Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Šestý závodní víkend letní sezóny 2013-2014 (neděle Open EP)

Sobotní slunný den vystřídala plačtivá neděle. Po ránu byly na dráze louže a drobně mrholilo či spíše ustával déšť. Přesto, že předpověď nebyla úplně nakloněna slunci, sešlo se na dráze 22 modelářů se svými modely.

Když skončil déšť, pustili jsme se do vymetání kaluží a vysoušení dráhy. Po dráze běhalo asi 7 modelářů s košťaty a dva junioři tlačili po dráze vysoušeč. K vysušení dráhy pomohlo i mezi mraky vykukující slunce a lehký větřík, a tak jsme se mohli asi okolo desáté pustit do prvních rozjížděk. Desetiny vyrazili na dráhu a po šesti minutách závodní jízdy byly výsledky všech naprosto stejné, tedy s nájezdem nula kol. Zapomněl jsem v dešti natáhnout kabel ke smyčce, což jsem zjistil hned při pohledu na výsledky a na kufr s časomírou, na kterém ležel poctivě připravený smotaný kabel. Ještě jednou se omlouvám všem klukům, že jsem to takto zvojtil.

Po první odejeté rozjížďce se nebe opět zakabonilo a dalo se do deště. Před polednem tak byla dráha opět mokrá s kalužemi a my jsme si dali oběd a pak jsme se již podruhé pustili do vysoušení. První jízda po vysušení byla jako na ledě, formule byly naprosto neovladatelné na mechových kolech. Touto jízdou si myslím nikdo nepomohl k lepšímu výsledku. Pak už se dráha definitivně vysušila a rozjížďky následovali jedna za druhou a to včetně finálových. Vše pěkně odsýpalo a i když to v jednu chvíli vypadalo hodně zle, do deště se už nedalo. Na dráze bylo vidět dost hezkých soubojů o pozice a karambolům se snažili všichni vyhnout. Přesto Lukáš Holub musel do svého modelu dostat dvakrát nové servo, protože ho odrovnal.

Tímto víkendem jsme odejeli již předposlední závod letní sezóny a čeká nás poslední i s celoročním vyhlášením výsledků. Současný stav výsledkové listiny je k vidění na našich stránkách a tak zde uvádím jen pro úplnost výsledky dne:

F1

1. Libor Prchal; 2. Jakub Roček; 3. Novák Jakub jun.


Junioři:

1. Novák Jakub jun. (3); 2. Martin Kliský jun. (10)


Hobby EP

1. Jan Prchal jun.; 2. Martin Baxant; 3. Lukáš Holub jun.


Junioři:

1. Jan Prchal jun.; 2. Lukáš Holub jun.


Open EP 1:10

1. Petr Grof; 2. Jan Kanina; 3. Jiří Kolman


Věřím, že i přes trochu deštivý den, byli nakonec všichni spokojeni. Petru Grofovi děkuji za ceny, které věnoval pro juniory, a děkuji i Janě Těhníkové, která se nám i tentokrát postarala o dobrou stravu. Přeji všem krásný čas do příštích závodů, ať už ho strávíte v práci nebo na pozdní dovolené a těším se se všemi na viděnou na dalších, posledních závodech této sezóny, pořádaných naším klubem.

Fotografie naleznete v galerii.

[mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy