Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


3. závod Open EP letní sezóny 2015 (neděle Open EP)

Nezvyklá zima vítala všechny jezdce v neděli ráno na dráze. Zatažená obloha a chlad, který trápil skoro všechny. Na letní závody dost velká zima a zlepšení se bohužel nedostavilo. Dovolené se tentokrát velmi silně podepsali na účasti jezdců. Osm jezdců v kategorii EP a po čtyřech ve formulích a Hobby kategorii baly zatím nejslabší účast. Znamenala však poměrně dobré umístění v závodech pro každého.

Celý den se mnozí potýkali s chladnem a to nejen na dráze, ale i v depu. Slunce moc nehřálo, a protože je depo stinné, pokud vyšlo slunce, kdo mohl, šel se prohřát. Některé z nás zachránil Pavel Holub, který nechal z domova přivézt několik mikin, o které se s námi podělil, tedy nám je půjčil. Napětí vládlo v kategorii desetin EP, kde o pořadí opět rozhodovaly vteřiny a pořadí nebylo do poslední rozjížďky jisté. Bylo se na co dívat, když jela skupina desetin EP. Martin Sládek, Honza Kanina Míra Červ se prali o pozice a stále u nástěnky hodnotili své šance na umístění. Chlad celého dne nakonec pomohla rozehnat Jana s obědem a nakonec i slunce, které se začalo alespoň trochu snažit. Ne moc, v depu bylo stále zima, ale mimo něj již bylo oproti ránu lépe. Po obědě se jely finálové rozjížďky, jak jsme již zvyklí, startované na jména stejně jako dopolední jízdy. Pochvaloval jsem si, že jezdci chodili nasazovat bez zbytečného upomínání, i když i zde se najdou výjimky. Někteří si vysvětlují funkci nasazovače, že se jen musí sedět na židli a to je vše. Nesledují dráhu a ošetřují si své modely. Navíc zrovna tito jedinci se pak rozčilují, když je potká ne dráze karambol a nasazovač dělá právě to co dotyčný, nic. Nesleduje dráhu a tak si nakonec vyslechneme i hodně hloupé rozčilování. Každý si má nejprve zamést před vlastním prahem, než něco vytýká druhým. To byla jen odbočka, která mne občas trápí se stále stejnými jedinci.

Jana jako již tradičně připravila výborný oběd včetně zákusků, které jsou i dílem její dcery Petry. Teplé nápoje se tentokrát uplatnily více s ohledem na celkový chlad, Jana se ale vždy snaží vyhovět každému hned, pokud je to v jejích silách. Právě její kuchyně je nejen podle mého názoru, ale i názoru některých jezdců, tím, co také přispívá k dobré náladě a pohodové atmosféře na závodech. Vím to jistě, už i to několik jezdců přiznalo. Tak Janě a Petře opět za všechny účastníky závodů děkuji za její ochotu trávit s námi své víkendy.

Pro úplnost ještě výsledné pořadí na bedně, celkové výsledky pak najdete na našich stránkách.

F1

1. Jan Kraft; 2. Miloslav Pfeffer; 3. Jiruf Michal


Hobby EP

1. Tomáš Voborský; 2. Milan Hanuš; 3. Tomáš Vorlíček

Junioři:

1. Filip Sládek jun. (4)


Open EP 1:10

1. Martin Sládek; 2. Jan Kanina; 3. Miroslav Červ

Junioři:

Tentokrát se žádný nezúčastnil


Děkuji všem za skvělou atmosféru během celého dne a přeji příjemné prožívání prázdnin a příště zase na shledanou s Vámi všema na naší dráze.

Fotografie naleznete zde.

[mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy