Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Reportáž z víkendových závodů pětin

Sobotní ráno neslibovalo zrovna nejlepší počasí a podle předpovědi to dokonce vypadalo, že bude celý den pod mrakem a s přeháňkami. Přesto se na startu osm jezdců z kategorie Porsche a šest s vozidly kategorie touring. Hned ráno jsme přistoupili k organizačním změnám, které mají snížit hlukovou zátěž, na kterou si stěžují obyvatelé v okolí. Z toho důvodu je i tréninkový čas pro jezdce vymezen podle skupin pro rozjížďky tak, aby najednou jelo na dráze maximálně šest modelů. Tyto informace jezdci dostali hned ráno při rozpravě a všichni ji vzali bez problémů na vědomí.

Rozjížďky jsme jeli podle předem stanoveného klíče a všichni je absolvovali v klidu, protože každý měl jistotu účasti ve finále. Po dvou kolech rozjížděk byl čas na opět vynikající oběd, který nám již pravidelně připravuje paní Těhníková. Pak následovaly poslední rozjížďky a rozřazení na finálové jízdy. Finálovka skupiny Porsche byla skoro jasnou záležitostí Míly Stehlíka, kterému zdatně sekundoval Zdenek Kaláb. Nakonec skončili s rozdílem jednoho kola. Třetí v pořadí, Zdenek Čechura, ztratil během 30-ti minutové finálové jízdy 3 kola na vítěze. Smůlu si naplno vybral „Pepíno“, Josef Dušánek, který se celou finálovou jízdu potýkal se svým motorem, který mu neustále zhasínal.

Finálová jízda skupiny touring se jela nadvakrát. Podařilo se mi čip Jirky Těhníka přiřadit Tomáši Kupilíkovi, což dokonale zmátlo Zdenka Hanzlíka, který byl v pozici startéra a obsluhoval časomíru. Tak se přihodilo, že nás Zdenek po cirka patnácti minutách jízdy zastavil. Chvíle v depu a pak jsme znovu odstartovali. Chvíli to vypadalo, že bude pršet, pár kapek spadlo na dráhu, naštěstí to byl jen takový strašák. Dráha uschla během chvíle a my jsme statečně kroužili po dráze. Píši my, protože jsem se svým modelem byl účastníkem této rozjížďky. Jirka Těhník měl smůlu a musel se svým vozem na chvíli do depa, kde ztratil sedm kol na vedoucího jezdce Pavla Holuba. Na druhé pozici jezdil Ivo Trojan a třetí byl Tomáš Kupilík. Konkrétně s ním, jsem si krásně zazávodil v první, zrušené finálovce. Teď mě ale dojel skoro o jedno kolo, díky mým chybám, ale pak jsme si pěkně zazávodili. V samém závěru závodu chybělo Jirkovi Těhníkovi jen půl vteřiny, aby neskončil po ztracených kolech poslední.

Den se nakonec vydařil i po stránce počasí, žádná pohroma nás nepostihla a tak celý den dopadl dobře. Se všemi se těšíme na viděnou při dalším závodu za čtrnáct dní.

Open GP 1:5 Porsche

1. Stehlík Miloslav

2. Kaláb Zdenek

3. Čechura Zdenek


Open GP 1:5 Touring

1. Holub Pavel

2. Trojan Ivo

3. Kupilík Tomáš



Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy