Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Předposlední závody sezóny 2013-2014

V sobotu ráno se v čelákovické sokolovně opět sešlo dost nadšených modelářů, abychom postavili dráhu. I tentokrát to šlo rychle od ruky a tak za hodinu a půl již mnozí zkoušeli na dráze své modely v rámci volného tréninku před rozpravou. Nejdříve se na trat vydali jezdci s modely mini off roadů a pak, po odstranění překážek v podobě skoků a pokliček, si dráhu začali zkoušet i piloti formulí. Těch se tentokrát na dráze sešel stejný počet jako při posledních závodech, tedy pět. Není to žádná velká účast, když uvážíme, že neodrazili otec a syn Špitálský a na závody také nechodí David Mádr, který je bohužel, jako vozíčkář, odkázán na asistenční pomoc svých blízkých. Narození potomka v rodině je velká událost a radost, ale také starost.

Osm jezdců buginek jsme rozdělili do dvou skupin a po krátké rozpravě chvíli před devátou se první jezdci vydali v rozjížďkách na závodní dráhu krátce po deváté. Tedy opět žádné zdržení, a jedna rozjížďka následovala druhou. Trať byla tentokrát mnohem techničtější s mnoha zatáčkami a zpomalovacími úseky. Zvláště zpomalení na zadní rovince bylo účinné. Rovinka se dala i s tímto zpomalovacím retardérem projet rovně, když se dobře najela na samém začátku. Pokud se našel někdo tak vyšinutý, jako já, který v jednom kole zkratem mysli zapomněl na tento retardér, pak šel model v plné rychlosti do kotrmelců v tom lepším případě, nebo pro dotyčného rozjížďka mohla skončit poškozením modelu. Nikdo si ale nestěžoval, všichni měli stejné podmínky a tak nebylo proč se plašit. Vlastní chybu si holt každý musí sám strávit a vzít si z ní ponaučení napříště.

Oproti minulým závodům byli tentokrát na dráze v offroadech jen dva junioři a tak se závěrečné vyhlášení obešlo bez breku. Po velmi dlouhé době se na dráze objevil i náš starý kamarád a propagátor modelářství Jan Cinger, který po roce oprášil model a přijel si zaskotačit a zaskákat na dráze se svým mini offroadem. Ve výsledkové listině se vklínil mezi oba juniory, které musím oba pochválit za jejich jezdecké umění a i za jejich přístup k modelaření ve funkcích nahazovačů. Berou vše velmi svědomitě. Zde je také vidět, že mladý Viktor Vyhnálek má více naježděno než jeho soupeř Lukáš Holub, a že umí jet klidnou vyrovnanou plynulou jízdu, která nese výsledky.

Oživením závodního dne byla návštěva kolegů z kategorie MiniZ, kteří si k nám přišli vyzkoušet své modely na velký koberec. Normálně závodí v Lázních Toušeň na dráze pro modely MiniZ, ale protože pořádající Jirka je i naším členem, domluvili jsme se na krátké předváděčce v polední pauze, kdy jim celá dráha na půl hodiny patřila. Zpočátku jsem si všiml problémů s velikostí dráhy, na kterou nejsou zvyklí, a pak také s našimi mantinely, které ale bolí všechny stejně. Jak říká kamarád Pavel, jezdi po dráze a vše bude v pořádku. Myslím, že kluci byli nakonec spokojeni a možná se s některými uvidíme v létě na naší dráze v kategorii Open EP 1:10. Na dráze si také společně s mini offroady vyzkoušel osmnáctinu Losinu Pavel Holub. Model se střídavým motorem a LiPol bateriemi se stavěl na zadní a byl naprosto splašený. Od Pavla jsem snad poprvé slyšel slova, jako že se to nedá řídit, jak je to splašené. Také na rozdíl od Thunder Tigerů byla Losina citlivější na kontakt s mantinely a tak si to odnesla ulomeným předním kolem. Tady se mi chce říct, není nad osmnáctinu Thunder Tiger, která snese i zacházení velmi hrubé a má velkou výdrž. Snad potvrdí každý kdo ji má, po pěti letech ježdění byla nutná jen výměna motoru a vypadávající spojovačky řízení. A buďte si jisti, že na začátku mého ježdění těch všech možných ran a kolizí ta má schytala velmi mnoho.

Věřím, že všichni na konci závodního dne odcházeli spokojeni. Příště půjde již o poslední závody zimní sezóny a tak se budou vyhlašovat i výsledky mini offroadů za celou zimní sezónu, včetně rozdávání pohárů. S vyhlašováním výsledků bývá spojena i tombola drobných cen pro ty, kteří se zúčastnili alespoň tří zimních závodů.

Celkové výsledky našeho poháru jsou průběžně aktualizovány a našem webu, pro krátkou informaci zde uvedu umístění závodního dne:


F1

1. Roček Jakub

2. Pšondr Petr

3. Hubr Jan


MOR 2WD

1. Pfeffer Miloslav

2. Vyhnálek Petr

3. Krutil David


V juniorech bylo pořadí následující:

1. Viktor Vyhnálek (celkově 6)

2. Lukáš Holub (celkově 8)



Všem jezdcům a příznivcům modelaření přeji klidný měsíc do dalších závodů a těším se s Vámi na shledanou při dalších závodech našeho poháru.

[mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy