Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Čtvrtý závodní víkend letní sezóny 2013-2014 (sobota Open GP)

Vlídný den a celkem ne tak špatná předpověď počasí, to vše svědčilo o tom, že bude celkem zdařilý den. Na dráze se sešlo sedm závodníků kategorie Open GP pětin, a i když tak měli všichni jasnou účast ve finálové jízdě, všechny rozjížďky se jely naplno.

Tomáš Kupilík od samého rána spíše bojoval s motorem svého modelu, který si postavil hlavu a zlobil všechny. Dalším statečným bojovníkem byl Míra Stehlík, který nejvíce bojoval se svou dnou a každá rozjížďka ho stála dost úsilí jak výstupem na empire tak i skoro strnulým postojem při řízení modelu během rozjížďky. Nesl svůj stav dost statečně, i když se obával již od rána půlhodinové finálové jízdy. 

Svůj boj s motorem Tomáš nakonec vzdal a finálovou jízdu nepodstoupil. Na start se tak postavilo jen šest jezdců a finálová jízdy byla odstartována. Nebylo nahazovačů a tak jel každý opatrně, protože škobrtnutí a opření o mantinel mohlo být dost zásadním problémem a významnou ztrátou pozice. Velmi dobře si od startu opět vedli Pavel Holub, Jirka Těhník a Míla Stehlík a tak se rozjel velmi hezký závod. Po několika kolech poškodil svůj vůz Richard Klik a odstoupil. Zdenek Hanzlík byl dalším, kdo přerušil svou jízdu a nakonec, asi ve dvacáté minutě, ukončil jízdu i Míla Stehlík pro uvolněné kolo. Nakonec jsem tak utrpěl třetí místo, druhý dojel Jirka Těhník a vítězem se stal Pavel Holub, který v závěrečných minutách zjistil, že ač má náskok, musí jet stále na plno, protože při pomalejší jízdě dělá chyby a mohl by taky skončit někde na mantinelu.


Nakonec se celý den vydařil a jsem přesvědčen, že jsme si ho všichni v klidu užili a v podvečer jsme se rozjížděli spokojeni domů.

[mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy