Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Ukončení letní sezóny pětin seriálu Open GP

Poslední víkend v září se ukončovala letošní letní sezóna na naší Čelákovické dráze. V sobotu se na dráze sešlo celkem 11 jezdců obou kategorií pětin, šest jezdců s vozy Porsche a pět jezdců kategorie Touring. Pavel Holub sice na startu kategorie Touring ze zdravotních důvodů chyběl, přišel ale alespoň povzbudit kolegy.


Počasí přálo a přes ranní chladno bylo nakonec na dráze velice příjemně. Závody obou kategorií byly po celý den zajímavé a napínavé. Rozjížďky každý využil na testování a nastavení svého modelu beze strachu, zda postoupí do finále. To měl každý jisté. Přesto v obou kategoriích nebylo konečné pořadí jasné. Tedy - první dvě místa byla jasná, ale až do konce se bojovalo o umístění v závodu, protože šlo o třetí místo v celém poháru.


V kategorii Porsche jsme hned po ránu řekli Karlu Matyášovi, že mu jde o třetí místo v celém seriálu. Tento poslední závod měl rozhodnout mezi Pepínem (Josefem Dušánkem) a již zmiňovaným Karlem Matyášem. Pro Karla nejhůře čtvrté místo znamenalo nakonec vystoupit na stupně vítězů a tak mu šlo o hodně.

Hned po startu finálové jízdy se strhnul velký boj o první dvě místa mezi Miloslavem Stehlíkem a Zdenkem Kalábem, kde si oba jezdci nic nedarovali. Pro všechny přihlížející to byla krásná podívaná. Oba jezdci se po dráze nádherně honili a odstup mezi nimi se po celou dobu třicetiminutové finálové rozjížďky nikdy nezvětšil na více jak tři vteřiny. I když jsem měl chvíli pocit, že Míla na Zdenka jednou či dvakrát počkal, jezdil nakonec většinu rozjížďky Zdenek na první pozici. Další sledovaný pilot, Karel Matyáš, se po startu usadil na čtvrté pozici a stále si ji udržoval. Získal skoro celé kolo náskok na jezdce za sebou (Ondřeje Čechuru) ale od poloviny závodu trochu zvolnil, Ondřej se mu velmi přiblížil, a tak muselo být pro Karla posledních pět minut hodně stresových. Šlo mu o pohár a Ondřej se díky přiblížení dostal do hry a silně Karla ohrožoval na jeho čtvrté pozici. Nakonec vše dopadlo pro Karla velmi dobře, když si udržel čtvrté místo a tím i celkové třetí místo v poháru. Výsledek závodu byl velmi těsný. Vyhrál Zdenek Kaláb s velmi těsným náskokem 1,5 vteřiny před Miloslavem Stehlíkem. Na třetím místě skončil Zdenek Čechura.


Protože se jednalo o náš letošní poslední závod, vyhlašovalo se i celkové pořadí celého seriálu kategorie 1:5. Celý pohár vyhrál s velkou převahou Miloslav Stehlík, celkově druhý dojel Zdenek Kaláb a na třetím stupni vítězů skončil Karel Matyáš, a to s rozdílem pouhého bodu před čtvrtým jezdcem, Pepínem. Bod mu zajistilo čtvrté místo, dosažené s náskokem necelých dvou vteřin na dalšího jezdce, v posledním závodu sezóny.


V kategorii Touring chyběl na startu Pavel Holub, který marodil. Ten si však celkové vítězství již dříve pojistil s velkým náskokem v bodování před Jirkou Těhníkem. Jirka takto neměl motivaci a závod si jel velmi volně, protože neměl soupeře. O hodně šlo v tomto závodu Honzovi Kraftovi, který stejně jako Karel Matyáš měl šanci zabodovat a celkově mohl skončit v poháru na bedně. Mně se finálová jízda výjimečně vydařila a díky zvolnění Jirky Těhníka jsem dokončil na první pozici. Honza Kraft závodil ze všech sil a proháněl se po dráze s Tomášem Kupilíkem, kterého nakonec zdolal o šest a půl vteřiny. Naše finálová jízda pak pro nás skončila v pořadí - první dojel Miloslav Pfeffer (Slávek), druhý Jiří Těhník a třetí místo obsadil Jan Kraft.


Konečné pořadí poháru Touring, které jsme vyhlásili stejně jako u kategorie Porsche, se na prvním místě umístil Pavel Holub, celkově druhý byl Jiří Těhník a třetí na bedně byl Miloslav Pfeffer.


Ihned po vyhlášení celkových výsledků se dalo do deště. Protože jsme sobotu pojali jako poslední závod letní sezóny, uspořádali jsme si ještě posezení s grilováním. Jana Těhníková spolu s dcerou Petrou nám připravily spoustu pamlsků a dobrot a tak jsme v příjemné pohodě ještě společně poseděli a popovídali.

Velké poděkování patří jak Janě, tak i Petře, protože se po celou sezónu výborně staraly o naše žaludky a to přímo luxusním pohoštěním. Opravdu si zaslouží velký dík, bez nich by na závodech určitě občas panovala špatná nálada hladovějících jezdců.

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy