Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Reportáž z 6. závodu Open GP

Sobotní ráno nás přivítalo mokrou dráhou. Na dráze byly louže a na obloze se valily tmavé mraky. Košťata a Jirka s vysoušečem pomohli od velkých louží, pak se přidal i vítr a dráha začala usychat. V devět hodin už byla dráha pouze místy vlhká a tak se rozjely první modely. Než došlo na samotné rozjížďky, bylo na dráze sucho. Dokonce i zatažená obloha dostala trhliny, kterými bylo vidět modré nebe. Počet účastníků, sedm jezdců Porsche a pět v kategorii Touring, je poměrně slabá účast. Proto nebylo žádné dělení na skupiny a jelo se podle jednotlivých kategorií.

V kategorii Porsche dlouho zápasil se svým modelem Pepíno, naproti tomu Míla Stehlík jezdil opět krásně jako z partesu a stále se mu dařilo. Zdenku Kalábovi se dařilo v rozjížďkách, ve finálové jízdě už to bylo o něco slabší. Přesto byla finálová jízda krásnou podívanou. Míla Stehlík vyhrál stylem start cíl, druhý skončil Zdeněk Čechura, na třetím místě pak Pepíno, Josef Dušánek, kterému nakonec model začal pracovat, a tak si své místo na stupních vítězů vydobyl. Zdenek Kaláb v jednu chvíli vzdával, ale nakonec si dojel pro páté místo do bodování poháru.


V kategorii Touring jsem si hned ráno tipnul první dvě místa - Jirka a Pavel - jen pořadí nebylo jasné. Tentokrát jsem si chtěl troufnout na třetí pozici, sražení Honzou ve třetím kole a následná oprava v depu mne ale stály deset minut času a jakékoliv umístění. Přesto jsem si ještě zajezdil a na konci finálovky jsem odhalil další poškození na modelu. Zohýbaná osa dolního předního ramene a takřka zlomený kloubek na horním rameni mi vysvětlily darebné chování modelu v zatáčkách i na rovině, kdy jsem neustále dorovnával směr. Honza nakonec obsadil třetí místo a za ním dojel Zdenek Hanzlík. Vyhrál Pavel Holub a druhý skončil Jirka Těhník, tak se mi alespoň můj tip vyplnil. Zkušenost, kterou jsem udělal dříve i já - Honza, když jede před někým, nejede špatně, když je ale předjet, začne závodit a pak udělá chybu,na kterou dojede ale většinou ten druhý. Udělal jsem podobný kousek párkrát Pavlovi, než mi došlo, že je to hloupost a je lepší nenechat se vyprovokovat a držet si svůj styl jízdy. Nejvíc chyb se pak děje při pokusu uhrát pozici na brzdy. Tady většinou mechanické brzdy prohrávají s hydraulikou. Zkušenostmi a chybami se člověk učí, lepší je ale učit se chybami druhých.


Každopádně, závodní den se vydařil jak po stránce počasí, tak i po stránce zážitků ze závodění. Nakonec jsem byl spokojen a ostatní snad také. Jirka si objednal konverzi na elektru, tak jsem viděl i to, co nás možná ještě potká, pokud prohrajeme zápas s hlukem - elektrické pětiny. Zatím je stále ještě klid, Jirka s Pavlem hledají a zkoušejí možnost utlumení našich modelů. Teď máme chvíli klid na různé dovolené, další závody budou až v září, takže se se všemi těším na viděnou příště.

(18.8.2012, mipfe)

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy