Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Úvodní závod poháru Open GP letní sezóny 2015 (sobota Open GP)

V sobotu ráno se na venkovní čelákovické dráze sešlo sedm majitelů pětin ve velice dobrém rozmaru. Teplo hned po ránu a předpověď sluníčka na celý, to bylo to, na co jsme se všichni těšili. Navíc Jana a její výborná kuchyně, to byl i příslib i pro naše žaludky. Nicméně, šlo hlavně o náš první letošní závod. 

V klidu jsme si připravili modely a po deváté ráno jsme se nejprve tréninkově a později už i v rozjížďkách pustili do ježdění. Povrch dráhy byl od slunce poměrně brzy zahřátý a tak i nové pneu na našich modelech se po několika okruzích velice dobře držely. Modely se tak velice dobře držely na dráze a samotné závodění bylo velmi zábavné. Do poledne jsme zvládli odejet všechny rozjížďky, při kterých jsme dokončovali ještě nějaké úpravy a nastavení, které jsme nezvládli doma přes zimní sezónu. Samozřejmě že se podle rozjížděk určuje i pořadí na stratu a jak si stále říkáme, první zatáčka rozhoduje, je lepší stát na začátku startovního pole než na konci. Tedy aspoň pro začátek závodu to platí, protože 30 minut jízdy může vždy mnohé změnit. Technická závada, neopatrnost při jízdě i třeba jen nepatrný kontakt, to vše múže a většinou i má vliv na pořadí.

Technické problémy si vybral během závodu Tomáš Kupilík a necelé dvě minuty před koncem i Pavel Holub. Závodilo se po celou dobu finálové jízdy. Některé okamžiky byly velmi napínavé a myslím, že právě tyto chvíle, když jsme se navzájem přetahovali o pozice, jsou na závodech to nejlepší. Zábava pro kterou se modelařině věnujeme.

Celý závod proběhl ve skvělé pohodě všech zúčastněných. A protože jde o závod, je třeba si říci i výsledky. První závody vyhrál Míla Stehlík, na druhém místě i s technickou závadou dojel Pavel Holub a třetí pozici osadil Jirka Těhník.

Fotografie ze závodu naleznete zde.

[mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy