Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


7. závod poháru Open GP letní sezóny 2015 (sobota Open GP)

Ranní počasí slibovalo lepší den, než jaký předpovídali rosničkáři na všech webech a informačních fórech. Ačkoliv se smí jezdit až od devíti hodin, už krátce po osmé byli skoro všichni na dráze. Příjemná pohoda byla doprovázena rostoucí teplotou vzduchu a příjemnou kuchyní Jany. Oproti jiným víkendům se tentokrát první nastartovaný motor ozval v depu asi až okolo půl desáté. Po krátkém tréninku jsme se po desáté hodiny pustili do první rozjížďky. Krátce po startu, asi po odejetých deseti kolech, jsem byl nucen zastavit. Model se stával neovladatelný a nedal se dotrimovat na rovině. Jak se ukázalo, příčinou bylo očesané ozubené kolo, spíše kolečko, v servu. Mohla to pro mne být konečná, díky Pavlovi jsem ale nakonec mohl v závodech pokračovat. Pavel měl doma stejné servo se spálenou elektronikou a tak mi kolečko vyndal z tohoto serva. Demontáž, rozborka a zborka serva a zpětná montáž se vešla do prodloužené pauzy mezi rozjížďkami, takže jsem mohl v závodech pokračovat. Bohužel to nebyla moje jediná nehoda tohoto dne. Do finálové jízdy jsem nakonec startoval z předposlední pozice. Šťastnou náhodou jsem se po startu prodral na čtvrtou pozici a o tu jsem se dlouhou dobu pral se Zdenkem Kalábem. Mezitím se Pavel probíjel z poslední pozice dopředu, aby nakonec obsadil druhé místo. Asi v polovině závodu se projevila na mém modelu další nehoda, zaviněná mnou jako mechanikem. Nedostatečně Loctitem zakápnuté červíky v unašeči zadního kola mne zastavily na čtyři minuty a to je už hodně velká ztráta, kterou ani při tentokráte bezkolizní jízdě nemohu nikdy dohnat. Propad na úvodní startovní pozici, tedy předposlední místo.

Půlhodinová finálová jízda nakonec skončila s následujícím výsledkem. Vítězem se stal Michal Blahovský, na druhém místě skončil z posledního místa startující Pavel Holub a pro třetí příčku si dojel Jirka Těhník.

Výborný oběd od Jany a pěkné teplé počasí zlepšili už tak nádhernou sobotu. Příští závody jsou posledními v letošní letní sezóně a tak dojde i na závěrečné vyhlášení celé letní sezóny, těším se se všemi na viděnou druhý víkend v říjnu.

[mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy