Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Čtvrté závody sezóny 2013

I čtvrté závody byly poznamenané nižší účastí v počtu závodních jezdců, k prezentaci se dostavilo osm jezdců, kteří také celý závod absolvovali. Už od rána nám přálo hezké počasí a tak hned po deváté hodině zavrčely motory našich modelů a jezdci si zkoušeli své modely. Dráha pro volný trénink se uzavřela po půlhodině a po rozřazení jezdců do dvou skupin jsme krátce před desátou začali rozjížďky. Vše probíhalo jako na drátku, a i s dlouhými přestávkami mezi jednotlivými jízdami jsme před obědem stihli všechny rozjížďky odjet. Po výborném obědě, který nám jako vždy připravila Jana Těhníková, došlo na rozřazení do finálových jízd. Jako každé závody v tomto ročníku, i tyto finálovky byly rozděleny na dvě skupiny. V obou skupinách se bojovalo na plný plyn a výkony jezdců byly vcelku vyrovnané.


Z vlastního postřehu mohu doplnit krátkou informaci. V průběhu finálové jízdy motor mého modelu ztratil výkon a to úplně. Na zadní rovince se model ploužil a při pnlém plynu by ho rychlý chodec předešel. Přesto jsem delší dobu za sebou držel Tomáše, který nebyl schopen v technických pasážích zaútočit na pozici a předjet mě. V průběhu 30minut finálové jízdy můj motor dvakrát chcípnul. Zvláštní bylo, že po novém nastartování motor šel jako hodiny s plným výkonem a po asi osmi minutách zase úplně zvadl. Potřebuje to nový motor a stávající repasovat.

Následující závody posouváme o jeden týden na žádost města a Spartaku Čelákovice. Těšíme se tak s vámi všemi na shledanou příště.

[mipfe]


Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy