Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Ohlédnutí za letošním seriálem závodů F 1, Open EP a Moto

Posledním venkovním závodem, který se konal 30. září, jsme ukončili závodní sezonu 2011-2012. I tentokrát nám přírodní živly zachovaly přízeň, na rozdíl od loňska se nemusel ani jeden venkovní závod rušit.

Podzimní počasí nás ale přece jen trochu pozlobilo, v sobotu po závodech benzínových aut docela silně pršelo, při večerním posezení závodníků a příznivců klubu u dobrého jídla a pití to ale zase až tolik nevadilo. V neděli ráno byla dráha stále ještě mokrá, i když nebe bylo bez mráčku, a tak se mohlo začít jezdit o něco později než obvykle. Pak nám ale už nic nebránilo vrhnout se do tradičního víru závodního dne, v jehož závěru čekalo jezdce i vyhlášení celkového pořadí šampionátů.


Zahajovala jako obvykle kategorie Open EP, která se stejně jako motorky jezdí jen na venkovní dráze. Celkově se letos do závodů této kategorie zapojilo 25 jezdů včetně nejlepších českých pilotů, účast ale bohužel byla poněkud kolísavá. Na startu posledního závodu se objevilo 10 závodníků, z nichž nejlépe si vedl Míra Červ, druhý dojel Honza Kanina a třetí Jiří Kolman.


Míra Červ si odnesl zároveň i trofej za celkové vítězství v šampionátu. Za ním se umístili Karel Štěpánek a Jan Neuwirth.


Kategorie moto byla ve svém fakticky odjetém čtvrtém závodě sezony obsazena šesti závodníky. Nejlépe si tentokrát vedl Michal Stehno, druhý byl Pavel Hanzel a třetí Jan Milota. 


Ten si vyrovnanými výsledky zajistil celkové vítězství v šampionátu před Karlem Matyášem a Karlem Pokorným.


Solidních 23 účastníků během celé sezony zaznamenala také kategorie F1. I zde platí, že účast nebyla vyrovnaná. Například suverén zimní sezony Ivo Trojan se v létě na dráze neobjevoval, stejně tak letos pauzíroval loňský celkový vítěz Jarda Trégr. Po boku ostřílených mazáků se zato v průběhu sezony začali na startu pravidelně objevovat junioři, kteří se lepšili závod od závodu, a pole jezdců v letní sezoně výrazně posílil rodinný klan Šatoplechových.


Závěrečný závod vyhrál Vláďa Čížek, který tak potvrdil nejlepší formu ze všech jezdců v závěru sezony. Druhé místo vybojoval stejně jako v předposledním závodě sezony Petr Šatoplech a na bedně je doplnil třetí Honza Hubr, který dál vylepšuje svůj experimentální koncept modelu.


V celkovém pořadí po 12 závodech velice těsně zvítězil Slávek Pfeffer, kterému vyšla nejlépe prostřední část sezony. Druhý skončil o pouhé dva body za ním David Mádr, kterému se více dařilo naopak v první půli sezony, a celkově třetí, opět o pouhé tři body, se umístil Vláďa Čížek.


Nezapomeňte sledovat klubové stránky, protože se už připravuje kalendář závodů F1 pro zimní sezonu. Proslýchá se, že by se startovní pole mohlo opět rozrůst a závody by tím jen získaly na dramatičnosti. Nezapomeňte na údržbu svých modelů, budeme se těšit na shledanou v čelákovické sokolovně!


mad

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy