Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Páté závody Open EP 2013

Už před sedmou hodinou na dráhu začali přijíždět první účastníci závodů Open EP. Mezi prvními dorazili i naši noví příznivci z Českobudějovického kraje, kteří jezdí kategorii F1. Depo se do osmi hodin zcela zaplnilo a závodní pole ve všech třech kategoriích bylo plné. Deset jezdců kategorie EP 1:10 zabralo stoly mezi empirem a časomírou, patnáct jezdců formulí F1 se rozmístilo po celém depu, Budějovičtí pak obsadili stoly na vzdálenějším konci. Úplně na konci depa se usídlilo již standardně pět jezdců kategorie Moto. V depu panovala dobrá nálada, ke které jistě přispělo i dobré počasí.

Ještě před rozpravou spousta jezdců vyzkoušela dráhu k volnému tréninku a nastavení modelů. Rozprava ukončila volný trénink a po rozdělení do skupin se začalo s rozjížďkami. Kategorie EP 1:10 a F1 byly rozděleny vždy do dvou rozjížděk a jezdilo se v ustáleném pořadí EP 1:10, F1 a na závěr Moto. Vše běželo hladce a i s nahazováním měl každý dost času na práci na svém modelu. V našem rozřazení to vycházelo na jednu rozjížďku každého jezdce za hodinu. Do oběda, opět velmi výborného od Jany Těhníkové, jsme stihli odjet všechny rozjížďky.

Svíčková Jany nás naladila na k dobrému odpoledni. Někteří si dopřáli i kávičku se zákuskem, který také patří ke stálicím repertoáru našeho bufetu.

Rozřazení do finálových jízd trochu zamíchalo jednotlivými skupinami, jejichž počet se neměnil. Všechny jízdy v jednotlivých skupinách byly krásnou podívanou. Jezdilo se v ostrém tempu a na dráze byly k vidění nádherné souboje mezi jezdci. Odstupy mezi jezdci byly často velmi těsné, o čemž svědčí i finálová rozjížďka v kategorii EP 1:10, kdy celá skupina jezdila naprosto vyrovnaně a pět jezdců skončilo ve stejném kole s odstupem mezi prvním a pátým pouhých 4,5 sekundy. Ve skupině formulí dosáhl Víťa Hola až k nájezdu 19 kol, co se nám ostatním jevilo jako z sci-fi. Do nedávna byl pro formule nájezd 17 kol považován za slušný, teď je již zapotřebí nájezd 18 kol, aby šlo o umístění na bedně. Výkony všech jezdců se právě v kategorii formulí velmi vylepšily a to vede k zajímavým závodům pro všechny zúčastněné. V kategorii motorek měl tentokrát smůlu Karel Pokorný, jehož stroj, jediný se spalovacím motorem, se rozhodl stávkovat a bojkotoval veškeré Karlovo úsilí o účast v závodu.

Celý den byl krásným zážitkem s velmi dobrými sportovními výkony. Na bedně tak v jednotlivých kategoriích stanuli následující jezdci“

Výsledky:

EP 1:10

1. místo Vítězslav Hola

2. místo Miroslav Červ

3. místo Jan Kanina


F1

1. místo Vítězslav Hola (nový jezdec v kategorii F1)

2. místo Petr Dvořák (úplně první setkání s kategorií F1)

3. místo Miloslav Pfeffer


Moto 

1. místo Michal Stehno

2. místo Tomáš Svoboda

3. místo Ladislav Rážek


Se všemi se těšíme na shledání při příštích, v tomto roce závěrečných závodech letošní sezóny Open EP. Protože jde o poslední závody v sezóně, budou se kromě vítězů dne v jednotlivých kategoriích vyhlašovat i výsledky celého poháru a těm, co budou stát na bedně připadnou příslušné poháry. Všechny vás zveme na setkání příště.

Fotografie z akce

[mipfe]




Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy