Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


19.5.2012 Vložený závod Open GP 1:5 č. 8 (mpf)

V sobotu, před hokejovým zápasem Česka a Slovenska o finále v hokeji, jsme si za krásného, skoro letního počasí odjeli vložený závod pětin. Slovensko vyhrálo, ale protože se tak stalo až později odpoledne, nemohlo nám to pokazit naši dobrou náladu. Na start se postavilo osm jezdců v kategorii Porsche a šest jezdců s modely Touring (cestovní). Po třech rozjížďkách z každé kategorie rozhodlo o pozicích na startu dvou třicetiminutových finálových jízd. V rozjížďkách šlo nejvíce o nastavení našich modelů, přípravu na finálovou jízdu. Počtem účastníků měl každý zaručen postup do finále a tak vládl během rozjížděk klid a pohoda. Dráha byla dobře nagumovaná a tak jsme všichni jezdili na plno. Mezi modely Porsche ve finálové jízdě jel způsobem start cíl skvělou jízdu Miloslav Stehlík, který nakonec po půlhodině jízdy vyhrál o 3 kola nad v pořadí druhým Marcelem Valáškem. Ten svého otce porazil o pouhých 6 sekund a dlouhý čas spolu oba dva sváděli souboj i s Pavlem Zdvíhalem, který dlouhý čas jezdil na druhém místě. Bohužel pro technický problém ztratil několik minut a tak nakonec dojel až na šestém místě. Pepíno (Josef Dušánek) této trojici dlouho šlapal na paty, ale s přibývajícím časem a snahou o co nejrychlejší kolo se začal dopouštět chyb a tak se propadl o dvě kola a zůstala mu bramborová medaile.

Trochu jiné to bylo v cestovních vozech. Až do přibližně 18 minuty jezdily čtyři modely ve stejném kole. Na prvním místě Pavel Holub těsně následován Jirkou Těhníkem, velice krásná podívaná. Jezdili ve vláčku za sebou a Jirka po závodech přiznal, že Pavla nemohl předjet, protože mu chyběli koně. Na třetí a čtvrté pozici se honil Tomáš Kupilík se mnou. Odolával jsem mu dlouhý čas a ještě v osudné 18-té minutě jsem byl před ním. Oba jsme si hlídali, kde jsme navzájem a moc se nám to líbilo. Krása, ale pak přišla fošínka na konci dráhy, lehce jsem ťuknul a vyhodilo mi to servosaver. To mne bohužel stálo celých pět minut a tím i veškeré naděje. Když jsem se vrátil, bylo pořadí zcela rozhodnuté a tak jsem jen jel. Mých pět minut zajistilo Tomášovi třetí pozici již bez nervů a posunulo Honzu Krafta k bramborové medaili.

Na konec bych řekl, že jsme všichni byli s celým závodním dne spokojeni. Počasí vydrželo krásné po celý den, v depu vládla pohoda a tomu jistě přispělo i výborné pohoštění od paní Těhníkové, Jirkovi manželky. Se všemi se těším na viděnou příštích závodech, na mistrovství ČR pětin, které se konají na naší dráze za čtrnáct dní, první červnový víkend.

Open GP 1:5 Porsche

1. Stehlík Miloslav

2. Valášek Marcel

3. Valášek Jaromír


Open GP 1:5 Touring

1. Holub Pavel

2. Těhník Jiří

3. Kupilík Tomáš


Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy