Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Zahájení sezóny Open GP

18. května jsme, po volném ježdění čtrnáct dní předtím, zahájili letošní sezónu závodů Open GP. Ráno nás přivítalo svou nevlídnou zamračenou tváří. Dráha byla mokrá, chvílemi ještě pršelo. Po ránu jsme kromě tradičních procedur s přihlášením na závody prováděli dokončení odhlučnění našich modelů. Klub, tedy hlavně Pavel, zajistil pro všechny dodatečný tlumič, který sa zařazuje za stávající tlumič. Se zařazením tlumiče bylo spojené I modelaření s tvářením měděného potrubí mezi oběma tlumiči. Kdo ještě neměl vytlumenou karoserii, vylepil si ji, odhlučňovali se i sací filtry motoru.

Mezitím se umoudřilo počasí, dráha vyschla a pustili jsme se do rozjížděk a po povinné polední pauze jsme odjeli i finálové jízdy. V letošním roce jedeme jednu kategorii pětin, spojujeme Porsche s touringem pod jednou hlavičkou Open GP1:5. Přihlášky sice jsou rozdělené, ale jde už jen o jeden pohár. Celý den proběhl v klidu, na dráhu a naše závodění se přišlo podívat i několik diváků z okolí. Rozjížďka jsme jeli rozděleně na Porsche a cesťáky, finálové jízdy pak už jako jedna kategorie. Výborná podívaná byla po celou finálovku na Mílu Stehlíka a Pavla Holuba, které dlouho stíhal Zdeněk Kaláb. Nádhera. Nakonec zvítězil Pavel těsně následován Mílou, na třetí místo se nakonec probojoval Karel Matyáš. Závody to byly krásné, i když v mém provedení je na modelu ještě něco málo k dopracování, protože jsem nedojel kvůli kouslým brzdám. Nevadí, důležité bylo, že jsme si užili nakonec pěkný závodní den. Krásný den navíc doplnila Jana Těhníková svíčkovou k obědu. Chuťová poezie.


Se všemi se těšíme na příštích závodech na shledanou.

[mipfe]


Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy