Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Předposlední závod sezony v kategoriích F 1, Open EP a Moto

Letní část sezony pomalu spěje ke konci. Předposlední závody, které se konaly v neděli 9. září, provázelo krásné babí léto, a jejich výsledky naznačily, jak by mohlo vypadat konečné pořadí v jednotlivých kategoriích.

Připomeňme, že kategorie F 1 se počítá z celého ročníku, tedy i ze zimních závodů v hale, zatímco kategorie Open EP a Moto se jezdí jen venku na asfaltové dráze. Sešli se opět i motorkáři, a tak byl program spolu s formulemi, na jejichž startu se po prázdninové přestávce znovu objevil junior Vašík Špitálský, a se dvěma skupinami Open EP bohatý. Ráno bylo studené a podmínky na dráze se v průběhu dne měnily k lepšímu. K obecně dobré náladě přispívalo příjemné sluníčko, které po poledni konečně rozehřálo i jezdeckou tribunu, do té doby stíněnou stromy.


Nejpočetnější bylo tentokrát pole vozů v kategorii Open EP a souboje jezdců byly urputné a někdy i docela emotivní.


Všichni se nakonec dostali se svými vozy až do cíle a ti nejrychlejší stanuli na stupních vítězů v následujícím pořadí: třetí Martin Sládek, který už začal s výchovou nové generace modelářů, druhý stejně jako minule Míra Červ a první Víťa Hola, který zvítězil ve všech třech závodech, do kterých letos tady v Čelákovicích nastoupil.


Zatímco kategorie Open EP je z programu závodů dne nejrychlejší, motorky jsou kategorií divácky nejzajímavější a jistě i mnoho zkušených modelářů těžko chápe, jak lze tento vratce působící stroj na dvou kolech ovládat.


Předvádělo to pole pěti závodníků, z nichž nejrychlejší byli Jan Milota, který dojel jako třetí, druhý Michal Stehno a vítěz – také potřetí v sezoně – Tomáš Svoboda.


V juniorské kategorii F1 byly stupně vítězů tentokrát opět obsazeny kompletně. David Laci s modelem na nových pneumatikách, navíc vylepšeným o hliníkový diferenciál, porazil Lindu Šatoplechovou, která se s juniorskou kategorií na konci sezony rozloučí, a za nimi skončil Vašík Špitálský.


V celkovém pořadí kategorie F1 zvítězil podruhé v sezoně Vláďa Čížek a skvěle jezdil také Petr Šatoplech, který ve svém třetím závodě na čelákovické dráze vybojoval druhé místo, a navíc s minimálním rozdílem necelé vteřiny za vítězem. Spíš než o konečné třetí místo bojovali tentokrát s technikou Slávek Pfeffer a David Mádr – od problémů s pneumatikami přes potíže s regulátorem až po zničené ložisko, a tím není výčet všech technických problémů zdaleka konečný. Nakonec měl o něco menší smůlu David Mádr a skončil celkově třetí.


Naposledy se letos k ostrým závodům venku sejdeme 30. září. Nezbývá než doufat, že nám počasí zachová přízeň i na podzim a že se důstojně rozloučíme s letošní sezonou.

mad

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy