Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Druhé závody sezóny 2013


Zatím nám přeje počasí. I tentokráte, ač bylo v týdnu ne zrovna přívětivé počasí, se sobota vydařila. Ráno, po pravidelné ranní rozpravě a krátkém volném tréninku, se začalo závodit. Opět klasickým stylem tří rozjížděk a následných finálových jízd. Protože nás tentokrát bylo dost, jely se rozjížďky ve třech skupinách. Z rozjížděk vzešlo pořadí do dvou finálových jízd. Stejně jako po celou dobu konání našeho poháru OPEN je rozhodující nájezd kol a dojezdový čas, a tak nezáleží na tom, v které finálové skupině jezdec jede. V případě skupiny B je situace občas složitější, protože v ní bývají jezdci s menšími zkušenostmi s ovládáním modelu. Start obou rozjížděk se vydařil a nedošlo k hromadné srážce na konci rovinky v první zatáčce. 

Na stupních vítězů nakonec stanuli k modelařině se vrátivší Richard Klik na třetím místě, Miloslav Stehlík na druhém místě a celkovým vítězem denního klání se stal svou krásnou jízdou Jirka Těhník. Spolu s Jirkou se radovala i jeho manželka, která se stará o pohodu našich žaludků. I tentokrát výborně.


Ještě se s Vámi podělím o drobný osobní zážitek ze závodu. Ač jsem se tradičně účastnil čtvrteční brigády, na které jsme vyměnili dva poškozené betony za dřevěné trámy, stala se mi právě tato, pro klub a dráhu prospěšná činnost, osudovou. S Jirkou jsme před tribunou vyměnili část mantinelu a přitom jsme posunuli konec trámce trochu blíže k vnitřnímu poloměru zatáčky. A právě na tomto bodu jsem skončil. Tedy mnou řízený model. Jen tak lehce jsem si drcnul do prodlouženého trámku a hned jsem si připsal ztrátu asi 7 kol, která ovšem znamenají velmi mnoho. Byla to má chyba a navíc jsem trámek osobně přitloukal k dráze. Snad na příštích závodech si již dám pokoj a vyhnu se mu. Jak často říká nám všem známý Pavel a nakonec i Jirka: „Jezdi po dráze a ne mimo“. Poučení nejen pro mne.

Den se nakonec vydařil a myslím, že jsme se domů rozjížděli všichni spokojeni. A to nejen díky vlastním závodům. K dobré náladě přispělo i přející počasí a opět skvělá Jana Těhníková, která se nám stará o žaludky. Se všemi se těšíme zase na viděnou na dalších závodech.
[mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy