Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Šestý závodní víkend letní sezóny 2013-2014 (sobota Open GP)

Sobotní ráno bylo tentokrát smutnější, než jindy. Na dráhu nedorazil Jirka Těhník s Janou a tak chyběla ranní káva a čaj.

Slunce slibovalo hezký den a v depu se rozhostila hned od rána dobrá nálada. V klidu jsme si připravili své modely a po krátkém tréninku jsme se pustili do rozjížděk. Všechny tři rozjížďky jsme zvládli do oběda a tak v povinné pauze na oběd jsme si nakombinovali čínské a turecké jídlo. Rozřazení do finálové jízdy nás rozestavilo na startovní rošt. Všichni jsme stáli na empiru a tak nebylo nikoho, kdo by nasazoval v případě nehody a to bylo příslibem velmi napínavého závodu. I sebemenší chybička se mohla stát fatální chybou.

První start se nezdařil, zapomněl jsem přestavit v programu systém startu na hromadný start a tak asi deset diváků, (opravdu jsme měli diváky, které nikdo z nás neznal, a kteří vydrželi sedět a dívat se na finálovou jízdu celých třicet minut) mohlo vidět opakovaný start. A to dokonce hned dvakrát, protože po druhém startu došlo ve třetí zatáčce ke kolizi a start jsme opakovali ještě jednou.

Pavel nám začal velmi rychle ujíždět a na druhém místě se usadil Míla Stehlík. Za Mílou jsem se dlouho držel já, za mnou jel Zdenek Kaláb a na konci se navzájem naháněli Richard Klik s Tomášem Kupilíkem, kteří po krátké době Zdenka předjeli a soupeřili o čtvrté a páté místo. Finále v tomto duchu probíhalo dlouhou dobu, než měl Richard defekt a musel odstoupit. Tomáš se tak dostal za mne a až do 27 minuty jsem ho udržel za sebou. Chvílemi jsme se přiblížili druhému Mílovi Stehlíkovi, aby nám zase na chvíli poodjel. Bohužel v 27 minutě jsem se dopustil právě té již drobné chybičky a ta mne stála třetí místo a ve zbývajících dvou minutách se nedalo již nic udělat. Druhý až čtvrtý jsme se vešli do 5 vteřin, což si myslím, že svědčí o nádherném závodu.

Vyhrál Pavel Holub se 71 najetými koly, druhý Míla Stehlík, třetí Tomáš Kupilík a i já čtvrtý jsme měli najeto 69 kol v rozsahu 5 vteřin. Na pátém místě dojel Zdenek Kaláb a na šestém místě skončil Richard Klik po defektu. Celá finálová jízda byla nádherná a snad si diváci přišli na své. Den se opět vydařil a tak si myslím, že jsme se opět rozjížděli domů s dobrou náladou. Na příštích závodech se těšíme opět na shledání.


Fotografie naleznete v galerii.

[mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy