Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Vydařená premiéra

O něco později než v dřívějších letech, v sobotu 24. listopadu, se v čelákovické tělocvičně jely první závody nové sezony 2012 – 2013. Netradičně byly spojeny kategorie mini off road a desetinové formule.

Premiéra nového formátu se vydařila. Sloučením dvou kategorií se ušetřil jeden den pronájmu tělocvičny, na druhou stranu ale bylo třeba vyřešit přestavbu trati offroadovými sekcemi. Pro adaptaci závodníků s formulemi na podmínky dráhy, která je oproti té venkovní znatelně menší a těsnější, pořadatelé postavili plynulou a poměrně nezáludnou trať. Pro rozjížďky buggin pak byla dráha pokaždé doplněna o skoky a přejezdy poklic.

Sérii rozjížděk zahajovala kategorie formulí, na startu se seřadilo celkem 12 vozů rozdělených do dvou skupin.


Některé tváře známé z letní sezony se v tělocvičně neobjevily, naopak s formulí se poprvé v Čelákovicích představil Jakub Roček, který s námi dřív jezdil Active Cup, a vedl si skvěle. V konečném pořadí dosáhl na druhé místo před Slávkem Pfefferem, který měl hodně práce nejen s organizací závodů a s časomírou, ale i s účastí ve dvou kategoriích. Zvítězil Luboš Hochmal, jehož formule ale podle mého názoru použitím jiných než formulových kol nesplňovala stavební pravidla. 


Vyhlášeno bylo i pořadí juniorů, mezi nimiž zvítězil David Laci, za ním se umístil Miloš Hochmal a třetí byl Vašík Špitálský. 


Kategorie mini offroadů je rozdělena na dvě podkategorie – tzv. dvoukolky s pohonem zadních kol a bugginy s pohonem 4x4. Pro obě tyto kategorie je dráha shodná, se stejnými překážkami, a díky skokům stráví auta značnou část každého kola ve vzduchu.


V rychlejší kategorii čtyřkolek zvítězil Radek Stibor, Jakub Roček, který jezdil také ve dvou kategoriích, vybojoval i s bugginou druhé místo a třetí dojel Martin Kučera. V početněji obsazené kategorii dvoukolek si pro první místo doskákal Jirka Těhník a spolu s ním na bedně stanuli druhý Slávek Pfeffer a třetí Pepíno Dušánek.


Hned za nimi skončil David Laci a vyhrál tak mezi juniory před Vašíkem Špitálským, kteří oba také závodili s modely dvou kategorií.


Příští závody následují už v sobotu 8. prosince, kdy se v čelákovické sokolovně sejdeme naposledy v tomto kalendářním roce. Těšíme se na viděnou v co nejhojnějším počtu!

mad

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy