Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Sedmý závodní víkend letní sezóny 2013-2014 (sobota Open GP)

V sobotu ráno se na dráze sešlo sedm jezdců, kteří se těšili na poslední závody letní sezóny. Dobrou pohodu nepokazilo ani chladno po ránu. Po dlouhé době se na dráze ukázal i Karel Matyáš, aby si užil po dlouhé době půstu také závodní den. Dopolední rozjížďky probíhali v klidu bez kolizí na dráze. Hned od rána to vypadalo, že jsou všichni spokojeni s nastavením svých modelů a že každého jeho model poslouchá na slovo. Chvíli hrozilo, že bude pršet, a tak došlo i na úpravu modelů na mokrou variantu. Naštěstí šlo o planý poplach, hrozící déšť rozehnal vítr a tak se nám celý den vydařil a všechny jízdy se jely na suché dráze. Během rozjížděk se každý z nás snažil dosáhnout co nejlepšího výsledku, protože když se zadaří a jezdec drží stopu, dva jezdci stejných schopností se jen velmi těžce předjíždějí navzájem. Na finálovou jízdu nastoupilo všech šest jezdců, z první pozice startoval Míla Stehlík a pole jezdců uzavíral Pavel Holub. Protože jsme opět byli všichni na empiru a neměl kdo nahazovat, museli jsme si dávat dost pozor, protože každá chybička by byla osudová. Ve velké tlačenici po startu nám všem ujel Míla a tak než se náš vláček rozjel, dojel nás všechny o kolo. Nikdo jsme si to ale neuvědomili. Postupně se před nás všechny dostal Pavel a stíhal tak i prvního Mílu. Finálová jízda probíhala v klidu, bohužel Karlovi Matyášovi a Zdenku Kalábovi se stala porucha na jejich strojích. Nakonec minutu před vypršením časového limitu potkala nehoda i Pavla, letos již podruhé se mu přetrhl šroub v hlavě motoru.to ho nakonec sesadilo na čtvrtou příčku v pořadí. Sobotní den vyhrál Míla Stehlík, druhé místo si vyjel Slávek Pfeffer a na třetím místě dojel Tomáš Kupilík.

Po vyhlášení výsledků závodního dne došlo i na vyhlášení celé letní sezóny. Sezónu 2014 vyhrál Pavel Holub, na druhém místě skončil Jirka Těhník a třetím se stal Míla Stehlík. Celého poháru se letos zúčastnilo celkem devět jezdců, kteří byli hodnoceni do poháru. Účast Zdenka Hanzlíka nejvíce ovlivnila jeho nová práce řidiče, kdy si místo závodů jezdil po světě. Práce a rodina poznamenala i účast dalších dvou jezdců, Karla a Richarda.


Věřím, že příští rok budeme mít všichni více štěstí a uvidíme se na dráze častěji i s dalšími.


Další fotografie naleznete ve fotogalerii.

[mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy