar trati, která se mimochodem připravuje vždy v pátek večer před závody, byl plynulý a celkem rychlý. S jejími nástrahami se nejlépe poradil Jakub Roček v kategorii F1 a Petr Pšondr mezi jezdci MOR. Jakub jezdí již několikátou sezónu a více mu vyhovuje úzká a členitá dráha na koberci ve stísněných podmínkách, než venkovní asfaltová dráha, jak se ukázalo v předchozí sezóně, kdy si dlouho nemohl zvyknout na vnější dráhu. Petr Pšondr jel zadokolky buginy poprvé a vedl si výborně.

Pro obě kategorie platí již po několikátou sezónu trochu rozdílné hodnocení jízd. Jezdci, kteří se někdy zúčastnili našeho poháru Open, jsou s ním obeznámeni a berou tento systém na vědomí. Z celého dne se do výsledku hodnotí čtyři nejpovedenější jízdy z celého dne, který sestává ze tří rozjížděk startovaných na jména a tří finálových jízd s divácky atraktivním hromadným startem. Tento systém hodnocení jsme zvolili již před lety a činí závody zajímavými i pro jezdce, kteří se tak musí snažit po celý den a do všech jízd jít naplno již od samého rána a prvních rozjížděk.

Smutným okamžikem našeho letošního zimního ročníku je odchod Romana, bývalého správce sokolovny, který se nám staral - pokud to šlo - o žaludky. Proto letos opět přichází k dobru čínská restaurace s dovezenými krabičkami jídla.

Celkové výsledky prvního závodu a průběžně celého poháru si můžete stáhnout na odkazu vpravo a fotografie naleznete v galerii. Pro rychlou informaci o stupních vítězů pak je krátká informace zde:

F1

1. Jakub Roček

2. Jan Hubr

3. Vladimír Čížek

Jediný junior, Václav Špitálský dojel na šestém místě.

MOR 2WD

1. Pšondr Petr

2. Miloslav Pfeffer

3. Filip Krutil

V juniorech bylo pořadí následující:

1. Viktor Vyhnálek (celkově 7)

2. Václav Špitálský (celkově 8)

3. Dominik Krutil (celkově 9)

Se všemi jezdci obou kategorií se těšíme za čtrnáct dní na shledanou při dalších závodech našeho poháru.

[mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy