Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Open GP

Náš pohár Open GP se ocitl před polovinou. Horko počínajícího léta přivedlo na dráhu opět sedm jezdců. Na obvyklé ranní rozpravě před závody jsme po krátké diskuzi upustili od omezení plynu. Stále dodržujeme polední klid a spouštění motorů až po 9-té hodině ranní a také si odpouštíme zbytečné protáčení motorů, abychom se opět neznelíbili našemu okolí.

Před desátou jsme se pustili do rozjížděk a protože se před polednem objevil na obzoru temný mrak, zvládli jsme do poledního klidu všechny rozjížďky. Před jednou hodinou dorazil jako obvykle Míla Stehlík, který si před finálovou jízdou aspoň projel model, když už nestihl ani poslední rozjížďku. Na finálovou jízdu jsme se na startovním roštu seřadili okolo půl druhé a závod byl odstartován. Vedení se hned v úvodu ujal Michal Blahovský a udržel si ho až do konce. Na druhém místě jel Jirka Těhník a na třetí pozici se tentokrát probojoval Slávek Pfeffer. Míla stehlík se tentokrát trápil s modelem a nakonec odstoupil ještě před uplynutím času na finálovou jízdu. Finálová jízda byla velmi zajímavá soubojem na druhé a třetí pozici až do cca 18 minuty, kdy se po chybě třetího jezdce v pořadí zvětšil odstup mezi jezdci a Jirka si mohl oddychnout. Myslím, že to bylo krásných 18 minut napínavého souboje. Na dalších pozicích se bojovalo se stejnou vervou o další posty v pořadí závodu. Finálová jízda přes hrozící oblohu nakonec skončil za sucha a mohly se udělovat poháry.

Na stupeň nejvyšší vystoupil Michal Blahovský, druhou příčku obsadil Jirka Těhník a třetí pozici si vyjel Slávek Pfeffer.

Tomáš Kupilík se asi vrátí k původnímu plastovému podvozku, není zatím schopen se srovnat s duralovým podvozkem a jeho nastavením. Nakonec to vypadalo, že doopravdy začalo léto a jeho teplé počasí. Doba dovolených určitě zasáhne do účasti na závodech, přesto všechny již nyní zvu na další závody poháru Open GP, které se budou konat v sobotu 23. července na dráze v Čelákovicích. Všichni jste srdečně zváni.

Pro úplnost ještě rekapitulace výsledků:

Open GP 1:5

1. Michal Blahovský; 2. Jiří Těhník; 3. Miloslav Pfeffer

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy