Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


2. závod Open EP letní sezóny 2015 (neděle Open EP)

Ranní obloha, trochu rozpačitá ve svém zabarvení, neslibovala zrovna nejlepší počasí. Ve vzduchu bylo cítit vodu a tak jsme začali se závody hned po rozpravě. Systém hodnocení jsme vrátili k původnímu, hodnotí se čtyři nejlepší jízdy z celého dne a tak se všechny jízdy jely jako rozjížďky se startem na jméno. Závodní den se tak zase stal zajímavým a opět záleží na každé jízdě, jak se povede. V kategorii desetin šlo o každou jízdu a výsledky byly napínavé hned od první jízdy. Malé rozdíly v čase a prohazování pořadí na konci jízdy nedávalo klidu hned čtyřem jezdcům, kteří až do poslední jízdy neměli jasno v celkovém výsledku. V kategorii formulí si na vedoucí místo brousili dva jezdci, Honza a Jakub, ale nakonec z toho vyšel vítězně Jakub. Ostatní jezdci v závodním poli si drželi po všechny jízdy své pozice, které se také snažili ze všech sil uhájit před ostatními. Kategorie Hobby se svými jízdami vyrovná kategorii formule. Modely jsou rychlé, o něco málo odolnější než formule díky karoserii chránící kola. Pole jezdců je také celkem vyrovnané a pohled na závodní karoserie většinou typu Le Mans nabízí pěknou podívanou.

Se skvělým občerstvením od Jany a nakonec i počasím, které nám dopřálo suchý závodní den, se celý den vydařil. Po odjetí poslední rozjížďky došla na závěr závodního dne na vyhlášení vítězů jednotlivých kategorií, které uvádím níže. U některých jezdců uvádím pro zajímavost i výsledné časy.


F1

1. Jakub Roček; 2. Jan Kraft; 3. Miloslav Pfeffer


Hobby EP

1. Martin Kučera; 2. Tomáš Voborský; 3. Tomáš Vorlíček

Junioři:

1. Filip Sládek jun.; 2. Adam Vorlíček jun.; 3. Lukáš Holub jun.


Open EP 1:10

1. Martin Sládek (68 kol/24m42,634s); 2. Miroslav Červ (68 kol/24m43,975s); 3. Michal Stehno (68 kol/24m31,318s)


Celý den se nakonec vydařil i díky teplejšímu a hlavně suchému počasí, které nám po celý přálo i přes ranní trochu zakaboněné nebe. Děkuji také Janě, že se jako vždy skvěle postarala o naše hladové žaludky a tím také přispěla k dobré náladě všech. Všem přeji krásný čas do příštích závodů a těším se se všemi na viděnou na dalších závodech pořádaných naším klubem.

Výsledky jsou k dispozici v excelu a fotografie naleznete v galerii.

[mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy