Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


6.5.2012 Už zase se závodí na venkovní dráze! (mad)

Letošní letní část série závodů Active Cup a F1 jsme zahájili na venkovní čelákovické dráze v neděli 6. května. Stejně jako už v loňském roce se i letos tyto kategorie jely zároveň s motorkami a s kategorií Open EP.

Na dráze i kolem ní tak bylo živo, což je jen dobře. Potěšitelná byla hojná účast juniorů, nejpočetnější startovní pole zaznamenala kategorie formulí. V rámci jarních brigád se podařilo perfektně připravit dráhu a její okolí. Nezbývá než všem, kteří přiložili ruku k dílu, poděkovat. Velmi příjemnou změnou oproti loňsku je fungující stánek s občerstvením, který byl dobře zásoben nejen teplými a studenými nápoji, horkými párky a buřtgulášem, ale i výbornými domácími moučníky.

Po smutných zkušenostech z loňska se zrušenými závody kvůli nepřízni počasí všichni piloti, po delší přestávce nažhavení na závodění, s obavami sledovali dlouhodobé předpovědi, které na víkend slibovaly déšť. V sobotu skutečně pršelo, zato v neděli nám počasí přálo. Ještě ráno sice byla dráha mokrá, ale jezdilo se v suchu a první kapky spadly až ve chvíli, kdy poslední závodníci nasedali do aut a odjížděli domů.

Nejrychlejší kategorií závodního dne byla Open EP, kde si to rozdávají desetiny s pohonem elektrickým motorem bez omezení počtu závitů. Tato kategorie, obsazená sedmi piloty, také zahajovala série rozjížděk i finálových jízd. V konečném pořadí se na prvním místě umístil Jan Hrdlička, druhý dojel Jan Neuwirth a třetí Karel Štěpánek.

Druhou kategorií, která přibyla v programu pro letní sezonu, jsou motorky. Dodejme, že se účastnily modely poháněné jak elektromotorem, tak i spalovacím motorem. Mnoho pilotů čtyřkolových modelů nedokázalo pochopit, jak je vůbec možné přesně ovládat modely motocyklů, natož ještě bojovat o umístění. Nejlépe si vedl Tomáš Svoboda, za ním se umístil Pavel Hanzel a třetí byl Jan Milota.

Modely nejmenší kategorie Active Cup, které jsou na dráhu do tělocvičny „tak akorát“, se na rozlehlé venkovní dráze trochu ztrácely, a to nejen co do velikosti, ale bohužel i co do počtu přihlášených závodníků. Přitom si piloti jízdu s rozumně výkonnými modely opravdu užívali a dojezdy jednotlivých jízdy byly pokaždé velice těsné. Zvítězil Slávek Pfeffer, druhý dojel David Mádr a třetí junior Jakub Roček.

Na startu kategorie F1 se seřadilo 11 pilotů, z toho 4 junioři, kteří si navíc vedli na výbornou. Problémy s technikou celý den trápily Aleše Matiáška, a proto nemohl na dráze naplno předvést, co dovede. Pořadí juniorů bylo vyhlášeno samostatně. Čtvrtý dojel Miloš Hochmal, třetí Václav Špitálský, druhý Dominik Krutil a zvítězil David Laci, který celkově obsadil výborné čtvrté místo. Třetí v celkovém pořadí pak skončil Slávek Pfeffer, druhý David Mádr a premiérové vítězství si vychutnal Vláďa Čížek.

Příští závody nás čekají až 24. června. Doufejme, že nám počasí zachová přízeň a že startovní pole rozhojní ještě další piloti, kterým to tentokrát nevyšlo.

6.5.2012 Open EP (mpf)

Na nedělní závod Open EP dorazili skoro všichni přihlášení. Po ránu jsme museli chvíli počkat, než dráha oschne. Sice se první netrpělivci odvážně pustili na ještě mokrou dráhu, ale dráha osychala velmi rychle. Po rozpravě se rozjel kolotoč rozjížděk a protože předpověď počasí neslibovala celodenní slunečno, šlo vše ve velmi rychlém sledu. Už před polednem jsme měli rozřazeno do finálových jízd a po krátké přestávce na občerstvení se jelo dále. Musím pochválit všechny účastníky závodů za výbornou spolupráci při nahazování. Nejsilněji byla obsazena kategorie jezdců F1, nejslabší byla skupina Active Cupu. Všichni se snažili podat co nejlepší výsledky a závody pro nás byly napínavé. Myslím, že jsme se rozcházeli po vyhlášení výsledků všichni spokojeni. Vše klaplo, při ukončení úklidu dráhy začalo pršet.

Na příští závody, které se konají za týden, vás všechny zveme a už teď se pokoušíme objednat slunečné počasí.

Open EP 1:10

1. Hrdlička Jan

2. Neuwirth Jan

3. Štěpánek Karel


F1 série 1:10

1. Čížek Vladimír

2. Mádr David

3. Pfeffer Miloslav


Active Cup 1:10M

1. Pfeffer Miloslav

2. Mádr David

3. Roček Jakub jun.


Moto GP 1:5

1. Svoboda Tomáš

2. Hanzel Pavel

3. Milota Jan

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy