Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


První závodní víkend letní sezóny 2013-2014 (neděle Open EP)

Nedělní ráno bylo chladnější než sobotní, ale na rozdíl od předchozího dne bylo na dráze sucho. Už před sedmou dorazil Míra Červ, v krátkém sledu následován dalšími účastníky elekter. Janu Těhníkovou jsme opět vítali s nadšením a naše radost z její přítomnosti se ještě více projevila, když obsadila „kantýnu“ a připravovala snídaně. Chladno pak již vadilo málokomu, a protože elektry jsou tiché, už v půl osmé bylo několik modelů na dráze. Motorkáři, protože jich bylo málo a navíc někteří onemocněli, se ještě v sobotu domluvili a na zahajovací závod nepřijeli. Za všechny je omluvil již v sobotu Karel Matyáš. Byl jsem rád, že jsem to věděl dopředu, se všemi se tak těším na viděnou příště. V neděli jsme vyzkoušeli novou kategorii Hobby a souboj dvou juniorů, kteří ji jeli spolu s ostatními jezdci, spolu sváděli někdy dobrodružný závod. Úžasná radost malého Filipa Sládka z toho, jak zničil model, byla upřímná a odzbrojující a tak tatínek (jinak jezdec elekter) měl po celý den o práci postaráno. Zdenek Hanzlík si do této kategorie vypůjčil mou dvanáctinu, aktivko, na které srovnal výkon na rovince s ostatními modely. Jeho původní model, osmnáctina, který si vzal na dráhu pro tuto kategorii, nevydržela už první rozjížďku kvůli pohonu. Ač tyto modely jezdí pomalu, na učení techniky jízdy jsou výborné. Do kategorie desetin elekter se přihlásila Hana Stehnová, která tak reprezentovala rodinu, když její muž nejel motorky. Jízdy desetin byly hezké na podívání, bez kolizí a konfliktů. Ve formulích si smůlu vybral hned při prvních závodech Dalibor Valder, který hned po ránu zjistil, že jeho RC souprava nepracuje. Tedy přesněji, model byl schopen bezpečně ovládat do vzdálenosti 3 metry a ve větší vzdálenosti už si model jel podle svého. Laboroval, zkoumal. Snad i pájel, ale elektronika si vedla stále svou a nekomunikovala. Přesto s námi Dalibor celý den a chvílemi se vyhříval na slunci, které skoro celý den svítilo. Pro Pavla Holuba, tedy spíše pro jeho formuli, se stala osudnou kolize s mým modelem, kdy jsem na konci rovinky sestřelil jeho stojící model a polámal tak co se dalo. Neviděl jsme ho a tak to byla rána na přímo, sice s odstaveným motorem, ale rána. Mé zlomené rameno se dalo opravit, Pavel toho měl víc a tak model putoval do krabice.

V mezičase nám svůj krásný model elektrické pětiny předvedl několika jízdami Jirka Těhník. Zatím jen předvedl, příště již určitě v souboji s další pětinou Pavla Holuba.

Jeli jsme standrdně, tři rozjížďky s volným startem a po rozřazení tři finálové jízdy s pevným startem z roštu. Vše probíhalo v klidu a bez nervů a celý den jsme si společně v dobré náladě užívali. Snad každý byl na závěr dne spokojen, vítězové jistě i se svými výsledky.

Pro přehled ještě uvádím výsledky dne, celkové výsledky si pak můžete prohlédnout na našich stránkách, kde je najdete v obvyklém excelovském souboru.


F1

1. Vladimír čížek; 2. Jan Hubr; 3. Jakub Roček



Hobby EP

1. Zdeněk Hanzlík; 2. Jiří Těhník; 3. Jakub Budinský



Open EP 1:10

1. Miroslav Červ; 2. Jiří Kolman; 3. Martin Sládek


Všechny fotografie naleznete zde.

[mipfe]


Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy