Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Čtvrté závody zimní sezóny

První únorovou sobotu se konal již čtvrtý, předposlední, závod našeho zimního seriálu RC závodů v Čelákovické sokolovně. Venku to vypadalo na zimu, ale v sokolovně bylo celkem obstojné teplo. Dráhu jsme již tradičně stavěli hned ráno a tentokráte se nám ji podařilo postavit snad v rekordním času. Než se začali do sokolovny trousit další jezdci, dráha byla hotová, tedy stavba trvala necelou hodinu od položení koberců až po sestavení dráhy. Díky pokládce koberců jsme se drželi předchozí dráhy, která ještě byla viditelná na koberci, jen v místě dojezdu před cílovou páskou doznala malé změny, kterou vzali všichni jezdci hned na vědomí a zpomalení před měřící smyčkou tak nikomu nečinilo problémy.

Po pravidelné rozpravě a rozdělení do skupin jsme mohli začít se závody. Tentokrát bylo v každé kategorii po devíti jezdcích a tak se kategorie formulí a „hobbíků“ rozdělila vždy na dvě skupiny a kategorii mini offroadů jsme ponechali v celku. Rozjížďky dávaly tušit, že finálové jízdy budou napínavé a bude se jezdit o každou vteřinu. Finálové jízdy pak už jen potvrdili očekávání a o některých pozicích mezi jezdci rozhodovali právě ty již zmiňované vteřiny.

Do oběda jsme stihli odejet všechny rozjížďky a tak se v době oběda rozdělili všichni jezdci do skupin, opět dvě pro formule a „hobbíky“ a jedna pro mini offroady. Finálové jízdy pak byly opravdu krásnou podívanou, na trati se konalo mnoho zajímavých soubojů o pozice. Finálové jízdy formulí a „hobbíků“ byly v poklidu a ani nahazovači neměli mnoho práce s kolizemi modelů na dráze. Naproti tomu při jízdě mini offroadů byla přítomnost nahazovačů velmi nutná a myslím, že kdo nahazoval modely zpět na trať se chvílemi i hodně zapotil od neustálého pobíhání a ohýbání k zemi. Bylo to opravdu velmi náročné. Při finálové jízdě této kategorie se brzy ztratil přehled o pořadí a tak se každý snažil jet co nejrychleji a pokud možno s co nejméně karamboly, ať již vlastními nebo zaviněnými některými jezdci, kteří se po dráze pohybovali jako neřízené střely.

Úroveň a jezdecké schopnosti jednotlivých jezdců se zlepšují a tak počet jezdců se stejnými nájezdy kol je stále častější a zde pak rozhodují nájezdové časy. V hobby kategorii mezi otcem a synem Prchalovic rozhodla nakonec o pozici jedna vteřina při nájezdu 65 kol, v kategorii formulí pak jezdci na 2 až 5 místě měli stejný nájezd kol a tak opět rozhodující byly dojezdové časy. Tady již tradičně vyhrál Libor Prchal, ale jen s nepatrným rozdílem jednoho kola.


Celý soutěžní den vládla v sokolovně pohoda a tak jsme si závody, myslím, všichni užili ke své radosti. Tentokrát přikládám i výsledkovou listinu s dojezdy, abych doložil, co jsem psal o dojezdových časech.

Odjetím tohoto dne jsme se dostali ke konci sezóny. Příští závody budou již poslední v sokolovně a tak kromě vyhlašování vítězů dne nás čeká i vyhlášení výsledků celé zimní sezóny a předání pohárů těm nejlepším.

Výsledkovou listinu najdete na našich stránkách na obvyklém místě, fotografie pak v části galerie. Pro přehled ještě uvedu výsledky v jednotlivých kategoriích.


F1

1. Libor Prchal; 2. Jan Kraft; 3. Jakub Novák jun.; -jediný junior Jakub Novák obsadil celkově 3 místo

Hobby EP

1. Jan Prchal jun.; 2. Libor Prchal; 3. Kraft Jan

Junioři:

1. Jan Prchal jun. (1); 2. Jakub Novák jun. (8)

Mini Off Road 1:18

1. Miloslav Pfeffer; 2. Viktor Vyhnálek jun.; 3. Filip Krutil

Junioři:

1. Viktor Vyhnálek jun. (2); 2. Dominik Krutil jun. (8); 3. Ríša Vyhnálek jun. (9)


Všechny si vás dovoluji pozvat na poslední závody zimní sezóny, které se budou konat na konci března první jarní den, tedy 21. března s vyhlášením výsledků celé zimní sezóny. Do té doby na shledanou a těšíme se s vámi na viděnou na naší kobercové dráze na posledních závodech zimní sezóny opět v čelákovické sokolovně.

[mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy