Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


23.6.2012 Horký Open GP (mpf)

V sobotu 23. června se na dráze v Čelákovicích jel další závod poháru Open GP. Poprvé v tomto roce se uskutečnil i závod desetin. Na startovní rošt se po ránu postavilo pět jezdců, kteří celý den pojali jako trénink na mistrovství ČR desetin, které se jedou následující víkendovou sobotu na téže trati. Zbytek startovního pole tvořilo osm jezdců pětin v kategorii Porsche a šest jezdců s cesťáky.

Dráha byla otevřena od 9:00, nejprve pro desetináře a po dvaceti minutách i pro pětináře. Každý si tak ještě před rozjížďkami vyzkoušel dráhu a nastavení modelu. Závody jsme standardně rozjeli rozjížďkami. První dvě kola jsme stihli před obědem a po pravidelném poledním klidu (kvůli sousedům), jsme dojeli rozjížďky a seřadili auta na jednotlivé finálové jízdy. Pořadí desetina-Porsche-Touring jsme udrželi i při rozjížďkách.

Neumím napsat tak poutavou, rozsáhlou a strhující reportáž, jako Igor Vlahovič. Tak se spokojím s konstatováním, že se všechny finálové rozjížďky vydařily. Smůlu měl Jirka Vyšín, který nedojel a skončil poslední. Jeho jízda je nádherná, bez chybiček. Vždy to vypadá, jako by jel po autodráze s vodící lištou. Asi nikdo mu není schopen konkurovat, tedy z těch, koho znám. V kategorii touring spolu svádějí krásné závody Jirka Těhník s Pavlem Holubem. Další v pořadí jezdí Pepíno, Josef Dušánek, který většinou při rozjížďkách kupí jednu chybu za druhou, ale při finálovce jezdí jako šílenec.

Výsledkovou listinu najdete na odkazu vpravo, jsou zde všechny výsledky pohárových závodů, které pořádá náš klub. Fotografie naleznete v galerii. Se všemi příznivci našeho koníčku se těším na shledání na dalších závodech.

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy