Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


4. závod poháru Open GP letní sezóny 2015 (sobota Open GP)

Po ránu, když jsem přišel na dráhu, byla celá obloha zamračená. Vystěhoval jsem vše z auta a než jsem rozbalil časomíru, přišla průtrž. Dráha se zalila vodou a obloha neslibovala nic dobrého. Mezitím dorazili i ostatní účastníci našeho poháru a tak jsme ze sucha depa hleděli na dráhu. Nikomu z nás se nechtělo do mokra. Dlouho jsme se sebou zápasili, co budeme dělat, nakonec okolo půl desáté jsme rozhodli, že pojedeme, a tak jsme všichni začali zavodňovat modely. Mokré pneumatiky a spousta stříbřenky (lepicí páska) dotvořili modely na mokré ježdění. Pavel si dokonce vytvořil blatníky, aby měl i v modelu sucho. První rozjížďka okolo tři čtvrtě na jedenáct se jela na mokré dráze. Při pohledu neznalého pozorovatele jsme jeli jako draci, nikdo nepředváděl pomalou jízdu. Každý jsme do jízdy dali, co se dá, jako by dráha byla naprosto suchá. Skoro hned po rozjížďce začal foukat vítr a dráha zvolna usychala. Do poledního odbíjení zvonů na místním kostele jsme potom odejeli ještě jednu jízdu, kde bylo na každém, jaké pneu obuje. Dráha byla místy suchá a místy mokrá. Rozhodlo ale rychlé vysychání a tak většina jela na suchých pneumatikách. Během polední pauzy pak dráha vyschla docela a tak třetí rozjížďka byla již zcela na suchu. Deset modelů se honilo po dráze a všichni jsme bojovali o místo na roštu.

Do půlhodinové finálové jízdy nastoupilo všech deset jezdců. Bohužel Michala Blahovského potkala technická závada a tak si užil jen jedno kolo a pak mu model vypověděl službu. Z mého pohledu mám pocit, že se zkušenost a umění jezdců dost vyrovnává a tak jsme si během půl hodiny prožili krásné chvíle sportovního klání s našimi modely. Pavel nám jako obvykle naděli l pár kol, Míla Stehlík odstoupil ve 45 kole a chvíli před koncem skončil i Zdenek Kaláb. Nakonec o 2 až 4 místo se vedl boj až do uplynutí času.

Vítězem se stal Pavel Holub, druhý dojel Jiří Těhník a na třetí pozici skončil Tomáš Kupilík. Všem blahopřeji a jako vždy se těšíme na další závody, které budou dvouhodinové. K dobré náladě na dráze přispívá i Jana Těhníková, která s námi trávi své volno na dráze a připravuje nám jídlo. Za nás všechny ji děkuji.


Na shledanou na dalších závodech.

Fotografie naleznete zde.

[mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy