Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Druhé závody letní sezóny 2013-2014 (sobota Open GP)

Příznivé počasí nám přálo hned od rána. Ač ve čtvrtek pořádně lilo a dráha tak byla dokonale spláchnutá, přesto si Pavel hned po příchodu na dráhu vzal zametací stroj a šel si projít ranních 100 km kroužením po dráze. Levý roh, který je stále ve stínu, byl plný spadaných květů a na nich to dokáže pořádně klouzat. Po půlhodinové Pavlově rozcvičce a mém tahání kabelů a zapojováním časomíry, dorazil i Jirka spolu s Janou a tím pádem se rozzářil celý den. Jana se po zprovoznění našeho občerstvovacího koutku dala do přípravy snídaní, a možná i to přivábilo další jezdce na dráhu. Celkem se nás sešlo sedm, z pravidelných účastníků chyběl Tomáš Kupilík, který chořel. Pro závody již platily opět odhlučňovací podmínky a tak už každý z jezdců přijel připraven. Na minulých závodech jsme si ověřili, že dodatečný tlumič výfuku má svůj význam a model se s jeho dopomocí velmi utiší. V devět hodin jsme nastartovali motory a každý si vyzkoušel chování svého modelu. Po registraci jsme se dali do rozjížděk. Každý z nás měl jistotu, že se do finále, při malém počtu jezdců, určitě dostane, pokud nezničí model. 

Každý laboroval s pneumatikami a tak se na modelech zkoušely různé varianty obutí. Od pneu tvrdosti A až po D a to jak na přední, tak i na zadní nápravě. Nakonec je ale na naší dráze stejně nejlepší tvrdost C. Během rozjížděk si nepamatuji na nějaké problémy, až na jednu drobnost, kterou si zažil Jirka. Jak jsem všechno hnal dopředu a mezi rozjížďkami bylo tak jen asi 40 minut času na nastavení modelů, Jirka, který se s Janou ve „vzácných“ chvílích volna vyhříval na dráze, jaksi zapomněl. Co? To zjistil asi v polovině rozjížďky, kdy se mu model záhadně zastavil. Došel pro něj a měl suchou nádrž. Pak si ze mne dělal celý den srandu, že mu dávám málo času, že si nestihne ani natankovat. Před obědem nám tak vyšly dvě rozjížďky, třetí se jela až po výborném jídle, které nám opět připravila Jana. Finálová jízda probíhala celkem v klidu, protože jsme každý na empiru znali dobře situaci s nahazováním. Jediné ruce, které byly volné, byly ta Janiny, a tak se chopila i nahazování. Myslím, že to byl opět krásný závod. Pavel všem ujel a Jirka se po celou finálovou jízdu naháněl s Mílou Stehlíkem, aby nakonec z tohoto souboje vyšel lépe Míla a to o pouhé 3 vteřiny. Špatně dopadl čerstvý ženáč Richard, který finálovou jízdu nedojel. Nebyl jsem na tom o moc lépe, nejdřív mi povolila matice na zadním kole a musel jsme opravovat, a navíc, ač jsem si celý den hrál s nastavením modelu, jsem si nezkontroloval sbíhavost zadní nápravy a mohu vám všem říci, že to s nulovou sbíhavostí nejde, nebo spíše jde ale velmi velmi špatně. Rozhodně ne na výsledek, nebo k jakés takés spokojenosti. No hrůza, nafackoval bych si.

Celkově vyhrál Pavel Holub, který nadělil druhému Mílovi Stehlíkovi dvě kola. Jako třetí dojel Jirka Těhník, který ztratil na druhé místo přesně 3,051 vteřiny.


Všichni jsme si další náš společný den užili a rozcházeli jsme se domů všichni spokojeni. Janě děkujeme za výbornou starost o naše žaludky a také za pomoc při nahazování modelů během rozjížděk i při finálové jízdě. Aby toho Jana neměla málo, čekala ji ještě neděle a Open EP.

Těším se se všemi opět na viděnou na našich dalších závodech.

Fotografie naleznete zde.

[mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy