Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Třetí závodní víkend letní sezóny 2013-2014 (neděle Open EP)

Nedělní ráno oproti sobotnímu slibovalo lepší počasí, ačkoliv předpověď rosničkářů byla nepříznivá, či spíše hrozivá. I přes velice špatnou předpověď bylo depo záhy plné závodníků a to včetně motorkářů. Přesně na čas, ve tři čtvrtě na devět byla rozprava a od devíti jsme začali závodit. Protože stále hrozil déšť a bouřky, hned na rozpravě bylo vyhlášeno, že v případě odejetí aspoň tří rozjížděk bude závod započítán do celého seriálu.

Dvě skupiny desetinářů s velmi silným obsazením, skupina „hobíků“, formule a motorky se pustily na dráhu a ani několik kapek na dráze v průběhu rozjížděk nezpomalilo tempo všech jezdců. Bojovalo se ve všech skupinách a jezdci předváděli nádherné výkony. Ve skupině desetinářů se do závodu přihlásili mimo jiné Petr Grof, Martin Kořínek a Jiří Vyšín, kteří tak doplnili startovní pole stálých účastníků našeho poháru. Nádherné jízdy všech jezdců byly krásnou podívanou jak pro náhodné diváky, tak i pro jezdce samotné. Stále hrozící deštivé počasí bylo hnací silou nás všech a tak se jezdilo bez velkých prodlev.

I při rychlém tempu celého závodu si spousta jezdců našla cestu pod empire pro nějaké malé pohoštění, připravené jako vždy Janou Těhníkovou. Rozřazení do finálových jízd bylo rychlé a hned se pokračovalo. 

Nakonec, na závěr pátých jízd, rozhodlo vše počasí. Z malého mrholení se rozvinul déšť, který ukončil celý závod. Odjezdili jsme více, než si každý z nás po ránu uměl představit. Závodní den nakonec skončil s následujícími výsledky:

F1

1. Dalibor Valder; 2. Miloslav Pfeffer; 3. Petr Šatoplech


Hobby EP

1. Linda Šatoplechová; 2. Jakub Budinský; 3. Sládek Filip


Hobby EP - junioři:

1. Filip Sládek; 2. Jakub Novák


Open EP 1:10

1. Martin Kořínek; 2. Petr Grof; 3. Jiří Vyšín


Moto

1. Tomáš Svoboda; 2. Ladislav Rážek; 3. Pavel Hanzel


Protože jsme si uvědomili, že kategorii Hobby jezdí závodníci na rozdílných podvozcích, a ne na všech modelech jde nastavit požadovaný převodový poměr, rušíme pro kategorii Hobby předepsaný převodový poměr. Zůstává zachovaný předpis kombinace pohonných jednotek a baterií. Těšíme se s Vámi všemi příští závodní týden na viděnou.

[mipfe, fotografie Vláďa Čížek ]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy