Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Červnové závody Open EP, Active Cup, F 1 a Moto

V neděli 24. června po delší pauze naše modely opět vyjely na asfaltovou dráhu v Čelákovicích. Druhým závodem pokračovaly šampionáty v kategoriích Open EP 1:10, Active Cup, F1 a Moto 1:5. Přesněji řečeno v kategorii Active Cup se nesešlo dostatečné množství závodníků, a tak byla protentokrát zrušena. Naopak všechny zbývající kategorie byly těsně před prázdninami slušně obsazené a závody v krásném letním počasí se opravdu vydařily. Dráha nagumovaná po sobotních závodech pětin měla příjemný grip a k celkové pohodě přispělo perfektně fungující občerstvení včetně nabídky teplého oběda.

Program dopoledních rozjížděk i odpoledních finálových jízd stejně jako minule zahajovala kategorie Open EP – nejrychlejší modely poháněné elektrickým motorem, které jsou na dráze k vidění. Poprvé se na startu této kategorie objevil Michal Blahovský, závodník se zkušenostmi i z mezinárodních soutěží, které v Čelákovicích bohatě zúročil a dojel si přesvědčivým výkonem pro konečné vítězství. Druhé místo obsadil Míra Červ, který jel v letošním čelákovickém šampionátu také poprvé, a třetí skončil stejně jako v minulém závodě Karel Štěpánek a dostal se tak do průběžného vedení šampionátu.


Druhou kategorií v programu byly opět motorky. Bylo vidět, že po zimní přestávce závodníci ladili jak svoje modely, tak jízdní styl, a pole sedmi závodníků tak bylo vyrovnanější a závody ještě napínavější. Na konečném pořadí se proti minulým závodům přesto nic nezměnilo. Opět suverénně zvítězil Tomáš Svoboda před Pavlem Hanzlem a Janem Milotou. V kategorii F1 startovalo 9 pilotů včetně 4 juniorů, kterým tato kategorie vysloveně sedí. Pořadí juniorů bylo znovu vyhlášeno samostatně. Bramborová medaile tentokrát vyšla na Vašíka Špitálského, medaili za třetí místo vybojoval Miloš Hochmal, druhý byl Dominik Krutil a zvítězil stejně jako minule David Laci, celkově opět čtvrtý.


Bez zajímavosti není analogie s „velkým“ šampionátem F1. Čelákovické závody, stejně jako ty ve Valencii, byly opravdu těsné – po dopoledních rozjížďkách činil rozdíl mezi prvním a druhým na startovním roštu pouhou desetinu vteřiny a třetí ztrácel vteřiny tři, což odpovídá jedinému smyku nebo nepřesně projeté zatáčce. Za zmínku také stojí, že všichni tři piloti, kteří se nakonec na čelákovické dráze umístili na pódiu, čelili technickým problémům. Mechanici stáje Ferrari museli opravovat monopost Davida Mádra už po první ranní rozjížďce, zatímco další dva závodníky z konkurenčních stájí postihly problémy v odpoledních finálovkách.


Atmosféru závodů atraktivních i pro diváky doplňoval zasvěcený komentář Zdeňka Hanzlíka, který přes léto nechává svůj monopost v garáži. Jeho rady ohledně nastavení modelů velkou měrou přispěly k vyrovnanosti závodů, ale jeho odhad, že Ferrari zvítězí jen v Čelákovicích, se nakonec nevyplnil. Poslední červnová neděle totiž byla pro stáj Ferrari úspěšná i ve Valencii, kde Fernando Alonso vyhrál Velkou cenu Evropy, zatímco v Čelákovicích po neméně napínavých soubojích nakonec zvítězil David Mádr před Slávkem Pfefferem a Vláďou Čížkem.

Příští měsíc nás čekají hned dvě závodní neděle – 15. a 29. července. Přijeďte si zazávodit nebo se alespoň podívat. Případným zájemcům rádi poradíme, jak nejlépe začít. (mad)


Open EP 1:10


1. Blahovský Michal

2. Červ Miroslav

3. Štěpánek Karel


F1 série 1:10 (senior)

1. Mádr David

2. Pfeffer Miloslav

3. Čížek Vladimír


F1 série 1:10 (junior)


1. Laci David

2. Krutil Dominik

3. Hochmal Miloš


Moto GP 1:5


1. Svoboda Tomáš

2. Hanzel Pavel

3. Milota Jan



Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy