Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Třetí závodní víkend letní sezóny 2013-2014 (sobota Open GP)

Sobotní ráno vypadalo zamračeně a předpověď počasí nebyla nejpříznivější. Nad dráhou se honily mraky a my jsme se z depa po nich stále obhlíželi. Když se přiblížila devátá hodina, čas, kdy je možné nastartovat naše modely, spustil se pořádný déšť. Nepršelo, spíš lilo a kapky deště dělaly bubliny na dráze. V hlavní zatáčce se v krátkosti vytvořila velká kaluž a nebyla jedinou na dráze. Seděli jsme pod empirem a rokovali o tom, zda budeme jezdit. Nikomu se nechtělo s modelem do vody. Po hodině deště jsem si řekl, že si aspoň dám dohromady model a tím jsem nakonec strhl i ostatní. Zvedli se a šli připravovat modely do mokra. Nakonec, okolo jedenácté, jsme vyjeli na mokrou dráhu a zkoušeli, jak si modely vedou na mokru. Po několika minutách ježdění se počasí umoudřilo, přestalo pršet a lehký vánek zvolna začal vysušovat dráhu. Tak jsme se nakonec dohodli, že jezdit začneme po polední nucené přestávce, a tak se také stalo.

Po dobrém obědě už na suché dráze jsme začali jezdit. Po rozjížďce jsme se seřadili na finálovou jízdu a vyrazili na trať. Zaváhání, nebo kolize na obrubníku byly fatální skutečností a tak jsme se snažili každý jet, jak nejlépe to šlo. Finálovou jízdu jsme si tak každý z nás užil a prožil velmi dobře.

Finálovou jízdu nakonec vyhrál Pavel Holub, druhý skončil Jirka Těhník, třetí příčku nakonec obsadil Zdenek Kaláb. Nakonec jsem byl spokojen i já, protože nová karoserie nedoznala poškození a tak byl závod vlastně úspěchem.

Protože nás v krátké době čeká další soutěžní víkend na naší dráze, těšíme se se všemi příznivci pětin brzy na viděnou.

[mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy