Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Závody 8. prosince

S rokem 2012 jsme se rozloučili závody 8. prosince konanými tradičně v čelákovické tělocvičně. Po kobercové dráze se opět proháněly formule a offroadové bugginy.

Účast v kategorii buggin čtyřkolek se bohužel zmenšuje a připomíná tak situaci před časem zrušené kategorie Active Cup. U minioffroadů s pohonem pouze zadní nápravy probíhaly na dráze doplněné o překážky z pokliček a skoky opět urputné boje. Výsledkově dopadly nakonec stejně jako v minulém závodě – vyhrál Jirka Těhník před Slávkem Pfefferem a Josefem Dušánkem.

Slušně obsazená kategorie formulí čítala opět 12 závodníků, takže se závodilo ve dvou skupinách. Tentokrát nestartoval Zdeněk Hanzlík, nicméně na závodech nechyběl a věnoval se organizačním záležitostem a zároveň i technické kontrole. Kontroly, zda vozy odpovídají technickým pravidlům vypsaným pro čelákovický seriál, nebývaly dříve příliš běžné. Mimo jiné se vyjasnilo, že kola na formuli Luboše Hochmala, o kterých jsem se zmiňoval minule, tato pravidla formálně splňují.

Na prvních zimních závodech nám citelně chyběl perfektní catering, na který jsme si zvykli přes léto. Tentokrát bylo občerstvení k dispozici díky správci tělocvičny a káva, horké párky i guláš přišly opravdu vhod.

Se svou formulí se opět po delší době postavil na start Tomáš Kupilík, a že rychlost na koberci neztratil, dokázal konečným prvním místem. Druhý skončil Slávek Pfeffer a premiérově na stupních vítězů v této kategorii stanul třetí Jaromír Valášek, který tak úspěšně pokřtil novou karoserii. Mezi juniory byl opět nejlepší nejstarší z nich, David Laci, který si připsal i dílčí úspěch v podobě vítězství v jedné z jízd finále B. Za ním skončil Miloš Hochmal a třetí Vašík Špitálský.

V roce 2013 se poprvé sejdeme v sobotu 12. ledna. Tak ať je pro vás pro všechny co nejúspěšnější na závodní dráze i mimo ni!

mad

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy